Lichaamstaal als integraal onderdeel van de communicatie

webinars & online opleidingen lichaamstaal (met SKJ-accreditatie-punten)  

Beveiligers, jeugdzorgmedewerkers, communicatie-adviseurs, docenten, politie en juristen, iedereen kent het belang van lichaamstaal. Naast woorden veruit de belangrijkste manier om je te uiten. 

Lichaamstaal als intergraal onderdeel van de communicatie. Van onze eigen lichaamstaal zijn we doorgaans niet bewust totdat we erover nadenken. Het is er al voordat je het door hebt.  Lichaamstaal is geen (bewust) gedrag maar een onbewust geuite beweging van je lichaam. Lichaamstaal kun je doorgronden door je op de ander te focussen tijdens een gesprek. Voorbeeld: als iemand tijdens een gesprek zich krabt, aait, etc. met de hand. De precieze plaats van handelen geeft aan wat de achterliggende gedachte (emotie) is. Het lichaam als woordenboek: z.g. 'micro-reacties' laten zien waar de persoon aan denkt.

Body Language 

Bodysystemics is een recent ontwikkelde methode om lichaamstaal te ontcijferen. Aan de hand van een eenvoudige formule (®) krijgen gebaren en bewegingen van het gezicht en naar het lichaam betekenis. Als integraal onderdeel van de communicatie is het belangrijk om alle informatie in je gesprek mee te nemen.    

Geaccrediteerd cursusaanbod

Masterclasses (SKJ202064) geven hierover veel informatie en zijn inhoudelijk van zeer hoog niveau. De inhoud voldoet aan de criteria voor accreditatie (PE-punten), nodig om de wettelijke kwaliteitseisen voor professionals te waarborgen. De masterclass wordt op een goed bereikbare locatie gegeven.

De 2-jarige ELN masteropleiding (SKJ19959) is een uitgebreide studie met gedetailleerde kennis over inhoud en betekenis van lichamelijke reacties in de praktijk met observatie- en gesprekstechniek. De opleiding leidt op tot het Bodysystemics/ELN-master diploma en wordt afgerond middels eigen onderzoek, onderbouwde eindscriptie en gedegen (video-)analyse.

Hier vind je het onderzoek naar lichaamstaal in de jeugdzorg

Onze website: Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland 

Tel: 0206763240/+31654621011

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren