Lichaamstaal

geaccrediteerde masterclass voor o.m. SKJ-jeugdzorg-medewerkers

Beveiligers, jeugdzorgmedewerkers, communicatie-adviseurs, docenten, politie en juristen, iedereen kent het belang van lichaamstaal.  Lichaamstaal is naast woorden veruit de belangrijkste manier om je te uiten. Vaak weten we niet wat lichaamstaal ons 'vertelt' en praten over een gevoel.

De hele dag reageren mensen op elkaars non verbale signalen maar weten vaak niet wat van belang is en waar op te letten. Lichaamstaal is er al voordat je een woord hebt gesproken. Gedrag is een bewuste vorm van communicatie terwijl lichaamstaal onbewust 'gebeurt'. Je krabt op je achterhoofd wanneer je iets niet weet of je kuit wanneer een vergadering uitloopt; het geeft aan dat je snel naar huis wilt. 

Body Language &

Met bodysystemics leer je adequaat reageren op non verbale signalen van je gesprekspartner. Het biedt je tools te begrijpen wat iemand bedoelt of niet hardop zegt. 

Op basis van wetenschappelijke concepten krijg je inzicht in het denkproces van je gesprekspartner. Onuitgesproken informatie wordt door de hersenen razendsnel vertaald in een reactie (beweging) in het gezicht of door het lichaam. 

ELN hanteert multi-wetenschappelijke concepten waaronder de neurobiologie en communicatiewetenschappen, psychologie, gedrags- en bewegingsleer om lichaamstaal te vertalen naar concrete informatie.

Laat je niks wijsmaken! Kies geaccrediteerd onderwijs.  ELN seminars zijn inhoudelijk van zeer hoog niveau. De inhoud voldoet aan alle criteria voor accreditatie (PE-punten) die nodig is om de wettelijke kwaliteitseisen voor professionals te waarborgen. 

Cursusaanbod 

De masterclass is een ééndaags seminar (SKJ202064) met praktische informatie aan de hand van heldere criteria. De masterclass wordt op goed bereikbare locaties gegeven.

De 2-jarige ELN-opleiding (SKJ19959) bestaat uit tien twee-daagse lesdagen die om de maand worden gegeven om tijd te gunnen de lesstof te integreren.

Website: Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland 

Tel: 0206763240/+31654621011

eventwebsite
 eventwebsite