ISPO Cursus Amputatie en Prothesiologie OE, Bewegingsanalyse

Op donderdag en vrijdag 18 – 19 oktober 2018 organiseert ISPO Nederland de ISPO cursus Amputatie en Prothesiologie van de onderste Extremiteit met als thema bewegingsanalyse.

Helaas is het niet meer mogelijk om u nog aan te melden voor de cursus. De gehele cursus is volgeboekt. Mocht u interesse hebben dan kunt u uw belangstelling kenbaar maken via info@ispo.nl

Uw naam wordt op volgorde van binnenkomst geplaatst en bij een vervolg zullen we u als eerste benaderen om gebruik te maken van de voorinschrijving.

Inleiding

ISPO Nederland organiseert vanuit de cursusreeks "Amputatie en Prothesiologie van de Onderste Exrtremiteit" op donderdag en vrijdag 18 en 19 oktober 2018  de 2-daagse expertise cursus "Bewegingsanalyse".
In de afgelopen jaren heeft met groot succes meerdere malen de 10-daagse multidisciplinaire cursus Amputatie en Prothesiologie van de Onderste Extremiteit plaatsgevonden. 

De cursus is aangepast aan huidige tijd waarbij een cursusreeks is gemaakt bestaande uit een meerdaagse beginnerscursus, een meerdaagse gevorderde cursus en expertisecursussen. Jaarlijks wordt een cursus gegeven uit deze cursusreeks in een cyclus van 3 jaar. Het multidisciplinair samenwerken tussen verschillende disciplines staat hierbij centraal. Wetenschappelijke kennis op het gebied van amputatie en prothesiologie wordt gecombineerd met de praktische vaardigheden vanuit de dagelijks praktijk. 
Bij verschillende behandelteams vanuit het land bleek een grote behoefte te bestaan naar een cursus bewegingsanalyse bij beenprothesegebruikers. ISPO Nederland heeft de kennis en kunde die in Nederland aanwezig is gebundeld in de eerste expertise cursus vanuit de cursusreeks Amputatie en Prothesiologie van de Onderste Extremiteit met als thema: "Bewegingsanalyse".

De cursus bestaat uit 2 dagen. Op de eerste dag wordt gestart met het opfrissen van biomechanica van het gaan en staan waarbij verschillende technische mogelijkheden van een simpele videoregistratie tot een uitgebreid bewegingslab aan de orde komen. 
Per amputatieniveau wordt wetenschappelijke kennis afgestemd op ervaringen in de dagelijkse praktijk. Op de tweede dag wordt het geleerde in de praktijk toegepast middels casussen, wat elk behandelteam voor aanvang van de cursus heeft voorbereid, en een praktisch deel in het bewegingslab. 
Aan het einde van de tweede dag vindt samen met u een discussie plaats over de toekomst van bewegingsanalyse bij amputatie en prothesiologie van de onderste extremiteit.

Doelgroep

  • Revalidatieartsen
  • orthopedisch instrumentmakers 
  • fysiotherapeuten.


Aantal cursisten: maximaal 45

ISPO Cursus Amputatie en Prothesiologie van de Onderste Exrtremiteit - "Bewegingsanalyse" (ID nummer: 295879) is geaccrediteerd.
Accrediterende vereniging(en): KNMG-GAIA
Vereniging: Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA)

 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren