Reisinformatie


Argentinië
Een land van uitersten: gletsjers in het noordwesten, subtropische regenwouden in het noordoosten, het uitgestrekte Patagonië in het zuiden en het vulkanische bosgebied dat driekwart van Argentinië bestrijkt. Op veel plaatsen in Argentinië kunt u de overblijfselen vinden van de oude Inca-cultuur. De bruisende hoofdstad Buenos Aires, het 'Parijs van het zuiden', biedt verschillende vormen van vertier. Bekijk de bijzondere negentiende eeuwse architectuur, bezoek het graf van Eva Péron of ga een dagje winkelen in één van de vele winkelcentra die de stad rijk is!

Klimaat
Er komt in Argentinië een grote diversiteit in klimaatsoorten voor. Het overgrote deel van het land heeft een woestijn of een steppeklimaat maar er komen ook mediterrane klimaten, maritieme klimaten, tropische klimaten en zelfs het hooggebergte klimaat voor. Hierdoor komen grote temperatuurverschillen voor in Argentinië. Het oostelijke deel van Argentinië heeft een voornamelijk warm of een gematigd maritiem klimaat dat sterk beïnvloed wordt door de Atlantische oceaan. Door deze invloed zullen er in dit deel van Argentinië niet snel extremen voorkomen. In het noordelijke deel van het land komt het tropische klimaat voor. De gemiddelde temperatuur ligt hier rond de dertig graden Celsius. Het noordelijkste puntje van Argentinië bij de watervallen van Iguaçu heeft een tropisch regenwoud klimaat. Het uiterste zuidelijke deel van het land heeft een koel maritiem klimaat en een toendraklimaat. Het centrale deel van Argentinië heeft een combinatie van het woestijn en het steppeklimaat. In Argentinië komt er een Föhnwind voor die hier Zonda genoemd wordt. Deze zeer droge wind zorgt vaak voor overlast aangezien hij veel stof met zich meebrengt. Doordat Argentinië op het zuidelijke halfrond ligt zijn de seizoenen hier het tegenovergestelde als bij ons.

Taal
De officiële taal van Argentinië is Spaans, maar wijkt af op het gebied van de grammatica, uitspraak en woordkeus van het Europese Spaans. Deze kleine verschillen maken van het Spaans-Argentijns toch een heel eigen taal. Naast Spaans worden er in Argentinië ook inheemse talen gesproken. De belangrijkste hiervan zijn het Guaraní, dat met name in het noordoosten wordt gesproken en het Quechua, dat men vooral in het noordwesten spreekt. Veel Argentijnen, vooral in de grote steden, spreken hiernaast ook een beetje Engels.  

Tijdsverschil
Tijdens onze wintertijd is het in Argentinië 4 uur vroeger dan in Nederland.

Paspoort & visum
Uw paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aankomst in Argentinië. Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben geen visum nodig voor Argentinië (verblijf van maximaal 90 dagen).

Munteenheid
De munteenheid van Argentinië is de Argentijnse Peso (ARG) en wordt aangeduid met $. De Amerikaanse dollar wordt in Argentinië aangeduid met U$A, US$ of U$. In de grote steden en toeristische gebieden zijn voldoende geldautomaten te vinden, daarbuiten is het aantal zeer beperkt. Bankpassen en creditcards worden over het algemeen overal geaccepteerd.

Elektriciteit
In Argentinië worden andere stopcontacten gebruikt dan in Nederland, namelijk type C en I. U heeft daarom een reisstekker nodig. De netspanning is hetzelfde als in Nederland, namelijk 220 V en 50 Hz. 

Vaccinaties
Voor een verblijf in Argentinië worden enkele vaccinaties aangeraden maar deze zijn niet verplicht. Voor een deskundig, betrouwbaar en persoonlijk gezondheidsadvies verwijzen wij u naar de GGD.

>MELD U AAN VOOR DEZE INSPIRERENDE LEDENREIS<