Rini van Solingen

Hoogleraar en CTO

Rini van Solingen is deeltijd hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft en CTO bij Prowareness We-On. Hij is een veelgevraagd spreker en auteur. Zijn meest bekende boeken zijn: De Bijenherder, De Kracht van Scrum, De Responsive Enterprise, Scrum voor Managers en Agile werken in 60 minuten.

Willemijn Boskma

Agile coach, adviseur, auteur en spreker

Willemijn is agile HR coach, organisatieadviseur en expert op het gebied van Agile HR. Haar drijfveer in haar werk is om meer energie en authenticiteit op de werkvloer te brengen. Door agile werkwijzen, coaching en HR samen te brengen, helpt ze teams, directies en organisaties betere prestaties neer te zetten. Willemijn heeft een diverse achtergrond en heeft ervaring opgedaan in verschillende managementfuncties, als HR-adviseur en als trainer. Ze is lid van een internationale HR-werkgroep die o.a. het Agile HR Manifesto heeft opgesteld. Willemijn is auteur van Agile HR (4e druk), en veel gevraagd spreker op het gebied van de vernieuwingen in het HR vakgebied.

Anita Klaver

HR business partner

Anita Klaver begeleidt verandertrajecten op het gebied van Holacracy en Agile; meest recent bij het telecom-bedrijf Voiceworks. Ook doceert ze aan TIAS het HR Business Partner Program.  Voorheen was zij gedurende 19 jaar een internationale HR Business Partner bij Philips HealthTech, en begeleidde diverse transformaties op het gebied van agile, leiderschap en talentontwikkeling.  Recentelijk publiceerde Anita ‘Strategisch talentmanagement in een dynamische omgeving’, hoofdstuk in het boek ‘Strategisch Talentmanagement in beweging’ (2018). 

Ewout Langenbarg

Gouden Gasten

Joanne Scheepstra en Ewout Langenbarg zijn adviseurs bij Goudsteen & Company. Een adviesbureau met meer dan 25 adviseurs en klanten als Randstad, ING, AMC, Bol.com, en Universiteiten. We adviseren vaak organisaties die meer autonomie en meer plezier in de werkomgeving willen realiseren. Agile werken kan hieraan bijdragen. We kijken daarbij altijd of de werkwijze aansluit bij de beschikbare talenten binnen de organisatie. Sinds onze oprichting hebben we namelijk maar één doel: potentieel versterken.  

Joanne Scheepstra

Gouden Gasten

Joanne Scheepstra en Ewout Langenbarg zijn adviseurs bij Goudsteen & Company. Een adviesbureau met meer dan 25 adviseurs en klanten als Randstad, ING, AMC, Bol.com, en Universiteiten. We adviseren vaak organisaties die meer autonomie en meer plezier in de werkomgeving willen realiseren. Agile werken kan hieraan bijdragen. We kijken daarbij altijd of de werkwijze aansluit bij de beschikbare talenten binnen de organisatie. Sinds onze oprichting hebben we namelijk maar één doel: potentieel versterken.  

Mikel Vink

Agile coach bij Scrum Company

Mikel Vink is agile coach en organisatieadviseur. Als HR manager en verandermanager heeft Mikel ervaren dat controlemaatregelen slechts schijnzekerheid opleveren. Agile werken is voor hem een manier om die onzekerheid en de grillige werkelijkheid te omarmen. Het is een raamwerk om optimaal in te kunnen spelen op huidige ontwikkelingen en de snelle veranderingen waar organisaties mee te maken hebben. Daarbij gelooft hij in de combinatie van de harde kant van agile organiseren en de zachte kant van menselijk gedrag, een mindset waarbij de klant centraal staat en in prettig samenwerken.

Wouter van der Meer

Agile talent Prowareness

Wouter van der Meer is Agile talent management consultant bij Prowareness, wat betekent dat zijn primaire expertise ligt op het snijvlak van HR en Agile. Hij begeleidt HR afdelingen met het invoeren en oppakken van Agile werken. Zowel in de afdeling zelf als in de gehele organisatie daarbuiten. Rini van Solingen is spreker, auteur en ondernemer. Hij is CTO bij Prowareness en hoogleraar aan de TU-Delft.

Abram Janse

Trainer Gladwell Academy

Abram Janse is gespecialiseerd in interactieve Agile & projectmanagement trainingen. Als adviseur ligt zijn expertise in sociale innovatie (het kernelement in een agile context). Samen met de klant bekijkt Abram waar de ‘quickwins’ liggen en hoe deze op een methodische wijze worden opgepakt en uitgevoerd. Het voornaamste doel van Abram is om de complexiteit van veranderingen binnen organisaties te versimpelen. Hij gebruikt ‘nieuwe’ leermethoden als seriousgaming, gamificationen online leerplatforms om mensen binnen een organisatie spelenderwijs én met plezier kennis en vaardigheden over te brengen

Renate Cremer

Trainer Gladwell Academy

Renate haar interesse in menselijk gedrag, ontwikkeling en groei vindt zijn oorsprong in een achtergrond als arbeid en organisatie psycholoog en specialisatie in Training & Development. In eerdere functies was ze als HR Business Partner actief met HR processen en innovatie. Deze ervaring helpt haar organisatiestructuren en complexe omgevingen te doorgronden. Dankzij kennis en inzicht in menselijke interactie en gedrag brengt ze groepen in beweging. Renate gelooft in het menselijk potentieel en is een groot voorstander van ‘een leven vol leren’. Renate is gecertificeerde en bevoegd tot het doceren, faciliteren en examineren voor Agile Scrum Foundation (Exin), Professional Product Owner (PSP01), Professional Scrum Master (PSM1) van Scrum.org en is DISC gecertificeerd.

Mariel Dommering

Chief People Officer Nmbrs®
Mariel Dommering is Chief People Officer bij Nmbrs®, een bedrijf dat online HR en payroll software ontwikkelt, waarbij de nadruk ligt op de rol van HR. Haar 20 jaar HR ervaring heeft Mariel ervan overtuigd dat medewerkers besluiten kunnen nemen zonder de inmenging van managers. Zelf is ze gek op reizen en is ze na een sabbatical van zes maanden, aan de slag gegaan met de employee journey: de mooiste reis van je werkleven. Daarnaast deelt Mariel graag en veelvuldig haar kennis als spreker op events.