Prof. dr. ir. Rini van Solingen

Summercourse 3 - Agile Werken voor HRM

Rini van Solingen is hoogleraar aan de TU-Delft en CTO bij Prowareness We-On. Hij is een veelgevraagd spreker en docent, en tevens auteur van een aantal managementboeken over snelheid, wendbaarheid en zelforganisatie, waaronder: De Kracht van Scrum, De Bijenherder, Agile werken in 60 minuten, De Responsive Enterprise, en Scrum voor Managers.

Prof. dr. Lidewey van der Sluis

Summercourse 4 - Talentmanagement

Lidewey van der Sluis is hoogleraar Strategisch Talentmanagement aan de Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast is zij buitengewoon hoogleraar aan de North-West University in Vanderbijlpark, Zuid-Afrika en visiting professor aan de Berlin School of Creative Leadership. Vanuit het Nyenrode Center for Leadership and Management Development treedt zij op in opleiding- en ontwikkelprogramma’s voor bedrijven en netwerken. Daarnaast werkt zij zelfstandig als spreker en coach. Lidewey van der Sluis is (mede-)auteur van tal van managementboeken en ruim 210 nationale en international publicaties. Zij geldt als één van de meest bevlogen sprekers en vernieuwende denkers van deze tijd met een scherpe visie op leiderschap, ontwikkeling van arbeidskracht en talentmanagement.

Cris Zomerdijk

Summercourse 5 - Veranderkunde voor HR

Cris Zomerdijk is een bevlogen en enthousiaste veranderkundige en vennoot bij Holland Consulting Group. Hij is gespecialiseerd in het versterken van klantgerichtheid, ondernemerschap en innovatie bij dienstverlenende organisaties. Daarnaast is hij actief als gastdocent aan de Baak en Maastricht School of Management, auteur en frisse managementspreker die professionals weet te inspireren om veranderingen in gang te zetten. Cris begeleidt als organisatieadviseur dienstverlenende organisaties bij het beter inspelen op hun veranderende omgeving. Tijdens zijn college zal hij op basis van praktijkervaringen een pragmatisch en inspirerend college verzorgen. U kunt direct morgen met concrete inzichten en acties aan de slag. Hierbij komen diverse voorbeelden aan bod uit zijn publicaties ‘Kom in Beweging: voor de dromers die doen’ (2016) en ‘Doen, omdat het je wat doet!’ (2017).

Pascale Peters

Summercourse 6 - Duurzame inzetbaarheid

Pascale Peters is Associate Professor aan de Radboud University in Nijmegen [Institute for Management Research (IMR/GAINS)] en is Research Fellow verbonden aan Nyenrode Business University. In 2000 promoveerde ze bij de Faculty of Social Science, Tilburg University en werkte ze als onderzoeker bij het Dutch Institute of Health Care Research (NIVEL). In dat zelfde jaar was ze lecturer aan de Tilburg University. In de periode 2000-2004 werkte ze als post-doc onderzoeker bij de Interuniversity Center for Social Science Theory and Methodology (ICS) (Sociology Department, Utrecht University). Sind december 2004 is ze werkzaam bij de Radboud University in Nijmegen, waar ze samen met haar (PhD)studenten en collega’s onderzoek doet naar HRM-vraagstukken en duurzaamheid, waaronder werk-privé-balans, boundary management, employability, en management en uitkomsten van telewerk en Het Nieuwe Werken.