Jannie Benedictus

Hoofdredacteur am:

Jannie (1976) is sinds 1 maart 2017 hoofdredacteur van am:. Zij werkt sinds 2011 bij het Verzekeringsblad en (later) am:. Daarvoor was zij acht jaar lang journalist en eindredacteur aan de Universiteit Twente. Ze studeerde rechten in Amsterdam en journalistiek in Zwolle.

Maarten Bouwhuis

Dagvoorzitter

Maarten is een veel gevraagd dagvoorzitter en debatleider. Hij is presentator bij BNR Nieuwsradio en eerder bij RTL-Z. Maarten presenteert wekelijks BNR Gangmakers. Het opinieprogramma van BNR dat podium biedt aan ondernemers in heel Nederland. Tussen 2011 en 2014 presenteerde Maarten de BNR Klantenshow. In 2010 en 2012 organiseerde Maarten samen met RTL Nieuws het Carredebat voor de Tweede Kamerverkiezingen. In 2013 en 2014 presenteerde Maarten de uitreiking van de FD Gazellen-awards. Maarten Bouwhuis staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter of debatleider. Inhoudelijk is hij breed ontwikkeld. Hij wordt hoog gewaardeerd op conceptontwikkeling en zijn inhoudelijke kennis. Eerder was Maarten Bouwhuis in dienst van het Nederlands Debat Instituut als debatleider en trainer.

Ger Jaarsma

NVM

Ger Jaarsma (1968) studeerde MTS weg- en waterbouwkunde en HTS technische bedrijfskunde en haalde in 2004 zijn doctoraal Bedrijfskunde. Was van 2005 tot 2010 voorzitter van de NVVK (Nederlandse vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren). Van 2009 tot 2016 werkte hij als directievoorzitter van Kredietbank Nederland, de enige private kredietbank in ons land. Sinds 19 april 2016 is Jaarsma voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (NVM). Bij de NVM, op gericht in 1998, zijn ruim 4.200 makelaars en taxateurs aangesloten.

Hendrik Schakel

Viisi

Hendrik Schakel is Co-founder bij Viisi sinds 2011. Daarvoor werkte hij bij MLP Private Finance (dochter van MLP AG). Hij studeerde Economie aan de UvA en Scheikunde aan de FU Berlin. 

Doron Themans

VvAA Financieel-economisch adviesbureau

Doron Themans (1968) is bedrijfskundig econoom (VU Amsterdam) en ruim 20 jaar werkzaam in de financiële dienstverlening in verschillende rollen en functies, zowel interim als in dienstverband. Hij heeft zijn Compliance Officer-diploma, is Scrum Master en was een van de oprichters van detacheerder For All Finance. Sinds 2011 werkzaam bij VvAA, waar hij verantwoordelijk is voor business development en innovatie en onder andere de nieuwe hypotheekdienstverlening voor de leden van VvAA heeft ontwikkeld. 

 

Henk Jansen

Expat Mortgages B.V.

Henk Jansen (1968) is al ruim 25 jaar hypotheekconsultant. Sinds 1988 richtte hij diverse bedrijven op. Zo begon hij in 1999 met partners de Herenvest Groep waarmee hij zich in 2002 heeft gespecialiseerd in expatdiensten.

 

Matthijs Mons

Yellowtail

Matthijs Mons heeft meer dan 20 jaar  ervaring in de financiële dienstverlening. Hij is een van de voorlopers op het gebied van doe-het- zelfhypotheken en robotisering. Mons werkte bij assurantiebedrijf IAK en IG&H Consulting. Daar startte hij als Director de Strategiepraktijk op en werd er in 2007 Partner. In 2014 werd Mons Managing Partner bij Yellowtail, waar hij eindverantwoordelijk is voor de groei van het bedrijf. Yellowtail richt zich op het begeleiden van financiële dienstverleners bij uitdagende digitale innovaties en transformaties, met name in de hypotheek-, pensioen- en vermogensbeheermarkt. Daarnaast is Mons commissaris bij Stater.

 

Monique Sueters

Nationale-Nederlanden

Monique Sueters is directeur Hypotheken & Consumptief Krediet bij NN Bank en daardoor ook verantwoordelijk voor de integratie van de hypotheek- en consumptief krediet portefeuilles van Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden. Ze heeft een brede ervaring in de financiële dienstverlening met functies op het gebied van distributie, marketing, communicatie, productmanagement en contact & operations op zowel bancair als verzekeringsvlak. Daarnaast heeft ze verschillende managementfuncties bekleed bij WestlandUtrecht en Postbank. Met een actieve dialoog en passie voor vernieuwing brengt ze samen met haar team de dienstverlening aan en mogelijkheden voor intermediairs en klanten voortdurend op een hoger niveau.

Paul Staps

Florius

Paul Staps is Manager Intermediaire verkoop bij Florius. Met zijn team van relatiemanagers is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse contacten met de ruim 3.000 samenwerkende intermediairs in heel Nederland. In deze contacten houden wij adviseurs op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dienstverlening, producten en digitalisering.

"Samenwerking met respect voor elkaars kracht en positie naar klanten. Dat is ons uitgangspunt in de samenwerking met onze intermediairs. Om dat te bereiken ondersteunen wij het intermediair op de momenten dat het er toe doet. Zodat deze naar zijn klanten toe persoonlijk en relevant kan zijn. En zo samen loyale en tevreden klanten krijgen, zowel nieuwe als bestaande.“

Maartje van der Veen

Florius

Maartje van der Veen is Product Owner bij Florius. Na haar studie Kunstmatige Intelligentie heeft ze jarenlang kennissystemen gemaakt voor banken en verzekeraars, vaak op hypothekengebied. De kennis die ze daar opdeed, zet ze nu in voor diverse digitaliseringstrajecten bij Florius, zowel voor adviseurs als voor klanten. Zo realiseerde zij onder meer de Florius Financierings Belofte en stond zij aan de wieg van de 24-uurs hypotheek van Florius. Haar ambitie is om nog veel meer innovatieve producten te ontwikkelen. Zij doet dit vol passie en enthousiasme met de drive om samen met en voor klanten en adviseurs een hypotheek aanvraagproces te realiseren zonder onzekerheid en gedoe.

Allard Keuter

iDIN

Allard Keuter is Product Owner iDIN, de dienst voor online inloggen, identificeren of je leeftijd aantonen via de inlogmethode van de banken. Allard is gespecialiseerd in betalings- en authenticatieoplossingen. Hij heeft meer dan vijftien jaar ervaring op het gebied van technologie en business change management in de betaalsector. In zijn huidige rol bij iDIN is hij verantwoordelijk voor o.a. business development, onder meer in de financiële sector, het verzekeringswezen en het overheidsdomein. Met resultaat, want inmiddels maken tientallen organisaties gebruik van iDIN. Daarnaast behaalde iDIN in april de mijlpaal van de miljoenste transactie.

Marjolein Jonker

Tiny House Nederland

Marjolein Jonker is pionier en ambassadeur van de Tiny House movement in Nederland. In februari 2015 startte ze met de realisatie van haar droom: een eigen bio-based, zelfvoorzienend Tiny House. Sinds mei 2016 woont ze fulltime in haar huisje  van 20 m2 in Alkmaar. Jonker is oprichter en projectleider van stichting Tiny House Nederland. De toekomst van het wonen ziet er volgens haar uit als een postzegelbuurtje: kleinschalige woongemeenschappen met kleine woningen gecentreerd rond een gezamenlijke groene ruimte. Meer natuur, minder auto’s. Gemeenschappelijke voorzieningen, maar ook ruimte voor privacy. Over haar ervaringen schrijft ze op haar website ‘Marjolein in het klein’.

Wouter Schilperoort

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Wouter Schilperoort is hoofd Koop- en Kapitaalmarkt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie. Met zijn team is hij verantwoordelijk voor het overheidsbeleid voor onder meer de fiscale behandeling van de eigen woning, de hypotheekmarkt, de leennormen, de overheidsgaranties op de woningmarkt (Nationale Hypotheekgarantie, Waarborgfonds Sociale Woningbouw), en het aanjagen van de woningbouwproductie in Nederland. Als plaatsvervangend/waarnemend directeur Woningmarkt houdt hij zich breed bezig met het woonbeleid in Nederland: de woningcorporaties, het huurbeleid en de financiële regelingen op de woningmarkt (verhuurderheffing, huurtoeslag).

In het verleden werkte Wouter bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington DC en in diverse functies bij het ministerie van Financiën. 

Harrie-Jan van Nunen

De Financiële Makelaar

Harrie-Jan van Nunen MFP is sinds zijn afstuderen in 1994 altijd actief geweest in de hypotheekbranche en wordt door collega’s vaak bestempeld als een vakidioot. Hij is directeur van De Financiële Makelaar en Het Bemiddelingsloket, twee organisaties die gespecialiseerd zijn in de bemiddeling van hypotheken. Van Nunen is tevens hoofdredacteur van vakblad De Hypotheekadviseur, zit in de redactieraad van vakblad Erkend en publiceert regelmatig artikelen voor diverse vakbladen en andere media en is regelmatig te zien in webinars. Hij heeft zitting in de expertgroep van het College Deskundigheid Financiele Dienstverlening (CDFD).  

Marcel Warnaar

NIBUD

Marcel Warnaar studeerde econometrie en is nu senior wetenschappelijk medewerker bij het Nibud (nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting).

In die functie geeft hij advies en doet hij onderzoek op diverse terreinen die de (virtuele) portemonnee van huishoudens raken. Nadruk van zijn werk ligt op woon- en kredietlasten, koopkracht en financiële planning op de lange termijn.

Daarbij adviseert hij de overheid over de invulling van de Regeling Hypothecair Krediet. Hij is ook lid van de Beleidsadvies Commissie van HDN.

Petra Jansen op de Haar

a.s.r.

Petra Jansen op de Haar is CEO a.s.r. bank/Directeur a.s.r. hypotheken. Na de Hogere Hotelschool en een master beleidsgerichte economie begon ze haar carrière bij de Rabobank, waar ze onder andere werkte als financieel en beleggingsadviseur, manager private banking en commercieel directeur. In april 2016 startte Jansen op de Haar als CEO a.s.r. bank en directeur a.s.r. hypotheken. A.s.r hypotheken profileert zich met rechtstreekse dienstverlening aan het intermediair, ook aan kleinere partijen. Dit jaar introduceerde a.s.r. hypotheken de 40-jarige Starters hypotheek.

Karin Polman

Florius

Karin Polman is als directeur van Florius verantwoordelijk voor een hypotheekportefeuille met 400.000 klanten en een waarde van circa € 70 miljard. Ze geeft leiding aan zo’n 160 medewerkers. Florius werkt samen met ongeveer 3.000 intermediairs. 

Polman stond aan de wieg van de digitalisering van hypotheekprocessen voor klant en intermediair voor verschillende onderdelen van ABN AMRO. Polman: "We staan voor de uitdaging om invulling te geven aan de veranderende behoeftes van de klanten. Dat kunnen én willen we niet alleen. Sta dus open voor digitalisering, innovatie en de dialoog met de ander. Want het woord 'samen' wordt alleen maar belangrijker."

Paul Bänziger

Woonfonds

Paul Bänziger (1967) zette 30 jaar geleden zijn eerste stappen in de financiële wereld bij een regionale Rabobank.

Daarna vervulde hij managementfuncties in de horeca. In 1997 keerde Bänziger terug in de financiële branche als allround financieel adviseur.

Hij is bijna 20 jaar werkzaam bij Achmea binnen de bancaire activiteiten, met name werkend vanuit het Marketing & Sales aandachtsgebied aangevuld met Communicatie en Productmanagement. Sinds 2003 werkt hij voor het merk Woonfonds Hypotheken en nu ruim 10 jaar eindverantwoordelijk voor het merk Woonfonds binnen Achmea Bank.

Wim Flikweert

ING

Wim Flikweert is manager Wonen bij ING. Hij combineert zijn jarenlange ervaring en opgedane kennis van o.a. marketing, productmanagement, innovatie en distributiemodellen in zijn huidige functie waarin hij mede het beleid van ING op het gebied van Wonen vorm geeft. Hij heeft daarvoor veel overleg met stakeholders als consumentenorganisaties, brancheorganisaties en beleidsmakers. Flikweert maakt zich graag sterk om grote thema’s te vertalen naar concreet handelen. Hij is tevens vertegenwoordiger van ING in de werkgroep Wonen van de NVB.

Jonathan Parr

Rabobank

Jonathan Parr vervult sinds eind 2016 de functie van product owner Duurzaam Wonen bij de Rabobank. Na het behalen van zijn Master Bedrijfskunde was hij eerst een aantal jaren werkzaam als financieel adviseur en private banker. De ervaring die hij daar opdeed gebruikt hij nu voor het ontwikkelen van nieuw beleid en producten op het gebied van verduurzaming.  Zo zette hij bijvoorbeeld  de samenwerking met online energieadviseur GreenHome en energieleverancier Vandebron (mede) op. Parrs grote uitdaging is om woningverduurzaming voor zowel klant als adviseur de “eenvoudige standaard” te maken.

Kees Haverkamp

TJIP

Kees Haverkamp is oprichter van het Fintech bedrijf ‘Newest Industry’ en het Proptech Platform ’Jumba’ en inmiddels werkzaam bij TJIP The Platform Engineers. Door zijn enorme passie voor innovatieve technologie en het vertalen van technologie naar customer-first platformen, staat Kees bekend als een innovatieve Tech specialist. In het ‘TJIP Innovation Lab’ ontwikkelt Kees baanbrekende concepten in samenwerking met innovatieve opdrachtgevers. Geïnteresseerd in mijn verhaal? Spreek mij gerust aan!

Wessel Heikens

TJIP

Wessel Heikens is Marketeer bij TJIP The Platform Engineers en richt zich met name op de strategie, positionering en innovaties rond het merk TJIP. Daarnaast is hij Platform Marketeer voor de merken Jumba & MeetingpointAdvies, en was hij bij de laatstgenoemde medeverantwoordelijk voor de herpositionering afgelopen jaar. Wessel is ‘tech-trend enthousiast’ en spreekt dan ook met enig regelmaat over vernieuwing binnen de financiële sector.

Jaap Huurnink

Woonfonds

Jaap Huurnink is directeur en medevennoot van Financieel Opleidingsinstituut FOI. Jaap is begeleider van verandertrajecten en financieringscoach.  Ook is hij een inspirerend trainer en spreker.

 

Egbert Jan van Bel

Auteur

Egbert Jan van Bel is ondernemer, schrijver en expert in het klantvriendelijk maken van organisaties. Hij doet al 10 jaar onderzoek uit naar de relatie van bedrijven met hun klanten. De inzichten die dat heeft opgeleverd over klantgerichtheid, klantwaarde en de werkelijke return on investment van een klant deelt hij als hoofdredacteur op het klantenplatform Customertalk.nl en in zijn boeken. Van Bel schreef bestsellers als Kloteklanten en Follow that Customer. Zijn boeke Event Driven Marketing werd uitgeroepen tot Marketingboek van het Jaar. In 2018 verscheen Kloteklanten 3.0 met interviews met winnaars in klantgerichtheid zoals IKEA, Landal, Simyo, ANWB, Plus Supermarkten en Coolblue.

Marcel Sippekamp

Nationale Hypotheek Garantie

Marcel Sippekamp is een ervaren projectmanager in de financiële dienstverlening. Hij is een veelgevraagde spreker op events. Hij is inhoudelijk sterk en houdt van uitdagingen in de financiële markt en het debatteren hierover met verschillende stakeholders. Marcel is sinds 2016 werkzaam bij NHG. Eerst als interimmer en sinds dit jaar vast in dienst. Hij houdt zich binnen NHG bezig met de ontwikkeling van maatwerkoplossingen voor specifieke doelgroepen op de hypotheekmarkt.

Bouwe Kuik

bijBouwe

Bouwe Kuik is als Head of Borrower Commerce verantwoordelijk voor het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe, innovatieve leenproposities voor Dynamic Credit, waaronder bijBouwe. Voor zijn tijd bij Dynamic Credit was hij Director bij IG&H Consulting & Interim. Kuik behaalde zijn doctoraal Bedrijfskunde aan de Nyenrode Business Universiteit.

Dennis Hollander

Topicus

Sinds 2003 is Dennis actief in de financiële dienstverlening en heeft hij zich ontwikkeld in meerdere disciplines. In 2016 start hij als Product Owner bij Topicus om met zijn kennis het adviessoftwarepakket Findesk verder uit te bereiden en in de markt te zetten. Samen met zijn team zorgt hij voor de dagelijkse operatie van Findesk en de doorontwikkeling van het product. 
 
Daarnaast is Dennis actief als zelfstandig financieel adviseur waarbij zijn focus ligt op de complexere hypotheekvraagstukken van consumenten. De ervaringen die worden opgedaan in deze praktijkvoorbeelden worden meegenomen en doorvertaald in de ontwikkeling van Findesk Adviessoftware. Op deze manier streven we er, bij Findesk, naar om de software optimaal aan te laten sluiten bij de dagelijkse werkzaamheden van de financieel adviseur.