Unilever ook in 2018 beste Field Sales team

Op 30 oktober 2018 zijn in Pathé Leidsche Rijn de beste buitendienstteams en Rayonmanager van dit jaar bekend gemaakt. Unilever kwam als overall-winnaar uit de strijd. De bekendmaking van de onderzoeksresultaten was vooral een gezellig event, waar retailers en fabrikanten samen kwamen om te netwerken en feest te vieren. Voor buitendiensten is het Field Sales Event hét moment om contacten te leggen en te onderhouden.

 


 

NIEUWS:

Winnaars 2018 per categorie

In totaal zijn er acht awards uitgereikt voor het beste buitendienstteam per categorie. Unilever nam er drie van mee naar huis, namelijk die van Diepvries, Kruidenierswaren en Non-alcoholische dranken. In 2017 won Unilever nog in vijf categorieën. De nieuwe nummer 1 in de categorie Zuivel, kaas en geelvetten is Zijerveld. In de categorie Drogmetica, schoonmaak en onderhoudsartikelen waren niet voldoende kanshebbers voor een prijsuitreiking.

Andere categorieën zijn gewonnen door Imperial Tobacco (Non-food), Heineken Nederland (Alcoholische dranken), Perfetti van Melle Benelux (Servicemerchandiser) en PepsiCo Nederland (Zoetwaren en snacks).
 

Beste rayonmanager komt van Mars

De awards voor de Beste Rayonmanager van 2018 is gewonnen door Nick Jacobs van Mars Nederland. Andere kanshebbers waren Peter Okken (FrieslandCampina) en Stella van Bijnen-Schaaf (Unilever). De vakjury zegt over Nick: “Nick heeft echt alles uit de kast gehaald om “Halloween” binnen Mars op de kaart te zetten: een voorbeeld in doorzettingsvermogen door vooral de ‘muren’ binnen Mars te doorbreken en (field) sales met marketing te koppelen. Hij heeft veel risico genomen en stelde het belang van het team voorop. Een gezamenlijke effort, met zelfs een back-up-plan, hebben gezorgd voor een nieuwe kans voor Mars om tijdens Halloween te scoren. De terechte winnaar in een sterk veld!”

 

 

 


Over het Field Sales Onderzoek
Het winkelaccountmanagement is van groot belang voor de performance van een merk. De verkiezing Field Sales Team van het Jaar meet deze performance van field sales teams en geeft actuele informatie over de kwaliteit van een field sales team. Teams worden beoordeeld op performance in het algemeen, per categorie en per kwaliteitsaspect. De teams worden door bedrijfsleiders en afdelingshoofden van de supermarkten beoordeeld met een rapportcijfer.

Benieuwd naar hoe het onderzoek precies in zijn werk gaat? Bekijk de video: