Lionsclub Bergen NH

 

Eerste editie BergenBruist groot succes

Lionsclub Bergen organiseerde op 3 november in de Ruïnekerk de eerste editie van hun goede doelen evenement BergenBruist. Het thema voor deze editie van BergenBruist was: ‘Kinderen zonder angst geopereerd’.
BergenBruist leverde € 16.000 op. Daarmee kunnen 3 StoryWalls worden gerealiseerd op de kinderafdeling en/of de voorbereidingsruimte van de operatiekamers van Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en Den Helder

Opname en behandeling in een ziekenhuis zijn voor kinderen indrukwekkende gebeurtenissen. Studio Bleep uit Groningen heeft een tool ontwikkeld waardoor een kind ontspannen een operatie of onderzoek in gaat: de ‘StoryWall’. Kinderen kunnen hierbij met behulp van een app op hun smartphone of tablet de kleurige afbeeldingen op speciaal behang (de StoryWall) laten bewegen en daar spelletjes mee doen. Dit zorgt voor afleiding en maakt een onderzoek of operatie minder spannend.

De realisatie van de StoryWalls bij Noordwest Ziekenhuisgroep is mogelijk gemaakt door de gasten in de goed gevulde Ruïnekerk en sponsoren als Univé ledenfonds, AGU, BOT bouw, GalileoSystems, HuizeMare en vele andere donateurs.

Het werd een bruisende avond waarbij de ontvangst van de gasten muzikaal werd omlijst door Bohdi Geerlings. Na het openingswoord volgde een optreden van het Dostojevskikwartet, na de pauze gevolgd door de Meisjes met de Wijsjes. Na bekendmaking van de opbrengst “draaide” Dj Willem nog tot in de late uurtjes.

 

 

De Lionsclub Bergen (NH) organiseert al meer dan 30 jaar hulpacties waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het betreffende goede doel. Dit jaar hebben we samenwerking gezocht met Noordwest Ziekenhuisgroep en gekozen voor een goed doel in de omgeving van Bergen. In de Noordwest-ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder worden zieke kinderen behandeld en geopereerd.

Deze kinderen zijn vaak erg angstig vlak voor de behandeling.

We vragen úw hulp om hun angst weg te nemen.

StoryWall:

In de voorbereidingsruimte van de operatiekamers gaan we speciaal behang –een StoryWall- laten aanbrengen. De kinderen kunnen met behulp van een app op hun smartphone of tablet de kleurige afbeeldingen op de StoryWall laten bewegen en daar spelletjes mee doen. Hierdoor worden ze afgeleid en vermindert de stress en zo gaan de kinderen minder angstig de operatie in. Na de operatie worden de patiëntjes ook minder angstig wakker.

En last but not least: het herstel, na de operatie, wordt hierdoor bevorderd.

O:\Klant markt en comm\Communicatie (3900)\B. Adviseurs\Bianca\Fondsenwerving\StoryWalls\BeeldenFotosStoryWall\Dit beeld gebruiken\Lachend meisje met StoryWall iPad.JPG

Klik filmpje om te zien hoe de StoryWall werkt.
Voor uitgebreidere versie 
filmpje

C:\Users\0445736\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\Target Kwallen.jpg

 

Lions Bergen organiseren op 3 november 2018 in de Ruïnekerk te Bergen: de hulpactie Bergen Bruist onder het motto:

“Kinderen zonder angst geopereerd”


Bergen Bruist omvat een verrassend concert bestaande uit twee delen: een populair klassiek optreden en een licht entertainment optreden. Wij nodigen u uit hiervoor een of meer kaarten te kopen.

Naast toegang tot het concert ontvangt u, bij binnenkomst, een Bergen Bruist bubbel, koffie met gebak tijdens de pauze en een drankje en hapje tijdens de afterparty.

De toegangsprijs bedraagt € 60,- per persoon.

Als u gebruik wilt maken van een van onze sponsorpakketten; Nadere informatie daarover kunt u vinden onder de menukeuze "sponsoren".

Ook staat het u natuurlijk vrij om, naast de toegangsprijs, een extra bedrag te doneren. Een donatie kunt u overmaken naar IBAN NL53 INGB 0651 3923 81 t.n.v. St. Lions Initiatieven Bergen (deze stichting is een ANBI-instelling).

Wilt u dit verrassende concert meemaken en daarmee een bijdrage leveren aan de realisatie van de StoryWalls kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier op deze website.

Het aantal plaatsen in de Ruïnekerk is beperkt. We raden u daarom aan niet te lang te wachten met uw reservering.

We hopen u op 3 november welkom te mogen heten.

Met vriendelijke groet,

Lionsclub Bergen,
Peter Rijs, voorzitter

Wilt u vooraf nadere informatie?
Email:           
bergenbruist@gmail.com


Privacy (AVG):

Als u besluit om u aan te melden voor Bergen Bruist, registreren we een beperkt aantal gegevens t.b.v. de facturering en de ontvangst. Deze gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld en direct na het evenement verwijderd.

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren