Marc Rouppe van der Voort

Verbinding versterken met Lean

Dr. Marc Rouppe van der Voort is als manager Lean en Zorglogistiek binnen het zorgmanagement team verantwoordelijk voor optimalisatie van de bedrijfsvoering (capaciteitsmanagement, integraal plannen,  continu verbeterroutines en leiderschapsontwikkeling). Tevens is hij verantwoordelijk voor de afdelingen Voorbereiding opname (Pre-operatieve screening en opnameplanning) en Zorg & Ondersteuning (Flexbureau, ANW coördinatoren, mortuarium en vrijwilligers), PV+/Lean coaches, zorglogistiek adviseurs en promovendus; gezamenlijk 110 fte. Daarnaast is hij voorzitter van het netwerk Lean in de zorg waar 35 ziekenhuizen en 25 andere zorginstellingen lid zijn. Hij is gepromoveerd op Lean en zorglogistiek en heeft daarnaast met andere drie praktijkboeken over de toepassing van lean in de zorg gepubliceerd. Hij houdt zijn ervaringen bij op zijn blog http://leandenkenindezorg.blogspot.nl. 

Bert van Son

Heb het lef te veranderen

Bert van Son  Bert van Son is oprichter en CEO van MUD Jeans, een snelgroeiend duurzaam jeansbedrijf. Het bedrijf stelt klanten in staat om “guilt free” te winkelen en goed te doen voor het milieu, terwijl ze modieus en modern zijn. Met 30 jaar ervaring in de mode-industrie heeft Bert van Son met eigen ogen gezien wat de impact van de “fast-fashion” op het milieu heeft. Hij weet dat er een alternatieve manier is. In 2012 begon hij met het concept : 'Lease A Jeans', een concept dat het mogelijk maakt voor klanten om spijkerbroeken te gebruiken en ze terug te geven na gebruik. Van eigendom tot prestatie. De klanten kunnen hun kledingkast regelmatig vernieuwen, terwijl MUD Jeans ervoor zorgt dat de materialen na gebruik opnieuw worden gebruikt. Bert van Son kent de uitdagingen in de hedendaagse (snelle) mode-industrie en weet hoe hij en zijn team de circulaire economie in de mode-industrie kunnen implementeren.   

Gwenda Nielen

Understand to influence: gedrag is complex en simpel tegelijk

Gwenda Nielen is officier bij de Koninklijke Landmacht en één van de weinige vrouwelijke officieren met een rode baret. Ze werd uitgezonden naar Irak, waar ze meer buiten de poort verbleef dan op het kamp; daarna woonde ze in Syrië. Na het behalen van haar master sociologie, werd ze geplaatst bij de Luchtmobiele brigade. Gwenda is een veranderaar die met aanstekelijk enthousiasme anderen meeneemt naar verbetering. Met lef, relativeringsvermogen en een kritische, doelgerichte blik krijgt ze zaken in beweging. Gwenda is de kartrekker van het team, ze verbindt en motiveert. Strategisch doorzettingsvermogen is haar wapen om met weerstand om te gaan.  Want wie wil veranderen, stuit op weerstand. Dat is de uitdaging. Elke stap in de goede richting is van belang omdat ook een kleine vooruitgang heel cruciaal kan blijken te zijn. Ze volgt daarbij haar hart en doet wat ze doet voor 100%.

Martijn Arets

De platformrevolutie: wat kunnen we leren van platformen als Uber en Airbnb

Martijn Arets is ondernemer en internationaal platformeconomie expert. In de afgelopen jaren ging hij in 13 landen met ruim 400 betrokkenen in gesprek over de opkomst van de platformeconomie. Om te ontdekken wat er speelt, waarom de verschillende partijen doen wat zij doen, wat de meest prangende dilemma’s zijn en wat de toekomst scenario’s zijn. Hij is parttime verbonden aan de Universiteit Utrecht om te onderzoeken hoe platformen kunnen bijdragen aan een meer inclusieve samenleving. Zijn duidingen, analyses en gedachten deelt hij door het nieuwsbrieven, artikelen, video’s en boeken. In de media zien we hem regelmatig als expert om duiding te geven aan ontwikkelingen in de platformeconomie. Martijn werd in 2011 door Sprout verkozen tot de ‘beste ondernemer van het jaar’ en vertegenwoordigt sinds 2014 Nederland als een van de ’40 Young Potential European Leaders under 40’.

Judieke van Dijk

Masterclass 1. Veerkrachtig organiseren met FRAM: work-as-done als vertrekpunt

Judieke van Dijk is organisatiepsycholoog en bedrijfskundige en werkzaam als adviseur bij RONT Management Consultants (voorheen TNO Management Consultants). Als adviseur zoekt Judieke naar de synergie tussen de harde en zachte kant van organiseren. In haar werk houdt Judieke zich onder andere bezig met procesmanagement, LEAN, kwaliteitsmanagement, waarderend auditen en de A3 methodiek. Judieke’s aanpak is nieuwsgierig, analytisch en toegankelijk. Voor haar is altijd de vraag: waarom doen we de dingen die we doen en voegt iets waarde toe? 

Egon Hoppe

Masterclass 2. Agile leiderschap

Egon Hoppe is partner bij Deloitte Consulting. Hij maakt deel uit van de change management and leadership service line van de Human Capital praktijk in Nederland. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring in leiderschapsrollen binnen de Krijgsmacht. Hij is commandant geweest van diverse operationele eenheden en heeft leiding gegeven onder crisisomstandigheden en tijdens missies in het buitenland. Binnen de Koninklijke Marechaussee is Egon één van de grondleggers van het informatiegestuurde optreden geweest. Egon richt zich vooral op: transformationeel veranderen, leiderschap en future of work.

Arend Oosterhoorn

Masterclass 3. Exponentieel groeiend datagebruik: uitdagingen kwaliteitskunde

Arend Oosterhoorn werkte na zijn studie Wiskunde bij Van Doorne’s Transmissie, als statisticus en projectleider kwaliteitssysteem. Tevens was hij enige tijd kwaliteitsmanager. Sinds 1994 werkt hij vanuit zijn eigen praktijk aan het verbeteren van processen en organisaties, de laatste jaren vooral met vooral met Lean Six Sigma. Hij verzorgt totale implementatie inclusief de training van de Belts. Hij schreef boeken en artikelen over gebruik van methoden en technieken in kwaliteitsverbetering en over Lean Six Sigma. Oosterhoorn is tevens initiatiefnemer van de Sectie Data en Kwaliteit van het NNK.

Sandra Dahmen

Masterclass 4. Verbinden én procesmanagement must voor integrale zorg

Sandra Dahmen is paramedicus en bedrijfskundige en werkt als senior adviseur bij Vilans, kennisinstituut voor de langdurige zorg. Haar drive is ‘het verbinden van zorginhoud, professionals en organisaties zodat inwoners/bewoners de juiste ondersteuning krijgen over de schotten van de organisaties en financiering heen.’ Sandra adviseert op een breed palet aan onderwerpen van het doelmatig inrichten van processen tot het implementeren van veranderingen. Ze legt zich vooral toe op het ondersteunen van integrale zorg initiatieven.

Willem Peter de Ridder

Masterclass 5. Business impact van kunstmatige intelligentie

Futuroloog dr. Willem Peter de Ridder is spreker, auteur en strategie-consultant. Als directeur van Futures Studies ondersteunt hij organisaties bij het verkennen van de toekomst en het formuleren van een toekomstbestendige strategie. In 2016 verscheen zijn meest recente boek, Digital by Default, over strategisch management in de digitale transformatie. Hij schrijft ook regelmatig blogs op www.futuresstudies.nl en www.managementimpact.nl.

Piet-Hein Peeters (dagvoorzitter)

Piet-Hein Peeters is dagvoorzitter en journalist. Klik hier voor meer informatie.