Danielle Braun

Danielle Braun is corporate antropoloog en eigenaar van de Academie voor Organisatiecultuur. Spreker en auteur van het Managementboek van het Jaar 2016 De Corporate Tribe, Da's gek en het nog te verschijnen boek Building Tribes. Danielle stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager/ bestuurder. Ze reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Maakt organisaties graag ready for change.  

 

Joris Luyendijk

Joris Luyendijk is antropoloog en o.a. bekend van zijn werk als journalist voor de Volkskrant, NRC Handelsblad en het NOS Journaal. Voor The Guardian deed hij antropologisch onderzoek naar de Londense bankenwereld. Dit resulteerde in de bestseller Dit kan niet waar zijn. Daarnaast is hij auteur van Het zijn net mensen en Kunnen we praten? en reist hij het hele land door met zijn theatervoorstelling 'Het Grote Bubbel College'.  

 

Erik Gerritsen

Erik is sinds juni 2015 Secretaris-Generaal bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Erik heeft zowel binnen als buiten de Rijksoverheid ruime ervaring opgedaan. Zo was hij tot juni 2015 Bestuursvoorzitter bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Daarvoor was hij Gemeentesecretaris, en later ook Kennisambassadeur bij de Gemeente Amsterdam. Eerder was hij plaatsvervangend Secretaris-Generaal en Directeur Financiële en Economische Zaken bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

 

Eric de Blok 

Als zoöloog, psycholoog en bedrijfskundige combineert Eric zijn drie passies, te weten de natuur, de mens en organisatiekunde. Hij geeft hier op drie manieren invulling aan, namelijk als gepassioneerd spreker, trainer en gids bij Natuurvisie, als betrokken organisatieadviseur en coach bij GNG Consultancy en als bevlogen vrijwillig dierentuingids bij Koninklijke Burgers' Zoo. Door de combinatie van deze passies heeft hij een brede kijk op organisatievraagstukken en een onuitputtelijke inspiratiebron voor mogelijke oplossingsrichtingen.  

 

Ruben Terlou

Ruben Terlou is documentairemaker, fotograaf en arts. Hij studeerde Mandarijn in China en Geneeskunde aan de UvA. Als fotograaf was hij actief in met name China en Afghanistan. Hij won met zijn series diverse prijzen bij de Zilveren Camera en in 2016 de Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek. In dat jaar kwam Ruben Terlou met de succesvolle serie Langs de Oevers van de Yangtze. In zes delen volgden de kijkers Terlou terwijl hij de Chinezen die hij tegenkomt op open en indringende wijze interviewde. De serie werd in 2016 genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf. Begin 2018 kwam de populaire zevendelige documentaireserie Door het hart van China uit.  

Rosi Dhaenens

Rosi Dhaenens is collaboratologist en klinisch psycholoog. Haar werkbare leven lang staat haar werk in het teken van organisatieontwikkeling, leren en samenwerken. Dat doet ze van Nederasselt tot Copenhagen en van Suriname tot Senegal. Ze helpt op het vlak van strategisch samenwerken en op de samenwerking zelf die ‘boven en onder de tafel gebeurt.’ In het weer op de rit krijgen van taaie en conflictueuze samenwerkingsverbanden boekt ze uitzonderlijke resultaten.  

 

Sacha Beets 

Sacha heeft jarenlange ervaring vanuit verschillende rollen en invalshoeken. Als manager en adviseur in de zakelijke dienstverlening, overheid, zorg, onderwijs en profit sector richt zij zich op zelfsturing, samenwerking en communicatievraagstukken. Ze is als geen ander in staat om dat wat werkelijk speelt op tafel te krijgen. Als associate partner van de Academie voor Organisatiecultuur verzorgt zij trainingen op het gebied van Deep Democracy en Kampvuur-gesprekken en geeft zij samen met Danielle Braun de leergang Corporate Antropologie.

 

Thom Verheggen

Thom is ook bekend als de Ontmanager en auteur van ‘Ontmanagen voor managers' - Elke dag werken aan je eigen overbodigheid. Na jarenlang managen ontdekte hij dat het team met minder managen veel meer voor elkaar kreeg. Daarnaast werkte hij mee aan het boek ‘Anders Vasthouden’ van Wouter Hart. Tegenwoordig is hij spreker, trainer en ‘helper’ bij veranderingstrajecten ‘terug naar de bedoeling’. 

 

 

Stijn van Kreij

Stijn van Kreij onderzoekt veranderende intermenselijke verhoudingen tussen professionals en klanten/cliënten/burgers, en tussen organisaties en hun omgeving. Daarbij combineert hij zijn ervaringen als innovatiemanager in de langdurige zorg met zijn achtergrond als songwriter. Hij verbindt ratio met emotie door de sociale impact van verandering inzichtelijk te maken via visualisaties en anekdotes uit de praktijk. Hij mixt verhalen met muziek om zijn visie te illustreren. Nieuwsgierig hoe Butterfly Effect bouwt aan een inclusieve wereld? Kijk eens op www.butterflyeffect.nl