Projectbezoeken 2018

Projectbezoek Erasmus MC Rotterdam i.s.m. EGM - 20 sep 2018 

    
Fotografie: Rob van Esch

Op donderdag 20 september organiseert de redactie van de Architect een projectbezoek naar het Erasmus MC in Rotterdam. Samen met Willemineke Hammer (EGM architecten) verdiepen we ons in de complexe stedebouwkundige integratie van het ziekenhuis in de stad. Daarnaast bespreken we hoe de filosofie van healing environment is geïntegreerd in het ontwerp.

Ruim twintig jaar is er gewerkt aan de plannen voor het Erasmus MC. Na acht jaar bouwen staat in september de officiële opening van het academische ziekenhuis gepland. Met een groep geïnteresseerde architecten zullen wij dit bijzondere bouwproject bezoeken.

Van stad tot healing environment

Het Erasmus MC bevindt zich in het centrum van Rotterdam. EGM architecten transformeerde de verzameling losse gebouwen naar een nieuw complex waar zorg, onderzoek en onderwijs samenkomen. Interne passages en pleinen verbinden het ziekenhuis met de omgeving.

In het ontwerp van het gebouw stond het welbevinden van de patiënten, medewerkers en studenten centraal. Daglicht en groen zorgen voor een prettig interieur, terwijl de daktuinen de mogelijkheid bieden om even naar buiten te gaan. Alle kamers zijn opgezet als eenpersoons patiëntenkamers, wat de rust en privacy van de patiënten ten goede komt.

Projectbezoek (VOL)

Het projectbezoek, dat duur van 16.00 tot 19.30 uur, bestaat uit presentaties van opdrachtgever Liesbeth van Heel (Erasmus MC) en architect Willemineke Hammer (EGM architecten). Vervolgens leiden zij ons rond door het ziekenhuis en sluiten we af met een gemeenschappelijke borrel.

Gezien het overweldigd aantal geinteresserden die zich tot nu toe geregistreerd hebben is het niet meer mogelijk je voor dit projectbezoek te registreren.


Uitgebreide informatie over Erasmus MC:
Twintig jaar bouwen aan het Erasmus MC, sleutelen aan een economische motor

Interview Willemineke Hammer (EGM architecten) over Erasmus MC

Projectbezoek Erasmus MC wordt mede mogelijk gemaakt door

     
          


 

Let op!

Een projectbezoek is primair bedoeld voor architecten, projectontwikkelaars en aannemers. Behoor je niet tot deze groepen? Aanmelding is dan mogelijk, maar je deelname is pas definitief nadat je een akkoord van de organisatie ontvangen hebt. Abonnees van de Architect krijgen voorrang, maar geeft geen garantie tot deelname.


Overige projectbezoeken 2018


    
11 oktober 2018:
     Projectbezoek Amsterdam City Harbour Hotel:
     binnenkort meer informatie

 Projectbezoek Amsterdam City Harbour Hotel wordt mede mogelijk gemaakt door
Wil je automatisch bericht ontvangen zodra er nieuwe locaties bekend worden gemaakt? 
Meld je aan voor de nieuwsbrief van de Architect >