Welkom op de website van het evenement 3e RODIN bijeenkomst 2018

Het Regionaal  Rotterdam Infectie ziekte centrum(RODIN) opgericht in september 2017  heeft als doel de kennis op het gebied van infectieziekte te verdiepen en te verbreden en deze kennis op een interactieve, aangename manier in de regio uit te dragen naar de verschillende kerndisciplines die zich met Infectieziekten bezighouden, zowel in de curatieve als in de openbare gezondheidszorg. Kern woorden zijn:  interactief, regio, multidisciplinair en onderhoudend.

RODIN heeft als doelgroep de kerndisciplines: Infectiologen, Medisch microbiologen, Huisartsen, Specialisten ouderenzorg, artsen Maatschappij en Gezondheid.

Het bestuur van RODIN bestaat uit vertegenwoordigers van bovengenoemde  kerndisciplines. RODIN organiseert 3 bijeenkomsten per jaar over onderwerpen relevant voor de doelgroepen. De onderwerpen worden jaarlijks vastgesteld door het Bestuur. Accreditatie voor de verschillende disciplines wordt  voor iedere bijeenkomst aangevraagd. Dit eerste jaar is bedoeld als pilot om de belangstelling voor RODIN in de regio te inventariseren. Afhankelijk van de bevindingen neemt het Bestuur een besluit.

Samenstelling Bestuur:

Prof. W. Achterberg, Universitair netwerk voor de care sector Zuid-Holland
(unc-zh)

Prof. P. Bindels,  Huisartsgeneeskunde Erasmus Medsiche Centrum(EMC)
Prof, M. Koopmans,  Medische Microbiologie/Viroscience EMC
Prof . J.H. Richardus, Huisman Onderzoekscentrum Infectieziekten en Publieke  Gezondheid Instituut, Rotterdam
Prof A. Verbon, Medische Microbiologie en Infectieziekten (EMC)

De leerdoelen voor deze bijeenkomst zijn als volgt:

  • Inzicht in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van vaccinaties, zowel binnen het reguliere rijksvaccinatieprogramma als daarbuiten.
  • Kennis over nieuwe vaccines die aan zwangere moeders gegeven kunnen worden ter bescherming van het pasgeboren kind, voordat deze zelf beschermende antistoffen tegen ziekteverwekkers kan ontwikkelen 
  • Kennis over nieuwe ontwikkelingen rondom Rota virus vaccinatie voor zuigelingen.
  • Kennis over nieuwe vaccinaties voor de doelgroep ouderen.

Accreditatie wordt per bijeenkomst aangevraagd voor 2 nascholingsuren voor de huisartsen, specialisten ouderen geneeskunde, medisch microbiologen, MGZ artsen, internist-infectiologen en verpleegkundigen (V&VN).

Online inschrijfformulier

Onder de menuknop "aanmelden" in het menu aan de linkerkant van het scherm vind u het inschrijfformulier waarop u zich kan registreren voor de bijeenkomst op 4 september 2018 in Rotterdam. Meer informatie over de bijeenkomst zoals o.a. programma en lokatie vindt u ook in het menu terug.

Met vriendelijke groeten,

De organisatie

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren