Prof. dr. Arnold Bakker

Hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie

Prof. dr. Arnold Bakker is hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie en hoofd van het Center of Excellence for Positive Organizational Psychology aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is daarnaast Distinguished, Extraordinary, en Adjunct professor aan respectievelijk de University of Johannesburg, North-West University (beide in Zuid Afrika), en Lingnan University (Hong Kong). Bakker is geïnteresseerd in de vraag waar mensen het plezier in hun werk vandaan halen. Hij doet vooral onderzoek naar werkbeleving (bevlogenheid, burnout, motivatie, geluk), en naar manieren om hier invloed op uit te oefenen via job crafting, sterke kanten gebruik, leiderschap, en herstelactiviteiten tijdens de vrije tijd. Hij behoort tot de selecte groep van veelgeciteerde wetenschappers die is opgenomen in de lijst van Thomson Reuters (2014, 2015, 2016, en 2017): “The World’s Most Influential Scientific Minds”.

Gerard Evers

Directeur-eigenaar van adviesbureau Euro-HRM

Dr. Gerard Evers studeerde algemene econometrie (cum laude) aan de Universiteit van Tilburg. Aansluitend werkte hij circa 10 jaar aan de Rijksuniversiteit Groningen en bijna 20 jaar als hoofddocent en buitengewoon hoogleraar aan de academische opleiding Personeelwetenschappen en twee para-universitaire onderzoeksinstellingen van de Universiteit van Tilburg. Tegenwoordig is hij directeur van Euro-HRM, een adviesbureau voor economisch personeelsmanagement, en docent bij diverse postacademische opleidingen.

 

Fabian Dekker

Senior onderzoeker arbeidsmarkt 

Fabian Dekker studeerde arbeidssociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Aan dezelfde universiteit promoveerde hij op het onderwerp flexibele arbeid in 2011. Na zijn promotie was hij werkzaam bij verschillende universiteiten en onderzoeksbureaus. Op dit moment is hij verbonden aan Regioplan Beleidsonderzoek. Daarnaast is hij redacteur van het academische tijdschrift Beleid en Maatschappij. Hij schreef  boeken over zzp’ers, jeugdwerkloosheid en de middenklasse. Op dit moment werkt hij aan een nieuw studieboek over werk voor het hoger beroepsonderwijs. Dit boek verschijnt begin volgend jaar bij uitgeverij Boom Hoger Onderwijs. 

Baukelien van Minnen

Trainer/adviseur/spreker 

Baukelien van Minnen is na 10 jaar als recruiter en (sales)manager in de recruitmentbranche te hebben gewerkt in 2010 voor zichzelf begonnen en heeft zich toegelegd op het inzetten van social media en technologie binnen recruitment. Ze is trainer en aanjager aan de Academy for Recruitment en adviseert en traint organisaties op het gebied van branding, recruitment en arbeidsmarktcommunicatie.   

Peter Verheijden

Mede-oprichter Leeman Verheijden Huntjens Advocaten

Peter Verheijden is mede-oprichter van Leeman Verheijden Huntjens Advocaten. Heeft veelzijdige ervaring in arbeidsrecht en ondernemingsrecht. In het bijzonder op het gebied van commerciële samenwerkingen, overnames, bedrijfsopvolgingen, reorganisaties en individuele ontslagkwesties. Veranderingsprocessen nemen soms veel tijd in beslag, omdat daarbij uiteenlopende belangen spelen en dus niet alle harde en zachte feiten en argumenten onmiddellijk ter tafel komen. 

Krista de Wolff

Werkgelukdeskundige 

Krista de Wolff is werkgelukdeskundige en ondernemer. Ze werkt met organisaties aan projecten die bijdragen aan geluk. De studie Communicatiewetenschappen, heeft zij aangevuld met een opleiding over geluk aan de Erasmus Universiteit. De afgelopen jaren heeft zij oa. samengewerkt met organisaties als Rabobank, Belastingdienst, UWV, Sanquin en diverse gemeenten. Hierbij heeft zij altijd als uitgangspunt, werkgeluk in organisaties is maatwerk en communicatie is cruciaal. 

Andreas van den Goorbergh

Initiatiefnemer & bestuurder ACE netwerk

Andreas van den Goorbergh is initiatiefnemer en bestuurder van het ACE netwerk. Tevens is hij Algemeen Directeur van Human Business Support. Hij streeft er naar om blijvend meer waarde te halen uit mensen en organisaties. Samen met zijn team vertaalt hij complexe problematiek rondom inzetbaarheid van mensen in organisaties naar praktische oplossingen op de werkvloer en ontstaat aantoonbaar resultaat voor alle belanghebbenden (win-win-win). Samen beter, samen groter en laten zien dat werken anders kan met meer waarde voor iedereen. 

Drs. Nathalie van Hoof

Hogeschooldocent en onderzoeker 

Nathalie van Hooff, voormalig Europees HR directeur van ARCADIS, heeft meer dan 20 jaar ervaring in wereldwijd opererende financiële en ingenieurs- en consultancy-organisaties op het gebied van global HRM. Op dit moment is Nathalie werkzaam bij de Hogeschool Utrecht en start zij een promotietraject over de Ethiek van People Analytics. Daarnaast is zij medeoprichter van het Instituut voor Toegepaste Filosofie. 

Annelies Engel

Creative Business Consultant 

Na haar studie aan de Modeacademie begon ze haar carrière in de reclame waar ze verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en implementatie van veel internationale campagnes. Zo introduceerde ze de iMac in Europa, lanceerde Vodafone wereldwijd en ontwikkelde campagnes voor o.a. Pepsi, Mitsubishi, Nike en IKEA. De laatste 10 jaar bekleedde ze managementfuncties in het bedrijfsleven waar ze nieuw denken en ondernemers spirit mee naar de tafel bracht.

Arne van Damme

Agile HR leader

I’m an Agile HR Thought Leader. As a computer scientist I learned a lot about the digital & agile world. Everyday, I try to apply those principles to HR. As COO of intuo I’ve helped 100+ companies make the transition towards more data-driven & agile HR. I talk about how HR can transform itself to allow others and themselves to be more agile, how good leadership works in the digital age and why companies should prioritize employee well-being

Yorrick Mentink

Adviseur

De afgelopen 25 jaar heb ik de kans gekregen om op te groeien in Nederland, Schotland, Engeland en Maleisië. Terug in Nederland heb ik in Maastricht eerst de Hotel Management School en vervolgens de master Management of Learning aan de Universiteit afgerond. Door deze ervaringen in combinatie met mijn passie voor technologisering kan ik mensen en organisatiestructuren goed lezen en inzien waar verdere efficiëntie behaald kan worden.