Themabijeenkomst: de betekenis van de clown voor mensen met dementie 

Dinsdag 2 oktober
CliniClowns, NS-terrein ‘Wagenwerkplaats’, Amersfoort 
14.00-17.30 uur 

De clown…….. We kennen ‘m als de paljas om mensen aan het lachen te maken en ontspanning te brengen. Met een hoed, een rode neus en een ‘act’ neemt hij je even mee in de wereld van vertier en vrolijkheid. Al lange tijd is de clown een bekende figuur in het ziekenhuis voor zieke en gehandicapte kinderen waar hij de zorgen van een ziek kind even doet vergeten. Maar de clowns zetten hun verbeeldingskracht ook in voor mensen met dementie in zorginstellingen. Communicatie van clowns met mensen met dementie is verrassend, ontroerend, vreugdevol en altijd anders. Ze zorgen voor écht contact, halen de mensen uit hun isolement en zorgen voor de nodige ontspanning. Wat is de betekenis van hun inzet voor mensen met dementie? Wat kunnen wij leren van de clown in de communicatie met mensen met dementie? Waarom sluit de taal van de clown aan bij de beleefwereld van mensen met dementie?

In deze themabijeenkomst in samenwerking met de lidorganisaties CliniClowns en VisiteClowns belichten we de rol en effecten van de clown in dementiezorg. Ook komt onderzoek naar de resultaten van clownswerk in de zorg aan bod. Een zorgmanager van Axion Continu vertelt waarom de organisatie structureel koos voor de inzet van de clown. En vanzelfsprekend is er ruimte voor vragen, interactie en…. een lach.

Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 26 september en is op volgorde van binnenkomst. Leden van het Deltaplan Dementie hebben voorrang bij deelname aan de bijeenkomst. 

Wilt u een uitnodiging ontvangten voor deze bijeenkomst? Klik dan hier.

 

 

 


Deltaplan Dementie brengt in een serie kleinschalige ontmoetingen kennis, kunde en mensen bijeen om inspiratie op te doen en de kring van kennis rondom dementie te vergroten. De bijeenkomsten zijn voor en door leden van het Deltaplan maar ook geïnteresseerden en betrokkenen zijn welkom. Opbrengsten worden benut bij de verdere uitvoering van het Deltaplan Dementie.

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren