Dit jaar een andere locatie dan voorgaande jaren, namelijk het Nationaal Militair Museum te Soest. Gelegen op een toplocatie in het midden van het land, in het uitgestrekte natuurgebied Park Vliegbasis Soesterberg. 
 

Achtergrondinformatie

Het Nationaal Militair Museum in Soest is ontworpen door architect Dick van Wageningen in samenwerking met H+N+S Landschapsarchitecten en staat op een terrein van 45 hectare op de voormalige luchtbasis Soesterberg. Het bestaat uit diverse gebouwen, behalve het nieuwe hoofdgebouw is er ook een groot depotgebouw, een arena en staan er diverse museumobjecten op het buitenterrein waaronder het herdenkingsplein van de Koninklijke Luchtmacht en het oudste luchtvaartgebouw van Nederland: Gebouw 45. In 2016 werd de Nationale Staalprijs voor utiliteitsbouw toegekend.
 
Het gebouw bestaat uit een grote platte doos met een volledig glazen pui van maar liefst dertien meter hoog. Het geheel wordt afgedekt door een overstekend dak van 110 bij 250 meter op een metalen vakwerkconstructie. Op het dak staan ruim drieduizend zonnepanelen, deze leveren jaarlijks bij elkaar zo’n 750.000 kWh, wat ongeveer goed is voor 25% van de totale energiebehoefte. Een deel van het interieur wordt gebruikt voor een soort zwarte doos van twee verdiepingen, hier bevinden zich tentoonstellingszalen waaronder de Schatkamer. In de rest van de binnenruimte, het Arsenaal genoemd, worden vliegtuigen, tanks en andere objecten geëxposeerd.
 
In het museum wordt extra aandacht besteed aan de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht, met name aan de collecties van land- en luchtmacht. De collecties zijn afkomstig uit het Legermuseum in Delft en ondergebracht bij de Koninklijke Stichting Defensiemusea (KSD), deze stichting wordt bestuurd door de algemeen directeur Paul van Vlijmen, hij is tevens directeur van het Nationaal Militair Museum.
 

Parkeren

Parkeren is mogelijk op locatie of bij uw hotel, op beide plekken is parkeren kosteloos. Vanaf Hilton Royal Parc Soesterberg kunt u gebruikmaken van een shuttle-service. Deze shuttle-service duurt slechts vijf minuten en wordt u aangeboden voorafgaand aan het Industributie-diner 2019 tot zelfs de ochtend na afloop.
 

Route

Vanaf Utrecht neemt u de A28 naar Soesterberg, neem afrit 4-Soesterberg en volg de Richelleweg/N413 en Van Weerden Poelmanweg naar de Verlengde Paltzerweg in Soest. Voor een uitgebreide routebeschrijving vanaf uw adres klikt u hier.

Adres

Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest
Nederland

Website: http://www.nmm.nl

Routebeschrijving vanaf uw adres