Symposium Globalisering:

stukjes van de puzzel

 

De Nederlandse economie draait weer op volle toeren. Ondanks dreiging van handelsoorlogen en de naderende Brexit groeit de internationale wereldhandel volop, zo ook in Nederland. Welke uitdagingen liggen er voor het Nederlandse bedrijfsleven om internationaal concurrerend te blijven? Welke kansen en dreigingen zijn er voor Nederland in de nieuwe en steeds veranderende wereldorde? Welke taken en beroepen worden belangrijker in de toekomst en welke verdwijnen er? Welke innovaties zijn er nodig om nieuwe fenomenen en kenmerken van globalisering in kaart te brengen?

Dit symposium zal plaatsvinden op vrijdag 30 november bij het CBS in Heerlen. Tijdens deze bijeenkomst zal een aantal deskundigen hun visie geven op de huidige stand van globalisering, witte vlekken in onderzoeksagenda's blootleggen en de kansen die er zijn (o.a. voor het CBS) om hier stappen te zetten teneinde de economie adequaat te kunnen blijven meten.

Ook nemen wij deze dag ook afscheid van Martin Luppes, Programmamanager Globalisering. In het afgelopen decennium was Martin een van de drijvende krachten achter het onderzoeksprogramma Globalisering. Wat begon als een klein groepje enthousiastelingen groeide uit tot een hoogwaardig onderzoeksteam op dit vlak. De Internationaliseringsmonitor als flagship publication van het programma Globalisering is niet meer weg te denken uit de publicatielijst van Bedrijfsstatistieken Heerlen.