Onderzoekstraject


Hoe gaat het in zijn werk?

De Snackkoerier Cafetaria Top 100 is een ranking die jaarlijks middels mystery visits en een onafhankelijke, deskundige jury tot stand komt.

Deelname aan de verkiezing betekent een mooie kans om te bepalen waar jouw zaak staat binnen de lokale markt en daarbuiten. Na drie intensieve juryrondes, bestaande uit mystery guests, een vakjury en een hoofdjury, wordt tijdens het finale event de beste fastservicezaak van Nederland bekend gemaakt. De rapportages van de jury krijg je een dag na het finale event toegestuurd, zodat je de feedback kan gebruiken om je zaak te verbeteren. 

Inschrijven voor het onderzoekstraject 

Het onderzoekstraject voor de Snackkoerier Cafetaria Top 100 2018 is reeds gestart, inschrijven is daarom niet meer mogelijk. Vanaf november 2018 kun je je inschrijven voor de editie van 2019.

Onderdeel van de nieuwe opzet is gratis deelname aan het onderzoek (het jurytraject van de mystery guest, vak- en hoofdjury).  Een voordeel van 199,- ten opzichte van voorgaande jaren. Je betaalt alleen een entreekaartje voor het evenement waarop de bekendmaking plaatsvindt. 

Hieronder het overzicht van de weg naar de finale op 29 oktober 2018!


Ronde 1 | Inschrijving | t/m 31 mei 2018

De verkiezing voor de Snackkoerier Cafetaria Top 100 start bij je inschrijving. Het inschrijfformulier is als het ware de eerste toetsing. We vragen je aan de hand van 5 korte vragen te motiveren waarom jouw bedrijf mee moet doen aan het jurytraject:

  1. Geef een korte omschrijving van je zaak en haar successen
  2. Wat onderscheidt jouw bedrijf van je collega’s (bijv. assortiment, zelfgemaakte frites of snacks)?
  3. Vertel iets over hoe je maatschappelijke betrokkenheid en duurzaam ondernemen toepast in je bedrijf.
  4. Hoe zie je jouw bedrijf in de toekomst?
  5. Wat is jouw motivatie om deel te nemen aan de Cafetaria Top 100?

Op basis hiervan wordt de eerste selectie gemaakt door een vakkundige en onafhankelijke hoofdjury. De beste 200 inzendingen gaan door naar de volgende ronde.


Ronde 2 | Vakjury & Mystery guest | juni t/m medio september 2018

In de tweede ronde krijgen alle bedrijven een onaangekondigd vakjurybezoek en een mystery guest over de vloer. Beide jury's maken een beoordeling aan de hand van een vragenlijst. Op basis van deze scores (vakjury 80% & mystery guest 20%) wordt de Top 100 berekend.

Mystery visit:
De mystery visit is een onaangekondigd en anoniem bezoek. Je zaak wordt beoordeeld door het oog van de consument.

De mystery guest beoordeelt op o.a.:

- De begroeting
- Het opnemen & uitserveren van de bestelling
- De uitstraling van de medewerkers
- De kwaliteit van de bestelling
- Het afrekenen
- Het afruimen
- Interieur & exterieur
- De totale uitstraling van het bedrijf

Vakjury bezoek:
Het vakjury bezoek is een onaangekondigd bezoek. Je zaak wordt beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige jury.

De vakjury beoordeelt op o.a.:

- Gastvrijheid
- Productpresentatie en -kwaliteit
- Service
- Hygiëne
- Algemene indruk


Ronde 3 | Hoofdjury | Begin oktober 2018

De voorlopige top 5 krijgt een aangekondigd bezoek van de hoofdjury. Op basis van deze bezoeken wordt de definitieve ranking bepaald.


Bekendmaking Snackkoerier Cafetaria top 100

De bekendmaking van de Top 100 tijdens een feestelijke avond, hét leukste teamuitje met uitsluitend collega’s uit de branche. De finale vindt plaats op 29 oktober 2018 in Studio 21 te Hilversum.


Onderzoeksrapportages

Rapportages van de mystery visits en de jurybezoeken ontvang je de dag na het event via het e-mailadres dat bij de inschrijving is opgegeven. Indien dit mailadres tussentijds wijzigt, kun je deze wijziging doorgeven via cafetariatop100@vakmedianet.nl.