BLVC Café

Bereikbaarheid - Leefbaarheid - Veiligheid - Communicatie tijdens een bouwproject

BLVC Café is een initiatief van Stichting Bewuste Bouwers. Eerdere bijeenkomsten zijn georganiseerd in samenwerking met Gemeente Utrecht, Royal HaskoningDHV, Gemeente Alphen aan den Rijn en Gemeente Utrecht. Elk BLVC Café belicht andere aspecten van het BLVC-spectrum.

Het eerstvolgende BLVC Café vindt plaats op 3 oktober 2018 in het Bouwhuis in Zoetermeer, met daarin de onderwerpen:
01. Governance Code Veiligheid door Koene Talsma
02. Omgevingsmonitor van het COB door Karin de Haas
03. NL Green Label door Lodewijk Hoekstra (o.a. bekend van Eigen Huis & Tuin)
04. Generieke Poort Instructie (workshop) door Willem Schunselaar PaapHier kunt u zich aanmelden voor het BLVC Café van woensdag 3 oktober a.s.

BLVC - impact op de omgeving
De realisatie van een bouwwerk, renovatie of herinrichting heeft impact op het dagelijks leven van veel mensen. Iedereen heeft er wel eens last van. De tram moet omrijden, je probeert met je fiets over het voet­pad te komen waar je moet zijn, de straat is afgezet en daarom kun je je auto nergens kwijt of je bent dagen- nee zelfs wekenlang getuige van de voortgang van een bouwproject bij jou in de straat, inclusief de bijkomende geluiden zoals het gedreun van heien. Bouwprojecten hebben omvangrijke BLVC-plannen die het werk zo verantwoord en draaglijk mogelijk moeten maken voor de omgeving. Een bouwplaats is namelijk niet langer een wereld op zichzelf, maar onderdeel van de samenleving, helemaal nu er zoveel binnenstedelijk gebouwd wordt. Daar komt veel omgevingsmanagement bij kijken, ofwel BLVC.

Omgevingsmanagement
Omgevingsmanagement is de kunst om projecten in een stedelijke omgeving zo soepel mogelijk te laten plaatsvinden. Meestal is dit een behoorlijke uitdaging. De omgeving van een bouwproject leefbaar, veilig en bereikbaar houden is een vak, waar ook communicatie een groot onderdeel van uit maakt.

Doel van het BLVC Café
Via bijeenkomsten wil Bewuste Bouwers mensen uit het BLVC-vakgebied in staat stellen elkaar te ontmoeten én van elkaar te leren om zo meer verdieping in de onderwerpen te krijgen.
Door vanuit opdrachtgevers- en opdrachtnemerskant ervaringen, informatie en visies te delen hopen wij de algehele samenwerking en het onderlinge begrip te stimuleren. Samen zorgen we voor een beter imago van de bouw!

We heten u van harte welkom in het Bouwhuis in Zoetermeer voor het zesde BLVC Café op 3 oktober 2018.

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren