Laat je inspireren!

De toekomstbestendigheid van de zorg is een grote maatschappelijke uitdaging. Niet voor niets startte VWS in 2014 het Citrienfonds. Omdat de vraagstukken van destijds - kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg - nog steeds actueel zijn, gaat het Citrienfonds de komende jaren door!

De afgelopen jaren hebben de universitair medische centra (umc’s) binnen de vijf programma’s van het Citrienfonds samen met andere partijen gewerkt aan initiatieven voor de juiste zorg met de juiste informatie op de juiste plek. Wat de resultaten van de meer dan honderd projecten zijn en welke impact zij hebben op de zorg, staat centraal tijdens dit Inspiratie event.

Laat je inspireren door duurzame oplossingen!

In de ochtend organiseren de programma's - Doen of Latene-Health, Sturen op Kwaliteit, Registratie aan de bron en Naar regionale oncologie netwerken - informatieve sessies in verschillende zalen. Meer informatie over de sessies.

  • De voorzitters van het Citrienfonds, de NFU en ZonMw starten het middagprogramma en laten horen waarom zij zich inzetten voor de toekomstbestendigheid van de zorg en het belang ervan voor de patiënt. 
  • Tien projectleiders en zorgprofessionals van binnen en buiten de umc’s presenteren hun duurzame oplossingen, waarmee je aan de slag kunt in de praktijk. 
  • Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport laat zien wat hoog op de zorgagenda staat in Nederland en waarom het belangrijk is met elkaar de schouders onder deze resultaten te zetten. 
  • Bestuursleden Marian Mens (V&VN) en Peter Paul van Benthem (FMS) vertellen waar de kansen liggen voor verpleegkundigen en medisch specialisten. 
  • Jan van Setten, coach en ‘entertrainer’ sluit de dag af met een flinke steun in de rug om een verandering in je organisatie teweeg te brengen.   

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren