Sven Bertens
Associate director en head of Research & Strategy
JLL

Sven Bertens (36) is per 1 mei 2014 benoemd tot Head of Research & Strategy bij JLL. Bertens werkt sinds 2007 bij JLL, en heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan binnen de diverse vastgoedsectoren. Naast zijn werk als consultant is hij in zijn nieuwe functie eindverantwoordelijk voor het researchteam en het researchprogramma van JLL. Vanuit deze functie levert hij een belangrijke bijdrage aan het content-programma van JLL. 

Over zijn ambities als Head of Research zegt Bertens: “Research en Data neemt binnen de vastgoedbranche een steeds belangrijkere positie in. Excellente marktinformatie is de sleutel tot een transparante vastgoedmarkt. Inzicht in trends en ontwikkelingen vormt de basis voor strategische keuzes van beleggers, ontwikkelaars en gebruikers van vastgoed. In mijn rol ben ik dagelijks bezig met het vergaren van kennis over de impact van onder meer economische ontwikkelingen en kapitaalstromen op de vastgoedmarkt. Maar ook over de veranderende wensen van gebruikers en de problematiek van overheden als het gaat om bijvoorbeeld leegstand en ontwikkellocaties. Research vormt het hart van onze organisatie, wij vertalen inzichten naar concrete handvatten, kansen en mogelijkheden voor onze opdrachtgevers.”

René Buck

Vastgoedadviseur voor bedrijven, ontwikkelaars, beleggers en overheden
Buck Consultants International


René Buck rondde in 1985 zijn studies in economische geografie (cum laude) en planologie aan de Radboud Universiteit  van Nijmegen af.

Na zijn studie richtte hij meteen het economische-, ruimtelijk- en vastgoed onderzoeks- en adviesbureau Buck Consultants International op. Buck Consultants International, een toonaangevend onderzoeks- en adviesbureau, is op de vastgoedmarkt actief voor eindgebruikers (locatie- en bedrijfshuisvestingzoekende bedrijven), ontwikkelaars, beleggers en overheden. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. De opdrachten variëren van strategie-ontwikkeling en concept-ontwikkeling tot marktanalyses en second opinions vanuit investeringsoptiek. Het bureau heeft 65 medewerkers en heeft twee kantoren in Nederland (Nijmegen en Den Haag), 3 vestigingen in Europese topsteden (London, Frankfurt, Parijs), 3 vestigingen in de VS (Atlanta, Silicon Valley, Los Angeles) en twee in Azië (Shanghai, Singapore).

 

​​​dr. Pieter van der Heijde
Algemeen Directeur
Bureau Stedelijke Planning BV


Pieter is Economisch Geograaf en gespecialiseerd in stedelijke economie en centrumontwikkelingen. In de afgelopen 25 jaar heeft hij vele adviezen uitgebracht op het gebied van ruimtelijk economische vraagstukken en stedelijke ontwikkelingen, waaronder de dynamiek op de kantorenmarkt. Daarnaast heeft hij diverse masterplannen opgesteld voor gebiedsontwikkelingen.In 2014 is hij gepromoveerd op het ontstaan van nieuwe centra in Nederland. 

  ​
Michael Hesp
Portfolio Strategist

CBRE Global Investors

Als Portfolio Strategist binnen CBRE Global Investors NL, ontwikkelt Michael Hesp (36) winnende investeringsstrategieën voor de verschillende Nederlandse vastgoedmarkten. Michael is mede verantwoordelijk voor het stellen van de target allocatie van de Nederlandse fondsen onder management, performance benchmarking, hold/sell beslissingen en de algemene marktvisie.

Voor deze rol was Michael Head of Strategy & Research Netherlands bij CBRE Global Investors, Head of Research bij JLL en Senior consultant bij Fakton. 

 

 

​​​Eduard Schaepman
Directeur
Tribes Inspiring Workplaces


Eduard Schaepman (56), geboren in het Limburgse Beek, heeft Communicatie aan Hogeschool van Utrecht gestudeerd (bachelor). Hij behaalde daarna een master Marketing aan Universiteit van Tilburg en vervolgens masters Mobilizing People en Organizational Behaviour aan IMD Business School en tot slot de master Future Growth aan Insead Business School.

Schaepman werd vanaf 2004 een bekend figuur in de vastgoedsector toen hij aantrad als ceo van Regus Benelux. In 2000 publiceerde hij het boek  E-business: de hype voorbij, een bundeling van vakkennis rond digitale marketing. In 2013 werd hij algemeen directeur bij Chalet Group, een van de grotere vastgoedbeleggers in Nederland.

In 2015 richtte hij zijn eigen co-workingbedrijf op, genaamd Tribes Inspiring Workplaces op. Initiële mede-investeerders waren Philip Cracco, Marcel Boekhoorn en Michiel Mol. Medio 2016 is  Amerikaanse vermogensbeheerder Oaktree Capital als investeerder toegetreden. In mei 2015 opende de eerste Tribes-vestiging in Eindhoven. Inmiddels zijn er zestien Nederlandse Tribes-locaties, waarvan zes in Amsterdam. Tot nu toe heeft Tribes vier kantoren in België en drie in Duitsland.