André Wierdsma

Prof. dr. André Wierdsma is emeritus hoogleraar Management en Organisatie aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar aan China Europe International Business School (CEIBS) in Shanghai. Zijn specialisatie ligt op het gebied van: de lerende organisatie, co-creatie van veranderen, complexe besluitvorming en groepsdynamica, interdepartementale samenwerking en (moreel) leiderschap. Hij schreef onder andere het boek Lerend Organiseren en Veranderen en zijn emiraatsrede Vrij-moedig positie kiezen, moreel leiderschap in vitale netwerken

Danielle Braun

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog en directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Spreker en auteur van het Managementboek van het Jaar 2016 De Corporate Tribe, Da's gek en het boek Building Tribes. Ze stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager/bestuurder. Ze reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Helpt leiders in organisaties met complexe organisatieverandering en directieontwikkeling. Danielle schrijft en spreekt veel over leiderschap, macht en ranking. Kijk door de ogen van een antropoloog naar organisaties en apenrotsen.

Hans van der Loon

Hans van der Loo is expert op het gebied van energiek veranderen. Als adviseur, publicist en spreker richt hij zich op het bevorderen van de kracht waarmee mensen, teams en organisaties in beweging komen teneinde om uitzonderlijke prestaties te realiseren. Vanuit betterday, waar Hans mede-oprichter en mede-eigenaar van is, specialiseert hij zich in heldere cultuuranalyses, de realisatie van krachtige gedragsveranderingen en gewenste prestatieverbeteringen. Hans heeft diverse bestsellers op zijn naam staan, waaronder Musk Mania.   

Thom Verheggen

Thom Verheggen is ook bekend als de Ontmanager en auteur van Ontmanagen voor managers - Elke dag werken aan je eigen overbodigheid. Na jarenlang managen ontdekte hij dat het team met minder managen veel meer voor elkaar kreeg. Daarnaast werkte hij mee aan het boek Anders Vasthouden van Wouter Hart. Tegenwoordig is hij spreker, trainer en ‘helper’ bij veranderingstrajecten ‘terug naar de bedoeling’. 

Annemieke Roobeek

Prof. dr. Annemieke Roobeek is hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement aan Nyenrode Business Universiteit. Zij heeft eerder de Wibautleerstoel voor Grootstedelijke Vraagstukken aan de Universiteit van Amsterdam bekleed en de leerstoel voor Management of Complexities. Zij is oprichter van MeetingMoreMinds, een netwerkorganisatie die zich sinds 1999 richt op netwerkend werken en het verbinden van netwerken rondom strategische vraagstukken in bedrijven en grote vraagstukken in het publieke domein. Zij is mede-oprichter van XL-Labs dat is gespecialiseerd in het ontwerpen en invulling geven aan ecosystemen met zeer uiteenlopende bedrijven. Tevens is ze actief als commissaris, bestuurder of adviseur bij een aantal grote organisaties.

Raymon Geurts

Raymon Geurts is een mensen-mens en haalt zijn inspiratie uit zijn gezonde boerenverstand. Hij is bezig met anders organiseren vanuit het zelforganiserende vermogen van medewerkers waarvoor hij Berckeley Square oprichtte. In 2011 werd hij door de markt verkozen als nieuwe leider en in het boek Nieuwe Leiders Gevonden geportretteerd. Raymon is co-founder van Happy Companies om betekenis in organisaties centraal te stellen. Zijn drive is gelukkige organisaties te bouwen die klanten en medewerkers in staat stellen te groeien. Hij is bezig met het schrijven van zijn boek Gelukkige organisaties. Samen bouwen aan de betekenisvolle belofte.