René ten Bos

Prof.dr. René ten Bos is hoogleraar filosofie aan de Faculteit der Managementwetenschappen, Radboud Universiteit. Tot voor kort was hij ‘Denker des Vaderlands’. Hij is de auteur van diverse boeken, waaronder ‘Bureaucratie is een inktvis’ (winnaar Socrates-wisselbeker voor het beste filosofieboek van dat jaar) en ‘Dwalen in het antropoceen’. René is tevens langjarig columnist voor Het Financieele Dagblad.

 

Henk Volberda

Prof.dr. Henk W. Volberda is hoogleraar Strategic Management & Innovation aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam, waar hij tevens wetenschappelijk directeur is van de Amsterdam Centre for Business Innovation. Eerder ontving hij de prestigieuze Igor Ansoff Strategic Management Award. Hij schreef meerder boeken, waaronder: ‘De flexibele onderneming’, ‘Rethinking Strategy’ en ‘Strategic Management’. Zijn nieuwste boek heet 'Innovatie Jij.nu'. Henk adviseert diverse Europese overheidsorganisaties over innovatiebeleid en economische prestaties. 

Jaap Boonstra

Prof.dr. Jaap Boonstra is hoogleraar Organisatiedynamiek bij ESADE Business School in Barcelona en professor Organisatieverandering bij Vienna Business University. Hij is tevens kerndocent bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Als adviseur begeleidt Jaap maatschappelijke organisaties om zich te kwalificeren voor de toekomst. Daarnaast adviseert hij internationale allianties in hun onderlinge samenwerking.

 

Leike van Oss

Leike van Oss is organisatieadviseur, interim-manager en teamcoach. Zij is gefascineerd door de rommelige werkelijkheid en hoe die afwijkt van ambities en plannen. De schoonheid van imperfectie en de slimme oplossingen die daarin worden gevonden blijven een bron van plezier. Leike vormt samen met Jaap van ’t Hek Organisatievragen (www.organisatievragen.nl). Samen met Jaap schreef zij de boeken Onveranderbaarheid van organisaties, Ondertussen in de organisatie, Onderweg; pragmatisch veranderen van robuuste organisaties (winnaar Ooa-boek-van-het-jaar 2015) en Onomkeerbaar organisatiegedrag veranderen.

Hans Vermaak

Dr. Hans Vermaak is zelfstandig adviseur, docent en onderzoeker. Hij is tevens geassocieerd partner bij Sioo en bij Twynstra Gudde. Hij is vooral actief rond complexe veranderopgaven, vaak met een maatschappelijk tintje. Hans is onder meer bekend als auteur Iedereen Verandert, Plezier beleven aan taaie vraagstukken en de bestseller Leren veranderen (geheel herziene druk).

Gabriël Anthonio

Prof. dr. Gabriël Anthonio is bestuurder in de geestelijke gezondheidszorg, Verslavingszorg Noord Nederland (VNN), bijzonder hoogleraar op het gebied van leiderschap aan de Rijksuniversiteit Groningen en Lector aan de Stenden Hogeschool. Het is hem vaker gelukt een organisatie in crisis weer op de rit en tot bloei te krijgen. Anthonio weet theorie, werk- en levenservaring op inspirerende wijze aan elkaar te verbinden. Hij spreekt niet alleen het verstand aan, maar bovenal het hart. Hij schreef het boek ‘Het Zwitsers zakmes van de leider’.

 

 

symposiumregistratie
 symposiumregistratie