Prof. dr. Leen Paape RA RO CIA

Prof. dr. Leen Paape is hoogleraar Corporate Governance en voorzitter van het Nyenrode Corporate Governance Institute. Hij studeerde aan de Koninklijke Militaire Academie en voltooide daarna de NIVRA-opleiding. Sinds 1988 verzorgt hij onderwijs op het vakgebied van de Bestuurlijke Informatieverzorging en van 1996 tot 2007 was hij Program Director Internal/Operational Auditing aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2007 werd hij benoemd tot hoogleraar aan Nyenrode. Eerder was hij executive director van Protiviti Indepent Risk Consulting en partner van PricewaterhouseCoopers Advisory.

Prof. mr. Steven Schuit

Prof. mr. Steven R. Schuit is hoogleraar Governance and Responsibility aan Nyenrode Business Universiteit. Hij is emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht in het vak International and Commercial Law. Hij was partner in de M&A praktijk van Allen & Overy. Hij gaf leiding aan het kantoor in NY van 1980-1990. Hij deed governance ervaring op met commissariaten in binnen- en buitenland. Hij is ook toezichthouder (voorzitter) van een groot pensioenfonds. Hij publiceerde over corporate-, financial en pensionfund governance. Zijn meest recente boek is: Handboek Voorzitter.

Prof. dr. MJ Jeroen van den Hoven

Jeroen is hoogleraar Ethiek en Techniek aan de TU Delft en hoofdredacteur van Ethiek en Information Technology. Van 2007-2013 was hij oprichter/wetenschappelijk directeur van 3TU Centre for Ethics and Technology. In 2009 won hij zowel de World Technology Award voor Ethiek, als de IFIP prijs voor ICT en Samenleving voor zijn werk in Ethiek en ICT. Jeroen van den Hoven was tevens oprichter en tot 2016 Program voorzitter van de Nederlandse Research Council on Responsible Innovation. Hij is ook lid van de TU Delft Blockchain Lab.

Prof. dr. Bob Hoogenboom

Bob Hoogenboom is hoogleraar Forensic Business Studies aan Nyenrode Business Universiteit. Hij is verbonden aan het Instituut voor Forensische Accountancy (Instituut voor Forensische Accountancy), hij is lid van Transparency International Nederland en van Nederland Intelligence Study Association (NISA). In 2009 werd hij visiting fellow aan de London School of Economics (LSE). Zijn publicaties, waaronder zijn proefschrift, zorg onderzoeksthema's op het gebied van fraude en het voorkomen van fraude, integriteit en publiek-private samenwerking in de informatiebeveiliging. Hij is werkzaam geweest bij o.a. het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de wetenschap en Onderzoek Advies Centrum, het ministerie van Justitie, de Universiteit Leiden, Erasmus Universiteit Rotterdam (criminologie), de Nederlandse Politie Academie en Ernst & Young Forensic Services.

Prof. dr. Lineke Sneller RC

Prof. dr. Lineke Sneller RC is hoogleraar Interne beheersing, in het bijzonder IT Value bij Nyenrode Business Universiteit. In 2004 werd zij registercontroller, en in 2010 promoveerde zij op een proefschrift met titel "Does ERP add company value?". Zij publiceert en doceert over informatietechnologie, IT governance, enterprise resource planning en privacy. Haar meest recente boek is "De commissaris en het toezicht op IT: de eerste zeven vragen". Naast haar werk bij Nyenrode is Lineke lid van de Raad van Commissarissen van Achmea, ProRail, Infomedics en CCV, en non-executive director van Ortec international. Verder is ze partner van het Bureau voor Management & ICT. In de afgelopen jaren heeft Lineke diverse CIO- en directieposities bekleed, bij Vodafone, Tele2 en InterfaceFLOR. In 2010 werd zij CIO of the Year.

Prof. dr. Sylvie C. Bleker-van Eyk

Sylvie Bleker is internationaal jurist en als senior director bij PwC Forensic Services en hoogleraar Compliance & Integriteit Management aan de VU. Zij heeft een lange carrière achter zich waarin zij talloze forensische onderzoeken heeft gedaan in binnen- en buitenland. Tevens was ze bestuurder van Stork & Fokker Technologies en heeft ze verschillende organisaties van binnenuit geobserveerd, van financiële instelling tot maakindustrie en energie. Een groot aantal publicaties over compliance en integriteit staat op haar naam.

Deel deze Collegereeks