Murat Tarakci (Engels gesproken)

Business Control of (disruptive) innovations

Murat Tarakci is an Associate Professor of Innovation Management and the academic director of MSc in Management of Innovation at the Rotterdam School of Management, Erasmus University. He obtained his PhD in Econometrics from Erasmus School of Economic. Murat's research illuminates the path of creating innovative organizations. His research has been published in top academic and business outlets. 

 

Marc Morgenland (Engels gesproken)

Business Control of (disruptive) innovations

Marc Morgenland heeft namens ConQuaestor verschillende senior finance posities bekleed bij corporate organistaties, met name als business controller/business navigator. Verder is hij de eindverantwoordelijke binnen ConQuaestor voor het competence center ‘Business Control & Partnering’ waar hij zich richt op de ontwikkeling van business controllers. Daarnaast is Marc part-time docent aan de post-HBO opleiding Business Control aan de The Hague Executive Campus waar hij jaarlijks 15 toekomstige Business Controllers begeleidt en traint op hard & soft skills.

 

Jocelyn Rebbens

Persoonlijk in control!

Jocelyn Rebbens is economisch psycholoog en oprichtster van ReBBels. Zij begeleidt professionals op het gebied van Personal Branding, Effectieve Communicatie en Persoonlijk Leiderschap.  

 

 

 

 

Henk Vlootman

Data is het nieuwe goud en controllers zijn de schatbewaarders (samen met Michiel Rozema)

Met een 26-jarige carrière als Excel- en Power BI consultant heeft Henk Vlootman ruime ervaring in het helpen van organisaties om het maximale uit hun data te halen. Henk is zes jaar lang bekroond met de Microsoft Most Valuable Professional prijs. Hij is oprichter en CEO van Quanto en een vaste spreker op conferenties overal ter wereld.

 

 

Michiel Rozema

Data is het nieuwe goud en controllers zijn de schatbewaarders (samen met Henk Vlootman)

Met een achtergrond in Wiskunde en Operations Research, spreekt alles met betrekking tot het analyseren van gegevens Michiel Rozema aan. Hij is een topexpert in Power BI in Europa.
Michiel heeft voor Microsoft gewerkt aan de lancering van Power BI en zijn voorgangers in Nederland. Michiel is oprichter en CEO van Quanto.

 

 

Rini van Solingen

Agile – Inzichten in het waarom, hoe en wat voor de controller

Prof. dr. ir. Rini van Solingen is spreker, auteur, hoogleraar en ondernemer. Zijn expertise is snelheid en wendbaarheid van mensen en organisaties. Rini is hoogleraar aan de TU-Delft, en CTO bij Prowareness. Rini is auteur van: "De Bijenherder, De Kracht van Scrum", en "AGILE". In juni 2019 verschijnt zijn nieuwe boek: Formule-X, hoe zorg je voor extreme versnelling in je organisatie?

 

 

Jan Bots

De controller in de digitale omgeving

Prof. dr. ir. Jan Bots is hoogleraar-directeur van de Controllersopleidingen van Business Universiteit Nyenrode. Hij werkte eerder bij vliegtuigfabriek Fokker op Schiphol en bij de vakgroep Bedrijfskunde van de Universiteit van Wageningen. Zijn onderwijs en onderzoek betreffen Bestuurlijke Informatiekunde en Controllership.   

 

 

 

Bert Steens

De controller in de digitale omgeving
Prof. dr. Bert Steens RC is programmadirecteur en hoogleraar van de EMFC/RC-opleiding van de Vrije Universiteit Amsterdam. Praktijkervaring heeft hij opgedaan bij AkzoNobel, Capgemini en EY. Hij is econometrist en registercontroller. Zijn onderwijs- en onderzoeksonderwerpen betreffen investeringsbeoordeling, waardemanagement, management accounting en data analytics toepassingen. Hij adviseert ondernemingen op deze vlakken.

 

 

Alex Buis

Robotics (RPA), het einde van offshoring en outsourcing?! 

Drs. Alex Buis RA is binnen USG Finance verantwoordelijk voor de continue ontwikkeling van de dienstverlening en fungeert als sparringpartner voor de directies van opdrachtgevers. Zijn roots liggen in de accountancy bij zowel Deloitte als PwC. Sinds 2015 is hij bestuurder van het nieuw opgerichte RA-stagebureau binnen USG Finance. Hij is ervan overtuigd dat business intelligence de bestaansvoorwaarde is voor een efficiënte en effectieve financiële kolom.

 

 

Gerard Slot

Robotics (RPA), het einde van offshoring en outsourcing?! 

Sinds 2014 is Gerard Slot Msc verbonden aan USG Finance en werkzaam als accountmanager. Het is zijn ambitie om mensen en organisaties verder te helpen in het realiseren en verleggen van hun doelstellingen. Efficiënte procesinrichting en toepassing van data & analyse zijn voor Gerard onderwerpen die daarbij aansluiten. 

 

 

 

Jan-Willem van der Schors 

Robotics (RPA), het einde van offshoring en outsourcing?! 

Jan-Willem van der Schors Msc is sinds 2017 verbonden aan USG Finance als BI-specialist en houdt zich daarnaast bezig met de toepassing van nieuwe technologieën zoals Blockchain, Artificial Intelligence en Robotics Process Automation binnen het Finance domein. Jan-Willem zijn focus ligt met name op procesoptimalisaties binnen projecten en hoe dit kan worden ondersteund met behulp van technologie.

 

 

Erik Boon

Hoe houd je de regie bij verandering door automatisering

Erik Boon, eigenaar van De Effectieve Financial, is van oorsprong financial met een passie voor de ontwikkeling van financiële teams en financiële professionals. Hij heeft door onderzoek en ervaring veel expertise ontwikkeld op het gebied van de veranderende rol van de financiële professional en het begeleiden van teams en professionals naar deze nieuwe rol. Naast deze dienstverlening is hij gastspreker op congressen en publiceert hij artikelen gericht op de benodigde competenties voor de moderne controller.

 

Martijn van den Berg

Hoe houd je de regie bij verandering door automatisering

Martijn van den Berg is Product Marketingmanager bij Visma Software en vanuit deze rol verantwoordelijk voor het financiёle cloud-erp-aanbod voor het mkb/mkb+ in Nederland.
Hij heeft in het verleden onder andere gewerkt als Marketeer bij Boer & Croon, waar hij zich onder meer bezighield met het uitdragen van de propositie van de werkmaatschappij Corporate Finance in verschillende segmenten.

 

 

André de Waal

High performance in de financiële functie

Dr. André de Waal MBA is onderzoeker en adviseur op het gebied van high performance; hij is initiatiefnemer en directeur van het HPO Center. André en Eelco hebben samen in 2018 met twee andere partners, het Finance Function Research & Development Center (FFRD) gestart. André en Eelco hebben in 2016 in het boek “Hoe bouw je een high performance financiële functie (HPFF)” de eerste contouren van een HPFF beschreven. Dat boek is uitgereikt op de Nationale Controllersdag in 2016.
April 2019 komt hun vervolgboek (samen met Peter de Roeck,) met daarin het HPFF-raamwerk, aanvullend onderzoek en veel praktijkvoorbeelden: 'High performance financiële functies in de praktijk”.

 

Eelco Bilstra

High performance in de financiële functie

Drs. Eelco Bilsta is bedrijfseconoom en zelfstandig adviseur met jarenlange ervaring in de financiële functie. Eelco en André hebben samen in 2018 met twee andere partners, het Finance Function Research & Development Center (FFRD) gestart. André en Eelco hebben in 2016 in het boek 'Hoe bouw je een high performance financiële functie (HPFF)' de eerste contouren van een HPFF beschreven. Dat boek is uitgereikt op de Nationale Controllersdag in 2016.
April 2019 komt hun vervolgboek (samen met Peter de Roeck,) met daarin het HPFF-raamwerk, aanvullend onderzoek en veel praktijkvoorbeelden: 'High performance financiële functies in de praktijk'.

 

Nick de Ruiter

Duurzaamheid voor controllers; wat, waarom en hoe

Nick geeft een achtergrond als duurzaamheidsauditor bij PwC en besloot op zijn 28e Sustainalize op te starten. In 9 jaar tijd heeft hij het bureau op weten te bouwen naar bijna 40 consultants/auditors en kantoren in Nederland, België, Duitsland en Australië. Sustainalize heeft meer dan 150 klanten in alle mogelijke sectoren. Als lead Partner heeft Nick inmiddels een veelvoud aan klanten begeleid waar hij bij de externe verslaggeving alsmede de beheersing van processen samenwerkt werd met de control-, internal audit en/of finance afdeling. Nick gelooft erin dat deze kruisbestuiving van professies zowel het onderwerp duurzaamheid als de relevantie van het bedrijf zelf naar een hoger plan tilt.

 

Arie Bijl

BI Tooling: In 4 stappen een praktische invulling

Arie Bijl is na zijn opleiding begonnen als interim professional. Hij is ervaren in verschillende branches. Hij heeft zich gespecialiseerd in het opzetten, verbeteren en vernieuwen van management rapportages. In nauwe samenspraak met stakeholders binnen deze organisaties maakt hij regelmatig de verbinding om stuurinformatie effectiever in te zetten.

 

 

Michael Erhardt

BI Tooling: In 4 stappen een praktische invulling

Michael Erhardt is werkzaam bij Hofmeier als Finance Manager. Naast opdrachten verzorgt Michael het kennisdomen BI-Tooling binnen Hofmeier. Michael is zijn loopbaan begonnen als accountant. Later heeft hij zijn carrière voortgezet in het bedrijfsleven bij diverse werkgevers als (business) controller.
Sinds 2015 werkt hij als interimmanager bij Hofmeier. Bij vele opdrachtgevers is hij verantwoordelijk geweest voor de implementatie van diverse BI-pakketten.

 

 

Angeli Hoekstra

Cybersecurity: is een aanval de beste verdediging?

Ir. Angeli Hoekstra MBA, CISA, CRIS, RE heeft 29 jaar ervaring in Consulting, voornamelijk in Technology, Cyber, Privacy en de Energie sector. Ze is haar carriere begonnen bij PwC in Nederland, maar heeft ook een groot aantal jaar in Afrika gewerkt. Haar opdrachten hebben zich met name gericht op grote transformatie trajecten.

 

 

Wim Verheij

Driver based Forecasting: van Fabel naar Parabel!

Wim Verheij, directeur en partner bij Agium Finance & Control, zet zijn kennis en ervaring op het snijvlak van bedrijfskunde, finance en IT in voor vele organisaties binnen zowel de publieke als private sector. Bij Agium (en eerder bij KPMG, Finace en Centric) helpt Wim organisaties om innovaties praktisch en op maat toe te passen.

 

 

 

Xavier Ridderstap

Driver based Forecasting: van Fabel naar Parabel!

Xavier Ridderstap van Agium Finance & Control zet zijn kennis en ervaring op het snijvlak van bedrijfskunde, finance en IT in voor vele organisaties binnen zowel de publieke als private sector. Bij Agium (en eerder bij KPMG, Finace en Centric) is Xavier specialist op het gebied van Business Control en Group Control.

 

 

 

Mathieu Belt 

Ontdek wat je vandaag al kunt doen met Robotics (RPA) binnen Finance
Met live demo – hoe bouw je een robot!

Mathieu Belt, directeur en Partner bij Agium Digital, heeft tientallen organisaties geholpen bij het introduceren en verder uitbouwen van RPA en heeft vele robots gebouwd. Mathieu (voorheen o.a. KPMG, Shell, en CFO van NRG Value) neemt u, vanuit zijn dagelijkse praktijk, graag mee op een digitale ontdekkingsreis.

 

 

Richard Henderiks

Lo(o)se control and pick up the pace: van Business Control naar Business Navigation

Drs. Richard Henderiks is opgeleid als Register Accountant en is na zijn Accountancy carrière begonnen  als interim-manager en consultant. In 2004 heeft hij vanuit de grondgedachte van Inspire, Share en Aspire ISA GROUP opgericht en is daarmee de grondlegger van ‘het leukste finance netwerk van Nederland’. Zijn creativiteit geeft hij dagelijks de ruimte bij de ontwikkeling van financials, interim finance en het ondersteunen van organisaties bij organisatieontwikkelingen zoals fusies en overnames.

 

Bart Diepenbroek 

Lo(o)se control and pick up the pace: van business control naar business navigation

Bart Diepenbroek heeft twee bedrijfskunde studies afgerond om in 2014 samen met Richard Henderiks te gaan ondernemen en is sinds 1 januari 2018 als partner medeverantwoordelijk voor ISA GROUP. Met zijn gestructureerdheid brengt hij planmatig ontwikkeling en ondersteuning bij organisaties, professionals en teams. Dit doet hij middels o.a. talentmanagement, management reflectie, interim en werving&selectie.

 

Louis Spoor 

Blockchain, fictie, uitdaging of belofte voor de finance organisatie?

 L.L.(Louis) Spoor(1962) werkte vanaf 1981 in de controlepraktijk van meerdere accountantsorganisaties en studeerde af als registeraccountant in 1991. Vanaf 1992 is hij bij de Vrije Universiteit actief in het universitaire onderwijs aan accountants en controllers op de vakgebieden administratieve organisatie en risicomanagement. Daarnaast begeleid hij studenten bij hun afstudeeronderzoek op die vakgebieden en is hij voorzitter van de examencommissie van het Center of Executive Education van de School of Business Economics.