Marc Roos (voorzitter)

Chief Commercial Officer funda

De juryvoorzitter van de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award (YTA) werkte de afgelopen jaren voor snel groeiende internationaal opererende technologie bedrijven op het snijvlak van commercie en operations. Sinds oktober 2018 is hij werkzaam bij funda. Eerst als consultant en interim manager en per 1 mei als Chief Commercial Officer, verantwoordelijk voor Sales, Marketing en Service Operations. 

Het online platform funda in business sponsort de prestigieuze prijs voor het tweede jaar. Funda in business, in 2005 opgericht als het jongere broertje van woningsite funda, is inmiddels een begrip voor ondernemers en vastgoedprofessionals die commercieel vastgoed willen huren of kopen en verkopen of verhuren.

Over zijn voorzitterschap zegt Roos: ‘Bij Funda en de snel groeiende technologie bedrijven waar ik de afgelopen jaren leiding aan heb mogen geven zijn het veelal jonge en talentvolle mensen die het verschil maken. Ook de vastgoedwereld wordt uitgedaagd door jong talenten die de gebaande paden verlaten. Nieuwe samenwerkingsvormen ontstaan en start-ups ontwikkelen in rap tempo nieuwe innovaties die gebouwen slimmer en duurzamer maken, volledig afgestemd op de eindgebruiker. Wij dragen er dan ook graag aan bij dit vastgoedtalent een podium te bieden om buiten de gevestigde kaders te denken.’

Peter Helfrich

Head of North-West Europe, Senior Managing Director  Patrizia


Peter Helfrich is directeur van Patrizia Nederland en sinds enige tijd tevens verantwoordelijk voor Noordwest-Europa, waaronder Nederland (1,8 miljard euro) en verschillende Noord-Europese landen (2 miljard euro) ressorteren.

Fusies en overnames zijn in het internationale vastgoed vermogensbeheer aan de orde van de dag. Hardst groeiende pan-Europese speler is ongetwijfeld Patrizia. Ooit een puur Duitse woningspeler, is het sedert 2006 in Frankfurt am Main genoteerde bedrijf uitgegroeid tot een allround vastgoedvermogensbeheerder met vestigingen in vijftien landen en 350 klanten wereldwijd.

Tot april 2014 was Helfrich drie jaar in dienst van vastgoedvermogensbeheerder CBRE Global Investors EMEA, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor Duitsland als Managing Director. Hij maakte die overstap als gevolg van de overname van ING Real Estate Investment Management (ING REIM) door CBRE GI. Aan ING REIM was Helfrich ruim tien jaar verbonden, onder andere als Regional Manager Nordics & Fund Manager ING Nordic Property Fund. Vanaf 1996 tot 2000 was deze veelzijdige vastgoedman makelaar voor internationaal vastgoedadviseur JLL.

Helfrich heeft een Master of Science in Real Estate behaald aan de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) en studeerde daarvoor af in Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Jessie Wagenaar

Directeur Verkoop en Gebiedsmarketing  BPD Ontwikkeling

Jessie Wagenaar is sinds april 2015 directeur Verkoop & Gebiedsmarketing bij BPD Ontwikkeling. In korte tijd heeft zij zich in de vastgoedsector ontwikkeld tot een autoriteit op het snijvlak van gebiedsontwikkeling en (gebieds)marketing.
Onder haar leiding innoveert en professionaliseert BPD in rap tempo zijn klantcontact. Met haar team geeft Wagenaar succesvol invulling aan de ambitie om het klanten mogelijk te maken volledig online, fysiek of in elke gewenste mengvorm een nieuwe woning te kopen.

Jessie over het belang van sturen op woonvoorkeuren: ‘Verdichting in de stad en transformatie van leegstaand vastgoed zijn belangrijk bij de realisatie van de woonopgave; dat spreekt vanzelf. Maar de doelgroep die zich in de verdichte en getransformeerde stad niet thuis voelt, moet zijn weg vinden in de bestaande voorraad en in nieuwbouw. Weten hoe mensen willen wonen, is niet genoeg. Door te sturen op de kwalitatieve voorkeur van verschillende doelgroepen, ontstaat op middellange termijn een breder palet aan keuzes en een betere woningvoorraad.’

Jessie studeerde Studie Planologie aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een afgeronde MBA.

Tim de Vries

Consultant Office Agency Cushman & Wakefield


Tim de Vries werkt sinds 2013 bij internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Hij is destijds gestart op de taxatieafdeling in Amsterdam, vervolgens heeft hij na 2,5 jaar de overstap gemaakt naar het Office Agency team waar hij momenteel als consultant werkzaam is in de regio Utrecht. Hierbij adviseert hij onder andere diverse nationale en internationale beleggers bij het optimaliseren van de hun beleggingsproducten middels het verhuren van leegstaande kantoorruimten.

Voordat hij bij Cushman & Wakefield in dienst kwam heeft hij de studies Vastgoed & Makelaardij en de Master Real Estate Studies afgerond in Groningen. Hij is daarna begonnen bij Cushman & Wakefield in het traineeprogramma waarbij veel geïnvesteerd wordt in het opdoen van brede kennis van de vastgoedmarkt en persoonlijke ontwikkeling. Door zijn switch in functie en de kennis en vaardigheden die hij als taxateur heeft opgedaan is hij een echte allround vastgoedadviseur geworden.

Erik Wiegerinck

Senior redacteur, Vastgoedmarkt


Erik Wiegerinck maakt sinds 2003 deel uit van de redactie van Vastgoedmarkt. Zijn specialismen zijn vastgoedbeleggingen, logistiek vastgoed in het bijzonder, en aan de vastgoedmarkt gerelateerde economische onderwerpen.

Voordien was hij hoofdredacteur van de handelskrant Vraag & Aanbod (1998-2003) en het Tijdschrift voor Inkoop en Logistiek (1995-1998) van Kluwer Bedrijfsinformatie. Tussen 1984 en 1995 werkte hij als freelance-journalist  voor onder andere NRC Handelsblad, het Algemeen Dagblad,  Elseviers  Weekblad en diverse management- en vakbladen zoals Elan. Wiegerinck begon zijn carrière in 1981 bij het Deventer Dagblad als regioverslaggever en nam eind 1983 ontslag om een anderhalf jaar durende wereldreis te maken met zijn vrouw. Samen met haar en hun zoontje van drie reisde hij in 1990 en 1991 nogmaals twaalf maanden over de wereld.

Hij studeerde journalistiek aan de School voor de Journalistiek te Utrecht (1977-1980) en combineerde die opleiding met een avondstudie MO Geschiedenis aan de Gelderse Leergangen in Arnhem.