Welkom op het registratieplatform van de 4e RODIN bijeenkomst - Ouderen en Infecties 10 januari 2019

Het Regionaal Rotterdam Infectie ziekte centrum (RODIN) opgericht in september 2017  heeft als doel de kennis op het gebied van infectieziekten te verdiepen en te verbreden en deze kennis op een interactieve, aangename manier in de regio uit te dragen naar de verschillende kerndisciplines die zich met Infectieziekten bezighouden, zowel in de curatieve als in de openbare gezondheidszorg. Kernwoorden zijn: interactief, regio, multidisciplinair en onderhoudend. RODIN heeft als doelgroep de kerndisciplines: Infectiologen, Medisch microbiologen, Huisartsen, Specialisten ouderengeneeskunde, artsen Maatschappij en Gezondheid. 

Het bestuur van RODIN bestaat uit vertegenwoordigers van bovengenoemde  kerndisciplines. RODIN organiseert 3 bijeenkomsten per jaar over onderwerpen relevant voor de doelgroepen. De onderwerpen worden jaarlijks vastgesteld door het Bestuur.  Het eerste jaar was bedoeld als pilot om de belangstelling voor RODIN in de regio te inventariseren. Op basis van de positieve ervaringen heeft het Bestuur besloten om door te gaan. Inschrijfkosten voor deelname aan de RODIN bijeenkomst is EUR 50.

Samenstelling Bestuur:

  • Prof. W.P. Achterberg, Universitair netwerk voor de care sector Zuid-Holland (unc-zh)
  • Prof. P.J.E. Bindels,  Huisartsgeneeskunde Erasmus Medisch Centrum (EMC)
  • Prof M.P.G. Koopmans,  Medische Microbiologie/Viroscience EMC
  • Prof J.H. Richardus, Huisman Onderzoekscentrum Infectieziekten en Publieke  Gezondheid Instituut
  • Prof A. Verbon, Medische Microbiologie en Infectieziekten (EMC)

 

RODIN Bijeenkomst 10 januari 2019 - Ouderen en infecties

Achtergrond

In het verzorgingshuis waar u huisarts bent hebben 24 bewoners last van braken en diarree, in het verpleeghuis iets verderop merkt de specialist ouderengeneeskunde dat een demente vrouw schurft heeft…..Wat nu?

Uitbraken van infectieziekten hebben vervelende gevolgen voor ouderen, of ze nu thuis, in het ziekenhuis of in een zorginstelling wonen. Naast een bedreiging voor de gezondheid van diegene die besmet is, hebben uitbraken ook effecten op het welbevinden van anderen door de soms noodzakelijke isolatie maatregelen.

Aan de hand van twee veel voorkomende praktijkgevallen (Scabies en Noro) worden microbiologische achtergrond en praktijkervaringen besproken.  Er is aandacht voor de  diagnostische, curatieve, preventieve en openbare gezondheidszorg aspecten van deze aandoeningen. De problematiek van het volgen van de richtlijnen in de praktijk  enerzijds en de theoretische achtergrond wordt toegelicht. Ook de risico’s van verspreiding van infecties door regelmatige overplaatsingen  van patiënten en bewoners tussen zorginstellingen zal aan de orde komen. Voor het exacte programma verwijzen we u graag naar de registratie link.

LET OP: U ontvangt 2 accreditatiepunten voor deelname aan deze 4e RODIN bijeenkomst.

Online registratie

Onder de menuknop "registreren" in het menu aan de linkerkant van het scherm vind u het registratieformulier waarop u zich kunt aanmelden voor de bijeenkomst op 10 januari 2019 in Rotterdam. Meer informatie over de bijeenkomst zoals o.a. programma en lokatie vindt u ook in het menu terug.

Graag tot ziens!

Met vriendelijke groeten,

De organisatie

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren