Prof.dr. Désirée M. van Gorp

Désirée van Gorp is sinds 1999 werkzaam aan de Nyenrode Business Universiteit en is Professor International Business alsook visiting professor aan de Renmin Universiteit in Peking, China. Désirée opereert op de nexus van praktijk, beleid en onderzoek. Ze legt verbinding tussen bedrijfsleven en haar onderzoek voor bijvoorbeeld de Wereldbank, het Ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse ambassade in Bangladesh. Haar onderwijs richt zich op Global Sourcing, Offshoring, Outsourcing, New Technologie & Innovatie and International Business & Diplomatie. Désirée is lid van de Raad van Commissarissen van Atradius en Missing Chapter Foundation, de Adviesraad van het ‘Joint Program’ onderzoeksprogramma van de Wereld Handels Organisatie, Shanghai Human Resources Consulting Association en ECP.NL (platform voor E-Nederland). Tevens zit ze in het bestuur van Humanity House en Cirion Foundation en het Comité van Aanbeveling van AMREF Flying Doctors.

Drs. Pacelle van Goethem

Drs. Pacelle van Goethem is onderzoeker, schrijver en Nederland’s meest gevraagde spreker op het gebied van overtuigen, stem en invloed. Ze traint de top van politiek en bedrijfsleven in overtuigen. Ze ontwikkelde het Model van Invloed en Het Model van Overtuigen©, de Stijlen van Overtuigen© en Koningengedrag voor Overtuigen©. Ze ontwikkelde de Methode voor Overtuigen© om je persoonlijke overtuigingskracht direct te vergroten. Van origine Spraak-, Taal- en Stempatholoog, specialiseerde ze zich verder bij Psychologie en Massacommunicatie en deed mee aan onderzoek van de Radboud Universiteit en het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij ontdekte de spectaculaire samenhang tussen ontspanning en overtuigen. Pacelle’s motto: Nerds & softies krijgen gelijk. De best practices van overtuigen voor mensen met goede ideeën.

Nicole Edelenbos

Nicole Edelenbos studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze begint haar carrière in de advocatuur. Van 1995 tot 1998 is ze directeur Algemene Zaken van Feyenoord. In deze periode wordt ook Eredivisie NV opgericht waar zij mededirecteur en medeoprichter van is. In 1998 begint zij als Interim-algemeen directeur NEC in Breda. Edelenbos werkte van 2005 tot 2014 als partner bij BoerCroon. In 2014 richtte ze met een voormalig collega EdelenbosHessels Executive Partners op, een bureau voor executive interim-management. Dit jaar is zij van start gegaan met Future Female Leaders. Daarnaast is zij tevens lid van de advisory board van RB CIF, een Nederlandse organisatie op het gebied van communicatie-infrastructuur en dataverbindingen en lid van het stichtingsbestuur van Dool Industries, een groep bedrijven, gerund door een familie van ondernemers.

Elisa de Groot

Elisa de Groot studeerde arbeidsmarktpolitiek en personeelsbeleid en volgde een master op het gebied van changemanagement. Zij werkte op het gebied van Human Resource Management en als senior consultant begeleidde zij complexe veranderingsprocessen als gevolg van decentralisatie, fusie en voorbereiding op de liberalisering van de energiemarkt. In 1997 richtte zij, samen met Monic Bührs, In Touch women resource management op. In eerste instantie was zij actief op het gebied van executive search van hoog opgeleide vrouwen en de laatste 15 jaar focust zij op talent- en organisatieontwikkeling op het gebied van diversiteit. Zij is co-auteur van de bestseller ‘Stratego voor vrouwen’ (2009/2011), het boek ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’ (2009), ‘Sterke mannen Slimme vrouwen’ (2011) en 'Vrouwen bluffen niet en 14 andere onmisbare inzichten voor mannen'(2015).

Carolina Pruis

Carolina Pruis maakte carrière binnen Sanoma Media, waar ze opklom van business controller tot directeur. Ze werkte er voor tal van merken als Libelle, VT Wonen en AutoWeek en stond aan de wieg van Ilse Media (Sanoma Digital). Ondanks dat Management Team haar in het begin van haar carrière zag als één van de top 10 zakendiva’s met doorgroeipotentieel voor een corporate topfunctie, besloot ze een andere richting in te slaan en koos voor de vrijheid en onafhankelijkheid van het interimschap via haar BV Groot Geluk. Als interim-directeur zag ze veel bedrijven van binnen. Zo was ze CEO van distributiebedrijf Aldipress; CEO van reclamebureau vdbj; directeur van Nederlands grootste mannenbastion Voetbal International én directeur binnen de pur sang vrouwenwereld van Pink Ribbon. Over haar lessen als vrouwelijke directeur schreef ze een boek 'Vrouw op de Apenrots, 61 lessen van een zakenvrouw in een mannenwereld'.

Prof.dr.mr. Leo Witvliet

Prof.dr.mr. Leo Witvliet is hoogleraar Strategisch Management aan Nyenrode Business Universiteit. Leo is gespecialiseerd in interventiekundige vraagstukken met betrekking tot organisaties, met name vanuit het gezichtspunt van zin- en betekenisgeving.

Drs. Rob-Jan de Jong

Rob-Jan de Jong is een ‘behavioral strategist’, die zijn interesse in strategie combineert met psychologie. Actief als spreker, consultant en schrijver, waarbij hij zich vooral richt op leiderschapsonderwerpen gerelateerd aan visie, besluitvorming, innovatie en strategisch denken. Hij begeleidt leiderschapsteams in strategie- en veranderingsprocessen. Ook is hij verbonden aan de prestigieuze Wharton Business School in Philadelphia, en levert bijdragen aan leiderschapsprogramma’s bij Nyenrode, Thunderbird School of Global Management (Phoenix, AZ), SKOLKOVO Business School (Moskou) en Sabanci Business University (Istanbul). Van zijn internationale bestseller ‘Anticipate – The Art of Leading by Looking Ahead’ is onlangs is de NL-versie uitgegeven: ‘Anticipeer, de kunst van visionair en inspirerend leiderschap’.