Jitske Kramer

Jitske Kramer reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers en is altijd op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. Ze maakt organisaties graag inclusief en safe for diversity. Jitske is corporate antropoloog, spreker, ondernemer, facilitator en oprichter van HumanDimensions. Auteur van de boeken WoW! Wat een verschil, Normaal is anders, Deep Democracy en co-auteur van De Corporate Tribe (winnaar Managementboek van het Jaar 2016) en Building Tribes. www.humandimensions.nl

Dolf Jansen

Dolf Jansen is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Dolf Jansen is creatief. Hij schrijft, veel en vaak en maakt geregeld speciale voorstellingen op maat voor bedrijven, congressen etc. en interviewt met scherpe tong. Op de radio is hij elke zondag te horen met 'Afslag Thunderroad' en elke zaterdagmiddag met 'Spijkers met Koppen'. Dolf zet zich in voor Oxfam Novib en WarChild, de HIER!-campagne en het KWF. www.dolfjansen.com

Bart Brandsma

Bart Brandsma is filosoof, trainer en consultant op polarisatiedynamiek. Hij werkte als journalist voor schrijvende pers en als documentairemaker. Met een door hem in 2006 ontwikkeld en inmiddels in de praktijk beproefd ‘Denkkader Polarisatie’ werkte hij in Noord-Ierland, Libanon, Oost-Congo en traint professionals van Nationale Politie, tal van burgemeesters, journalisten, directies van instellingen in heel Europa. Hij is auteur van het basisboek voor de professional Polarisatie; inzicht in de dynamiek van wij-zij denken. Meer weten? Bekijk de video op insidepolarisation.nl

Glenn de Randamie

Inspireren door woorden en muziek. Dat is wat Typhoon, alias van Glenn de Randamie, doet. Hij is schrijver, dichter, acteur, muzikant, performer, docent, coach, entertainer én inspirator. Meer info op www.mctyphoon.nl

Foto: Ferdy Damman

Shirine Moerkerken

Shirine Moerkerken (Strange | Strategy and Change) deelde in 2017 al met ons op Het Grootste Kennisfestival van Nederland dat conflict een bron van creativiteit is en functioneel ingezet kan worden bij verandering. Deelnemers aan het festival waren toen ontzettend enthousiast over haar bijdrage. We zijn dus heel blij dat ze er in 2019 weer bij is en dat ze een voorproefje geeft op haar nieuwe boek over conflict bij veranderen.

Bartel Geleijnse

Bartel Geleijnse is een betekenisvolle ondernemer in hart en nieren. Met The Colour Kitchen laat hij zien dat het loont om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Op Het Grootste Kennisfestival van Nederland vertelt hij hoe ze dat doen en wat daarin werkt en niet werkt.

Bas Timmer

Het is de wereld op z’n kop; kleding en de industrie draait enkel om mode. Iedereen vergeet alleen dat het ooit bedoeld was ter bescherming van mensen. Bas vindt dat iedereen, die om wat voor reden dan ook in de kou leeft, bescherming verdient. Hij rust niet voordat dat gelukt is. En hoe mooi is het om deze missie te volbrengen hand in hand met sociaal ondernemerschap, met Shelter Suit!

Gea Sijpkes

Gea Sijpkes zet zich al jaren met passie, lef en gedrevenheid in om de muren in de gezondheidszorg te slechten, met als uiteindelijk doel goede zorg voor iedereen. In haar verhaal ‘door schotten heen’ neemt Gea ons mee in het verhaal van Humanitas, waar schotten niet meer bestaan en regels niet leidend zijn. Gea Sijpkes is bestuurder bij Woon- en Zorgcentrum Humanitas Deventer. In 2018 behaalde Humanitas Deventer de tweede plaats voor de award ‘beste zorginstelling van Europa’.

Jostiband

‘De Jostiband is zo gek nog niet’... een aantal orkestleden van de Jostiband gaat met de festivalbezoekers bekende liedjes spelen en instuderen. Samen maken ze er een kleurrijk gekkenhuis van en ontdekken zo het geheim van samensturing. Hoezo inclusie-samenleving?

Ivo Brughmans en Thérese Nleng

‘Paradoxaal leiderschap gaat over het benutten van de kracht van tegenpolen. Ivo Brughmans (auteur, filosoof en consultant) en Thérese Nleng (broeier en consultant) maken onderdeel uit van het Paradoxaal Genootschap. Zij verspreiden het gedachtegoed rond Paradoxaal Leiderschap onder een breed publiek.

Theo van Dijt en Leon Polman

Theo Dijt en Leon Polman geven een overview van de mogelijkheden en de markt van sociale ondernemers. Daarnaast presenteren een vijftal klinkende voorbeelden van sociale ondernemingen zichzelf en hun bedrijf in Pecha Kucha vorm. De talenten en de kansen zijn onbegrensd!

Lora van Rijn

Lora van Rijn is trainer van de Possibilize Academy en… doof. Zij zet haar beperking in als talent. Door haar doofheid communiceert zij dag in dag uit vanuit lichaamstaal en kan zij “oncomfortabel precies” feedback geven op de lichaamstaal van de deelnemers. Zij gaat je aan de levende lijve laten ervaren wat lichaamstaal met je kan doen.