Rob van Gorkom

Basisprincipes Operational Excellence
Processimulatie
Operational Excellence Cultuur

 

Rob van Gorkom is Master Trainer en Senior Adviseur bij het Nyenrode Lean Institute en Lean Management Instituut. Hij verzorgt Masterclasses op het gebied van Lean en adviseert diverse organisaties in hun Lean transformaties. Na een carrière in de financiële zakenwereld werd hij consultant en de laatste jaren specifiek op het gebied van Operational Excellence en Lean Management.

Rini van Solingen

Agile werken

Rini van Solingen is CTO bij Prowareness. Tevens is hij een dag per week werkzaam aan de Technische Universiteit Delft als deeltijd hoogleraar Globally Distributed Software Engineering. Hier leidt hij het onderzoek en onderwijs over software engineering op meerdere locaties. Bij Prowareness houdt Rini zich bezig met Global software engineering in de praktijk. Samen met zijn collega’s in Nederland, India en de Verenigde Staten helpen zij hun klanten met het snel opleveren van werkende én geteste software. Dat Scrum en Agile daarin centraal staan en het kloppend hart vormt voor het nakomen van afspraken, moge duidelijk zijn.

Kjeld Aij

Operational Excellence in de zorg

Kjeld Aij is een Business Administration Director bij het VU medisch centrum. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in de gezondheidszorg. Kjeld werkte als hoofd van anesthesiologie & operatieve zorg in het VU medisch centrum vanaf 2010 tot medio 2015. In april 2015 werd hij Director of Business Administration voor de Acute Care Division van VUmc (1.000 FTE). Kjeld heeft diverse projecten uitgevoerd op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid. Hij schreef diverse wetenschappelijke artikelen en boeken over Lean.

Frank Rozemeijer

Supply Chain Collaboration

Frank Rozemeijer is NEVI hoogleraar Purchasing & Supply Management aan de Universiteit van Maastricht. Zijn onderzoek naar supply chain collaboration, diensten inkopen, inkoopstrategie en creativiteit in co-innovatie teams is gepubliceerd in zowel academische als praktijk magazines. Daarnaast is hij ook co-auteur van verschillende boeken (bijvoorbeeld Revolution in Purchasing, 1996 en Developing Sourcing Capabilities, 2005). Naast zijn academische werk, heeft Frank een sterke internationale reputatie opgebouwd als eeen onafhankelijke strategische consultant en trainer/coach. Uitdagende projecten van een aantal van ‘s werelds toonaangevende bedrijven (zoals Unilever, Vandemoortele, Stora-Enso, Volvo Cars, Shell, IKEA, Skanska en Cargotec) hebben hem de kans gegeven om zijn theorieen in de praktijk te brengen.

Jaap Schaveling

Leiderschap en Operational Excellene

Prof. dr. Jaap Schaveling (1956) is professor Leadership & Cooperation. Hij leert mensen over samenwerken in teams en tussen verschillende organisaties, sociale psychologie, organisatiedynamica en leiderschap. Daarnaast is hij business coach en ondersteunt hij managementteams van diverse bedrijven.

Op dit moment doet hij onderzoek naar ‘multiparty’ situaties, inter teamprocessen, innovatief gedrag ‘higher order skills’. Hij is auteur en mede auteur van verschillende boeken waaronder Systems Thinking (Systeemdenken), Temporary Leadership (Tijdelijk Leiderschap), Developing Succesful Organizations (Succesvol Organisaties Ontwikkelen), and How to be Succesful as an Interim Manager (Succesvol Interim-Management). Daarnaast heeft hij veel artikelen geschreven.

Roger Schepers

Praktijkcase Rockwool

Roger Schepers is Lean Manager bij Rockwool Group. Roger werkte als 8 jaar als productiemanager bij Ten Cate Enbi en sinds 2002 als Productiemanager bij de Rockwool group. In zijn functie als productiemanager was hij actief met Lean aan de slag en dat smaakte naar meer. Hij volgende een opleiding tot Master Black Belt en sinds 2014 werkt hij als Lean Manager aan de transformatie aan de fabrieken van de Rockwool group in Roermond.

Stefan Verhoeven

Praktijkcase Miele Nederland

Stefan Verhoeven is CEO bij Miele. Hij heeft 25 jaar ervaring in (internationale) marketing- en salesfuncties binnen Esso, Philips en Miele. Stefan wordt regelmatig gevraagd als spreker op congressen en symposia over onderwerpen die hem aan het hart gaan, zoals: digitale transformatie, genderdiversiteit, Lean en circulaire economie. In 2015 won Stefan de CEO Excellence Award binnen Royal Philips voor zijn rol als Lean ambassadeur binnen zijn verantwoordelijkheid als SVP en Business Leader Beauty.

Verena Six

Praktijkcase KLM

Verena Six is sinds 1996 werkzaam bij KLM en houdt zich sinds elf jaar bezig met de implementatie van Lean. In die elf jaar heeft zij voor verschillende bedrijfsonderdelen en dochters van KLM gewerkt. In die hoedanigheid heeft zij een diversiteit aan processen geanalyseerd en vanuit Lean optiek verbeterd. Haar specifieke aandacht ging daarbij steeds naar de menselijke kant: de manager en de medewerker. Hoe mooi is het om mensen die van chagrijn aan elkaar hangen te zien opbloeien tot enthousiaste en gemotiveerde medewerkers die hun schouders zetten onder het continu verbeteren van hun eigen processen?

Marcel Aartsen

Ontwikkelen van mensen – A3 coaching toepassen met praktijk casuïstiek Gran  
Tacandelan

Marcel Aartsen is Master Trainer en Senior Adviseur bij het Nyenrode Lean Institute en Lean Management Instituut. Daarnaast is hij gastdocent aan de Universitat Politècnica de Catalunya (BarcelonaTech) op het vlak van Lean Product Development. Naast het hands-on ondersteunen van organisaties in hun Lean transformatie ontwikkelt hij trainingsmateriaal en redigeert vertalingen van Lean vakliteratuur.

Joris Keizers

Praktijkcase Process mining

Joris Keizers, Operations Director bij Veco, is Logistiek Manager van het Jaar 2018. Hij ontving deze prijs omdat hij één van de eerste is geweest die Process Mining heeft toegepast binnen de supply chain om bottlenecks zichtbaar te maken. Voor zijn tijd bij Veco was hij werkzaam bij Stork Prints en Arthur D. Little. Hij studeerde econometrie in Groningen.