Dr. Kilian Bennebroek Gravenhorst CMC

 

Dr. Kilian Bennebroek Gravenhorst CMC Is oprichter van PlusPulse, een netwerk van even bevlogen als ervaren veranderkundigen. Zij werken in wisselende combinaties samen aan stevige opdrachten, zowel in maatschappelijke organisaties als in bedrijven. Naast zijn advieswerk verzorgt Kilian leertrajecten en hij publiceert. Zijn grote fascinatie is om veranderambities in organisaties echt werkend te krijgen. Zijn laatste boek is De Veranderversneller. Realiseer je doel met de vijf veranderkundige vragen. Het is geschreven om de essentie van veranderkundig redeneren over te brengen. Kilian heeft veel kennis bij elkaar gebracht en praktisch toepasbaar gemaakt. Daarmee kan je een goed verhaal maken voor je eigen veranderopgave. De Veranderversneller is genomineerd door de Ooa als Boek van het Jaar en stond op de shortlist van Managementboek 2016.

Drs. Math Hoenen

 

Drs. Math Hoenen heeft veel ervaring opgedaan als HR Manager en Directeur HR en Management Services. Gedurende zijn carrière heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de invulling en opzet van het HR-beleid, organisatiecultuur en verandertrajecten binnen organisaties. Zijn brede bedrijfskundige kennis en ervaring heeft hem geleerd welke rol HR als 'voortrekker' kan en moet spelen binnen elke organisatie om excellent te kunnen zijn en te blijven. Math Hoenen is sinds 2003 zelfstandig en in 2008 afgestudeerd als bedrijfskundige op het onderwerp organisatiecultuur. Zijn diensten (HR, organisatiecultuur, verandermanagement en executive coaching) zijn daarop afgestemd. In 2017 heeft hij al zijn kennis gebundeld in het boek: 'Organisatiecultuur bepaalt resultaat’.

Drs. Jo Vincken

 

Drs. Jo Vincken (1955) combineert een ervaring van 12 jaar overheidsdienst en 28 jaar bedrijfsleven; ervaring als organisatieadviseur en ervaring als directeur van bedrijven. Deze uiteenlopende perspectieven, en de brede ervaring, heeft een nadrukkelijke plaats in zijn nadenken over het functioneren van organisaties en de cultuur van organisaties: het stelt in staat om overeenkomsten en verschillen in patronen te ontdekken. Aan de hand van de zo ontstane werkhypothesen gaat hij in gesprek met de deelnemers over hun eigen praktijksituatie. Jo Vincken heeft politicologie gestudeerd. Bij Nyenrode is hij verantwoordelijk voor executive programma’s in het publieke domein en de zorg. Verder is hij kerndocent van de masterclass verandermanagement.

Hans van der Loo

 

Hans van der Loo (1954) begon zijn carrière als universitair hoofddocent op het gebied van toekomstscenario’s aan de Universiteit Utrecht. Na een aantal jaren werkzaam te zijn in het bedrijfsleven maakte hij de switch naar het advies. Als partner bij &Samhoud, Pentascope en Turner hield hij zich in binnen- en buitenland bezig met gedrags- en cultuurverandering. Visie- en merkontwikkeling, strategieformulering en de vertaling daarvan in aangepast gedrag en gewenste prestaties waren zijn hoofdthema’s. Hij verrichtte opdrachten voor bedrijven en organisaties in zo’n beetje alle economische en maatschappelijke sectoren. Sinds 2015 is hij samen met Patrick Davidson co-founder van twee adviesbedrijven: betterday (gericht op versneld veranderen) en energyfinder (gericht op het krijgen en behouden van energie). Hans heeft een groot aantal managementbestsellers geschreven: Kus de visie wakker (2007), We hebben er zin in (2011), Vaart maken (2014) en Waar haal je de energie vandaan? (2016) en Musk Mania (2016). Voor 2017 staan twee nieuwe boeken op stapel. Zijn ervaringen als praktisch adviseur en schrijver van boeken vertaalt hij in inspirerende lezingen en workshops over energie, gedragsverandering en prestatieverbetering, cultuur, toekomstvisie en persoonlijk leiderschap.

 

Prof. dr. Jaap van Muijen

 

Prof. dr. Jaap van Muijen is hoogleraar in de psychologie, i.h.b. leiderschaps- en persoonlijke ontwikkeling aan Nyenrode Business Universiteit en eigenaar van Sense of Leadership, associate partner bij de Galan Groep en medeoprichter van het Future Female Leadership program. Jaap heeft zowel een wetenschappelijke carrière als een carrière als organisatieadviseur. Na zijn studie arbeids- en organisatiepsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam promoveerde hij hier in 1994 op het onderwerp organisatiecultuur. Na een aantal jaar aan deze universiteit te hebben gewerkt, besluit hij tijdelijk de universitaire wereld te verlaten, omdat hij het verschil tussen theorie en praktijk te groot vindt. Als organisatieadviseur heeft Jaap van Muijen zich gespecialiseerd in het vertalen van strategische keuzes van nationale en internationale organisaties naar het gewenste leiderschap in die organisaties en dan vooral in de hogere echelons. Hij zat acht jaar lang in de directie van LTP, was rector bij Sioo en heeft sinds 2007 zijn eigen advies bureau Sense of Leadership. Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan. In 2001 verbindt hij zich als hoogleraar aan Business Universiteit Nyenrode, waar hij een lange tijd voorzitter van het Center for Leadership and Personal Development is en ‘head of the faculty. ’ Zijn onderzoeksinteresses liggen op het gebied van leiderschap, organisatiecultuur, gedragsanalyses, competentie- en verandermanagement.

Prof. Dr. Thijs Homan

 

Prof. Dr. Thijs Homan (1957) is Hoogleraar Change and Implementation bij de Open Universiteit Nederland. Hij begeleidt de promovendi van de zogeheten ‘complexity track’ van de graduate-school. Ook verzorgt hij de Master of Science-colleges over Organisatieontwikkeling en Verandering (OVO). Zijn onderzoek gaat over organisatiedynamica, organisatieontwikkeling en verandermanagement. Daarbij werkt hij onder meer vanuit het perspectief van de sociologische complexiteits- en chaostheorie. Hij publiceerde tal van artikelen en boeken. Zijn boek ‘Organisatiedynamica’ is inmiddels een evergreen in het vakgebied, evenals zijn boek ‘Het Et-ceteraprincipe’. In zijn laatste boek ‘In Control? Perspectieven op de beheerskramp in en om organisaties’ gaat hij in op de steeds verder toenemende lava van beheersings- en controlmaatregelen in organisaties. Welke kant zal het daarmee opgaan? Naast zijn academische activiteiten is Homan zelfstandig adviseur en opleider. Hij begeleidt advies-en onderzoekstrajecten; en is een veelgevraagd spreker bij onder andere tal van seminars, congressen, leergangen, academische opleidingen, in company-programma’s.

 

* Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.