Prof.dr.ir. J.F.G. (Sjef) Cobben

Sjef Cobben is afgestudeerd aan de TU Eindhoven, waar hij in 2007 promoveerde op het vakgebied Power Quality. Naast zijn werkzaamheden bij Alliander, is hij directeur van CO-Education, dat hij in 2008 oprichtte. Niet alleen via zijn eigen bedrijf doet Cobben aan kennisoverdracht, als universitair docent aan de TU/e werkt hij met studenten aan uiteenlopende projecten. Ook is hij lid van nationale en internationale werkgroepen, zoals NEC 64 (NEN 1010) en NEC 8 (spanningskenmerken). Cobben heeft diverse publicaties op zijn naam staan, levert bijdragen aan magazines in binnen- en buitenland en is regelmatig gastspreker op congressen. Bovendien is hij hoofdredacteur van de Kennisbanken E-Installatie, waaronder NEN 1010.

Bekijk ook de gratis video Zonnepanelen van Sjef Cobben. 

Eddie Hut

Hoofdafdeling Toezicht Agentschap Telecom

Agentschap Telecom is onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Bij de afdeling Markttoezicht houdt hij als inspecteur toezicht op CE-markering van elektrische apparatuur en dat die voldoet aan de richtlijn Elektromagnetische Compatibiliteit (EMC). 

Cor van den Boogert

Een ‘ouwe rot’ in het testen van elektrische installaties, zo zou je Cor misschien kunnen noemen. Hij stond aan de wieg van twee klassiekers in de markt, de ABB M5010 en later de ‘ABB Profitest’. Maar met de titel ‘ouwe rot’ doe je Cor toch wel te kort. Zijn gigantische drive om zich steeds te verdiepen in meet-technische uitdagingen werkt aanstekelijk. Cor heeft als specialist focus op metingen rondom machineveiligheid, NEN 3140 en NEN 1010 keuringen, zonnepanelen, Power Quality en datanetwerktesters. Ook in zijn vrije tijd is Cor steeds op zoek naar nieuwe bestemmingen per fiets of auto, maar de reis eindigt vaak in zijn hangmat op zijn favoriete vakantiestekkie in Kroatië.
 

Hans Boks

Deze 57-jarige marketeer is al ruim 35 jaar actief in de wereld van elektrotechnische gebouwinstallaties, zowel in de woningbouw als commerciële gebouwen. De laatste 23 jaar werkzaam bij ABB in diverse uitdagingen op het gebied van schakelmateriaal, domotica, installatiedozen en installatiekasten. En de laatste paar jaar actief met product-marketing van omvormers voor PV toepassingen. Een uitdagende functie in een interessante, snel groeiende en innoverende markt. 
 
 

Marcel Wennekes

Naast zijn werkzaamheden voor diverse normcommissies als NEN, CEN, Cenelec en IEC, is Marcel Wennekens inmiddels 38 werkzaam bij ABB. Sinds 2007 is hij als 'Global Product Manager Smart Consumer Units' gekoppeld aan de productgroep 'Enclosures'. In deze functie staat de meterrruimte in woningen centraal. Zo houdt Marcel zich bezig met product-en marktontwikkeling van bewoonde en onbewoonde aansluitingen op het openbare net, installatiekasten voor de woningbouw en slimme energieoplossingen in of rond de meterruimte. Dit met de veranderde energiemarkt als vertrekpunt.