Programma

15:00 -15:15

INLOOP

 

 
15:15 - 15:20 INTRODUCTIE EN WELKOM Edward Gilding, InnovationQuarter

15:20 -

15:30

DIGITALISEREN VAN HET BAGGERSCHIP

Wat zijn de opties voor het digitaliseren van een baggerschip en hoe gaan we om met het (al dan niet) delen van data?

Erwin Strik, Onboard

15:30 - 15:40

DIGITALISEREN VAN DE MARKTPLAATS

Hoe kan het kopen van scheepsonderdelen sneller en makkelijker? Door middel van een aankoop platform! En wat betekent dit voor het onderhoud van deze onderdelen?

 

Dominique van 't Hof,

ShipSupport

15:40 - 15:55

DIGITALISERING EN PROCESOPTIMALISATIE

Hoe gebruikt Van Oord data ten behoeve van procesoptimalisatie, en hoe draagt samenwerking met de keten hieraan bij met de One Marine Data Standard?

Jorn Bertens, Van Oord

Adriaan de Vreugd, Wijngaarden VeiligGoed

15:55 - 16:15

CASE UIT DE MARKT

Onboard, ShipSupport en Van Oord zullen hier aan de hand van een actueel digitaliserings vraagstuk met u de mogelijkheden tot samenwerking verkennen!

Werksessie 1 door Onboard: Er is behoefte aan verschillende delen van informatie op allerlei verschillende gebieden, zoals bij crewing, scheepsbouw, toeleverancier, operations, inkoop, service, etc. Dit vraagt om een diversiteit aan zelfstandige infrastructuren in zowel hardware als software, maar betekent ook een toename in belasting voor de bemanning aan boord. Hoe kunnen we deze gedeelde infrastructuren opzetten?

Werksessie 2 door ShipSupport: Naast het aanbieden van een ecommerce platform voor de maritieme industrie is de ambitie van ShipSupport om met de functionaliteit MyFleet inzicht te geven in de stand van het schip en de onderdelen. Willen andere ketenpartijen deze informatie wel delen? En wat zou er voor nodig zijn om dit te bewerkstelligen?

Werksessie 3 door Van Oord: Wat zijn de belangrijkste parameters die gemeten worden in de levensduur van een Trailing Suction Hopper Dredger om de Total Life Cycle Kosten te optimaliseren?

 
16:15 - 17:00

AFSLUITING EN NETWERKBORREL

 

 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren