Misset Horeca Café Top 100 2019
  • Home
  • Onderzoekstraject
    • Onderzoekstraject
    • Hier let de jury op
    • Wat krijg ik bij deelname?
    • De publieksprijs
    • De hoofdjury
  • Bruincafé en grandcafé
    • Bruincafé en grandcafé
    • Hoe gaat het in zijn werk?
  • Terugblik
  • Contact
  • Inschrijven
Misset Horeca Café Top 100 2019
Misset Horeca Café Top 100 2019
  • Home
  • Onderzoekstraject
    • Onderzoekstraject
    • Hier let de jury op
    • Wat krijg ik bij deelname?
    • De publieksprijs
    • De hoofdjury
  • Bruincafé en grandcafé
    • Bruincafé en grandcafé
    • Hoe gaat het in zijn werk?
  • Terugblik
  • Contact
  • Inschrijven

Onderzoekstraject

De Misset Horeca Café Top 100 is een ranking die jaarlijks via mystery visits en een onafhankelijke, deskundige jury tot stand komt. Het is een verkiezing, waarin we op zoek gaan naar cafés, die zich onderscheiden door uitstekende prestaties op het gebied van gastvrijheid, presentatie, hygiëne, productbehandeling, vakmanschap, bedrijfsvoering en ondernemerschap. De Top 100 komt tot stand door 3 intensieve juryrondes. Ondernemers moeten zichzelf inschrijven om deel te nemen aan de verkiezing. 

Mag mijn café meedoen?

Elke zaak in Nederland die voldoet aan de volgende punten mag zich inschrijven voor de Misset Horeca Café Top 100:

  • waar gasten te allen tijde terecht kunnen voor een drankje, dus ook tijdens lunch of diner (caféfunctie)
  • die minimaal 4 dagen per week geopend zijn

Inschrijven kan tot en met 22 april 2019.


Ronde 1 | Vakjurybezoek | 1 mei - 1 juli 2019

Zodra de inschrijving voor het jurytraject van de Misset Horeca Café Top 100 gesloten is, gaat de vakjury op pad. Dit is een anoniem en onaangekondigd bezoek. 

Wie zitten er in de vakjury?
De vakjury is een groep van circa 30 onafhankelijke en deskundige personen uit de branche. De vakjuryleden hebben in het verleden hun sporen verdiend in de horeca als bijvoorbeeld ondernemer, journalist of adviseur.

Geïnstrueerd en geijkt
De juryleden komen een aantal malen per jaar samen voor ijkingssessies, zodat iedereen weet hoe beoordeeld dient te worden. Zij beoordelen de horecazaken door de ogen van de professional, en hun oordeel weegt dan ook zwaarder mee dan dat van de mystery guest; 70 procent van de eindscore.

Waar let de vakjury op?
De vakjuryleden beoordelen alle cafés op tientallen punten en geven cijfers door de ogen van de professional. De vakjury neemt onder meer de volgende aspecten mee in het onderzoek: gastvrijheid, presentatie, hygiëne, productbehandeling, vakmanschap, bedrijfsvoering en ondernemerschap. Bekijk hier een aantal voorbeeldvragen. Voor het eerst dit jaar maakt de jury bij de beoordeling van sommige aspecten een onderscheid tussen grandcafés/eetcafés en bruincafés. 

Uitslag ronde 1
Als deze bezoeken achter de rug zijn, worden de scores van de vakjury onder elkaar gezet. De 125 best scorende bedrijven gaan door naar ronde 2. Alle deelnemers krijgen na ronde 1 bericht of ze wel of niet door zijn naar de tweede ronde. Als je door bent naar de tweede ronde, word je automatisch genomineerd voor de publieksprijs.


Ronde 2 | Mystery visit | 28 augustus - 13 oktober 2019

In ronde 2 wordt de top 125 opnieuw bezocht, dit keer door een mystery guest. Dit bezoek zal onaangekondigd en anoniem plaatsvinden.

Wie zijn de mystery guests?
Dit zijn getrainde gasten die beoordelen door de ogen van de consument. De mystery guests worden ingezet door een bureau dat gespecialiseerd is in kwalitatief onderzoek met mystery guests. 

Geïnstrueerd en geijkt
Ook de mystery guests zijn geïnstrueerd en geijkt. Iedereen die zich bij het bureau inschrijft, moet een proefbezoek doen. De kwaliteit van de proefrapportage bepaalt of men überhaupt verder mag in de aanmeldingsprocedure. Eenmaal aan de slag wordt ieder rapport dat ingeleverd wordt beoordeeld. Voor de Misset Top 100’s moeten mystery guests een extra test doen. Ook geeft het bureau aan elke mystery guest een minimale verblijfsduur en een minimale besteding (drinken) mee, 

Waar letten mystery guests op?
Mystery guests beoordelen cafés door de ogen van de gast. Dat is een hele brede groep, van huisvrouwen tot managers, oftewel een dwarsdoorsnede van de samenleving. Bekijk hier een aantal voorbeeldvragen.

Uitslag ronde 2
Als deze bezoeken achter de rug zijn, worden de totaalscores opgemaakt; de mystery visit telt voor 30 procent mee, het vakjurybezoek voor 70 procent. Op basis van de behaalde resultaten stellen wij de voorlopige Top 100 samen.

Alle deelnemers krijgen na ronde 2 bericht of ze wel of niet tot de Top 100 behoren. Als je tot de Top 100 behoort, ontvang je ook een uitnodiging om met het gehele team naar het event te komen op maandag 18 november 2019. De voorlopige top 5 krijgt een belletje van de hoofdjury met de aankondiging van het hoofdjurybezoek. 


Ronde 3 | Hoofdjurybezoek

De voorlopige top 5 wordt opnieuw bezocht, maar dan door de hoofdjury. De hoofdjury bepaalt de definitieve ranking van de top 5. Dit bezoek is aangekondigd en duurt een uur.


Finale Misset Horeca Café Top 100 | Maandag 18 november 2019

Tijdens een feestelijk event op maandag 18 november wordt de Café Top 100 bekendgemaakt. Hier worden de beste cafés beloond met o.a. prijzen voor de provinciewinnaars, publieksprijswinnaars en de Parel van het Jaar.


Onderzoeksrapportages | Dinsdag 19 november 2019

Rapportages van de mystery visits en de jurybezoeken ontvang je de dag na het event via het e-mailadres* dat bij de inschrijving is opgegeven. Alle beoordelingen en verbeterpunten worden uitsluitend met de ondernemer gedeeld. 

* Indien dit mailadres tussentijds wijzigt kun je dit doorgeven via cafetop100@vakmedianet.nl.

Misset Horeca Café Top 100 2019

Misset Horeca Café Top 100 2019Registratiewebsite voor Misset Horeca Café Top 100 2019

Vakmedianet Food & Horeca bvcafetop100@vakmedianet.nl

Vakmedianet Food & Horeca bvcafetop100@vakmedianet.nlhttps://www.aanmelder.nl/106123

2019-11-18

2019-11-18

OfflineEventAttendanceMode

EventScheduled

Misset Horeca Café Top 100 2019Misset Horeca Café Top 100 20190.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z

Nog niet bekendNog niet bekend

Powered by

 
 

 

Ambassadeurs

 

Partners

 

 
 

Locatie

Hart van Holland
Berencamperweg 12
3861 MC Nijkerk
hartvanholland.nl

Contact

Heb je een vraag over dit event? Neem dan contact met ons op.  cafetop100@vakmedianet.nl 

Partner worden?

Neem voor de mogelijkheden contact op met onze accountmanager Hans Dekker.  hansdekker@vakmedianet.nl

 

Vakmedianet. Auteursrecht voorbehouden.
Op gebruik van deze site zijn de volgende voorwaarden van toepassing: Gebruiksvoorwaarden, Disclaimer en Privacy Statement
Vakmedianet logo