George Maas

Keynote - Hospitality Group

George is al bijna 20 jaar werkzaam als adviseur facility management. Hij is zeer actief in tal van FM-netwerken, spreekt veelvuldig op congressen en publiceert regelmatig. Zijn laatste boek heeft de titel ‘Facility Management, Over organiseren en maatwerk binnen een veranderende context.’ Deze titel zegt alles over zijn kijk op facility management; omdat de wereld om ons heen verandert worden facilitaire organisaties gedwongen mee te veranderen. Zijn specifieke expertise ligt op het gebied van strategic sourcing; Uitbesteden of zelf doen, hoe moeten (facilitaire) organisaties hun supply chain organiseren, hoe kun je de samenwerking met externe dienstverleners vormgeven en hoe richt je de optimale regieorganisatie in? George is managing partner bij Hospitality Group.

Bob de Wit

Keynote - Nyenrode

Prof. dr. Bob de Wit is hoogleraar Strategisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit en honorary professor aan de Maastricht School of Management. Voorheen heeft hij twaalf jaar strategisch management gedoceerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij ook is gepromoveerd. 

Hij is oprichter en directeur van De Wit & Meyer Strategy Works, gespecialiseerd in strategieontwikkeling, onderzoek en consulting.

Wilfred Verkaaik

Praktijkcase - De Volksbank

Sinds 2000 actief binnen facility management van de Volksbank. (en haar rechtsvoorgangers) en sinds begin 2015 als Directeur Facilitair Bedrijf & Inkoop. In deze functie is hij verantwoordelijk voor huisvesting, soft service (incl. document management) en de centrale inkoop van producten en diensten. In de afgelopen jaren onder andere actief geweest in het vertalen van strategische veranderingen van het bedrijf naar passende facilitaire oplossingen en doelstellingen. Per 1 januari 2017 is hij directeur Facilitair Bedrijf & Inkoop bij de Volksbank.

Joyce Walraven

Keynote - Hospitality Group

 

Desiree Dongelmans

Praktijkcase - Eneco

Manager Facilities bij Eneco

Marcel Noordhuis

Keynote - Breman Woningbeheer Zuid, verbonden aan o.a. High Potential Platform Ketensamenwerking Nyenrode

Dr. ing. Marcel Noordhuis is, na een carriere bij PwC, Accenture, Deloitte en Rijnconsult, momenteel werkzaam als directeur bedrijfsoptimalisatie & ketensamenwerking bij Breman Woningbeheer Zuid. In de afgelopen tien jaar heeft hij uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de waarde van ketensamenwerking in de woningbouw en is op dat thema in 2015 aan Nyenrode Business Universiteit gepromoveerd tot doctor. Mede door zijn onderzoek is ‘ketensamenwerking’ in de Nederlandse bouwsector verder op de kaart gezet. 
 
Daarnaast is Noordhuis verbonden aan Nyenrode door het Executive Platform Ketensamenwerking en het High Potential Platform Ketensamenwerking dat hij op Nyenrode heeft opgericht en in samenwerking met Nyenrode vorm geeft

Rogier Verbeek

Praktijkcase - Facilicom

Directeur Facilicom Facility Solutions

Feike Bergsma

Keynote - Saxion

Feike Bergsma is verschillende jaren actief binnen het facilitaire werkveld. Vanuit een technisch bedrijfskundige achtergrond raakt hij als facility manager al vroeg betrokken bij de kantoorinnovatie en het opzetten, ontwikkelen en fuseren van facilitaire organisaties. Na een periode als adviseur en interimmanager werkt hij nu als hoofddocent/onderzoeker bij de Hospitality Business School van Saxion aan het zichtbaar en meetbaar maken van de toegevoegde waarde van FM. Vanuit deze rol begeleidt hij toegepast onderzoek en verzorgt hij tevens Masterclasses en workshops voor diverse FM-organisaties.

Ernst-Willem van Drumpt

Praktijkcase - Alliander

Ernst-Willem van Drumpt werkt sinds 2006 in het Facilitaire werkveld. Na het afronden van zijn Master FM heeft hij ervaring opgedaan als consultant bij verschillende organisaties. Daarna heeft hij de keuze gemaakt om aan de slag te gaan binnen de energiebranche, altijd binnen facilitaire functies. Na zijn vertrek bij Eneco, waar hij tussen 2010 en 2013 in de functie van Hoofd Huisvesting verantwoordelijk was voor de inrichting van facilitaire diensten voor het hoofdkantoor, is hij bij Alliander betrokken geweest bij de doorontwikkeling van de Facilitaire Regieorganisatie. Na vijf jaar binnen verschillende managementrollen actief geweest te zijn binnen Alliander Facilities, is Ernst-Willem vanaf 1 januari verantwoordelijk voor Business Alignment binnen de facilitaire organisatie van Alliander. Hij deelt zijn ervaringen graag, maar in de wetenschap dat een Regiemodel voor elke organisatie anders is. Zijn motto: “Life isn't about waiting for the storm to pass...It's about learning to dance in the rain.”

Esther Borsboom

Praktijkcase - Unilever

Esther Borsboom, Workplace Service Delivery Manager Benelux bij Unilever. Ze is al jarenlang actief binnen het facilitaire werkveld waaronder vele jaren als facilitair manager. In haar huidige functie is zij verantwoordelijk voor alle Workplace Services binnen de Benelux. Een belangrijke taak van de afgelopen periode was de transitie van Unilever naar één strategische partner voor alle locaties van Unilever in de Benelux.

Wim Pullen

Keynote - Center for People and Buildings 

Wim Pullen is directeur Center for People and Buildings, kenniscentrum gericht op de relatie tussen mens, werk en werkomgeving.

Jeroen Heunen

Praktijkcase - PwC

Corporate real estate professional bij PwC met meer dan 15 jaar real estate ervaring bij veelal grotere ondernemingen (DTZ Zadelhoff, Connexxion, ING, PwC). Sinds juni 2018 voorzitter Creme Nederland. Hij werkt vaak in omgevingen waar behoefte is aan verandering en huisvesting, assets of FM-organisaties meer in lijn moeten worden gebracht met de bedrijfsdoelstellingen. Uitgebreide praktijk ervaring met strategieontwikkeling, Het Nieuwe Werken, verduurzamen van huisvesting en operationeel vastgoedmanagement.