Sessie 4 - Hacking is easy

 

Digitalisering is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zowel privé als zakelijk zijn we meer en meer "connected" en wordt steeds meer data online opgeslagen en gedeeld. Een goudmijn voor de cybercrimineel die zelf ook steeds eenvoudiger zijn strafbare handelingen kan uitvoeren. Zo zijn DDos aanvallen, ransomware en andere vormen van malware verspreiding eenvoudig als dienst te "bestellen" via het internet.

Via een spectaculaire hacking workshop laten wij je live het gemak ervaren waarmee cybercrime plaatsvindt. Daarnaast bespreken we hoe je cybercrime herkent en hoe je slachtofferschap kunt voorkomen.

Spreker:

Sjoerd van der Meulen, trainer / specialist op het gebied van OSINT en Cybercrime bij DataExpert.

 

Sessie 5 - Security Awareness: van project naar proces

 

Ruim 70% van de informatiebeveiligingsincidenten wordt veroorzaakt door eigen medewerkers, bijvoorbeeld door het versturen van persoonsgegevens naar de verkeerde ontvanger of door het delen van een wachtwoord met een cybercrimineel. Veel organisaties zien daarom het belang in van veiligheidsbewustwording of security awareness.

Helaas wordt security awareness nog (te) vaak gezien als een eenmalig project in plaats van een continu proces. Organisaties denken door middel van een eenmalige phishing simulatie of een e-learningtraject van een paar weken een veiligheidsbewuste werkomgeving te creëren. Maar leren medewerkers hierdoor daadwerkelijk beveiligingsrisico's te herkennen en gaan ze hierdoor langdurig veilig(er) werken? Eenmalige acties hebben niet of nauwelijks effect op de lange termijn.

In deze interactieve kennissessie vertelt Dennie hoe je als organisatie draagvlak onder je medewerkers creëert, hoe je kennis overdraagt, alertheid creëert en hoe je als organisatie een veilige en informatiebewuste werkomgeving op lange termijn kan waarborgen.

Spreker:

Dennie Spreeuwenberg, Security Awareness specialist en directeur van NextTech Security.

 

Sessie 6 - Van Bricks naar Bits


Door het verslimmen van bijvoorbeeld de generieke techniek in en om en het kantoorpand, zijn allerlei nieuwe en geoptimaliseerde apparaten ontstaan. Was een beveiligingscamera in het verleden vooral geschikt om bewegingsdetectie uit te voeren en de bijbehorende beelden op te slaan, een hedendaagse camera is ook in staat om gezichtsherkenning toe te passen en verbanden te leggen.

Door de populariteit van deze slimme apparatuur en de eenvoud waarmee deze apparaten met het internet gekoppeld worden, wordt steeds vaker (onbedoeld) IoT-apparatuur en domotica binnen zakelijke netwerken ontsloten. Met alle risico’s van dien. Wat betekenen deze veranderingen voor de ICT-infrastructuur? Hoe beveiligen we deze infrastructuur, zodat niet alleen medewerkers kunnen blijven werken, maar ook het licht blijft branden? Wat is de toegevoegde waarde van Internet of Things (IoT) in deze ontwikkeling?

Hendry Scholing (Unica) neemt je tijdens zijn kennissessie ‘Van bricks naar bits’ mee in de wereld van de werkomgeving van morgen. 
 

Spreker:

Hendry Scholing, werkzaam als specialist connectivity en IoT bij Unica ICT Solutions.

Sessie 7 - Digitalisering van Security: worden security managers overbodig?

Neem deel aan een interactief debat over de toekomst van Security!
 

De wereld om ons heen verandert in rap tempo. De onstuitbare opkomst van het Internet of Things maakt dat de implementatie van basis security technologie een commodity wordt. Tijdens het ASIS Security Management congres 2018 is deze technologische ontwikkeling reeds door Siemens toegelicht.

Tijdens de sessie dit jaar wordt deze ontwikkeling verder uitgediept. Wat betekent de digitalisering van Security voor de rol van security managers? Verdwijnt deze functie uit organisaties of blijft security expertise noodzakelijk? Wat kan er geleerd worden van vergelijkbare ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden binnen IT security? Laat u tijdens deze sessie inspireren, wellicht uitdagen maar zeker aan het denken zetten. 

Spreker:

Johan de Wit MSSM werkt als Technical Officer Enterprise Security binnen Siemens Smart Infrastructure. Hij is tevens als deeltijd PhD onderzoeker verbonden aan de Safety & Security Science Group van de TU Delft. Zijn onderzoek heeft betrekking op de effectiviteit van security maatregelen en security risicobeoordeling.