The Oxford Academy: Unieke leerervaring voor 50 deelnemers.


Maak gedurende 3 onvergetelijke dagen kennis met deze universiteitsstad en beleef Oxford University.

Om architecten, aannemers en opdrachtgevers te laten kennismaken met bijzondere schoolprojecten in het buitenland, organiseert het Centrum voor Gezonde Scholen boeiende studiereizen. Na de bruisende architectuurstad Berlijn, het veelzijdige designcentrum Kopenhagen en de duurzame metropool Oslo, staat in 2019 het prestigieuze Oxford op het programma.

Het Centrum voor Gezonde Scholen neemt u mee op een verrassend en inspirerend bezoek van imposante historische colleges, futuristische onderwijsgebouwen en architecturale highlights. U wordt ondergedompeld in het unieke onderwijsconcept en de uitdagingen op het gebied van campusontwikkeling.

U bezoekt New College waar de vele architectuurstijlen vanaf de 14e eeuw zichtbaar zijn en de klassieke vorm van de colleges rond een vierkante binnenplaats, quadrangle, haar oorsprong vindt.

Een andere architectuurparel die niet mag ontbreken is St Catherine’s College, één van de bekendste gebouwen van de invloedrijke Deense architect en ontwerper Arne Jacobsen.

Ook de innovatieve nieuwbouwprojecten van gerenommeerde architectenbureaus waaronder Hawkins\Brown, Zaha Hadid en Herzog & de Meuron spreken tot de verbeelding.

U bezoekt samen met andere experts uit de Benelux de parels in scholenarchitectuur. Mis deze unieke kans niet, er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar.