Programma

 

Dag 1 - Woensdag 15 mei 2019

We ontmoeten elkaar op de luchthaven van Zaventem (Brussels Airport). Kennismaking met de reisgenoten en de reisbegeleiding van het Centrum voor Gezonde Scholen en Rientjes & Partners. Aansluitend volgt de check-in.

09.50 - 10.15 uur

Rechtstreekse vlucht Brussel - London Heathrow met British Airways.  

Let op; er is 1 uur tijdsverschil. 

Vanaf London Heathrow volgt de transfer naar Oxford, waar een welkomstlunch klaarstaat voor het gezelschap. 

14.30 uur

Introductie tot de beroemde universiteit waar 24.000 internationale studenten wonen en studeren in één van de 29 onafhankelijke colleges.

Maak tijdens een verrassende architectuurwandeling kennis met de architectonische parels van deze metropool, de opmerkelijke universiteitsgebouwen en indrukwekkende colleges. 

18.30 uur

Check-in bij het hotel en vrije tijd. 

20.00 uur

Diner in het River Room restaurant. 

Afbeeldingsresultaat voor hotel de vere oxford dinner

Overnachting in het charmante De Vere Oxford Thames. 

 

Dag 2 - Donderdag 16 mei 2019

Geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. 

09.00 uur

Ontdek samen met Dr. Geoffrey Tyack het bijzondere St Catherine’s College, een van de bekendste gebouwen van de Deense architect en ontwerper Arne Jacobsen.

Na afloop van de rondleiding volgt een keynote. Laat u inspireren door onze exclusieve architecture course met een unieke keynote van Professor William Whyte over campusontwikkeling, masterplanning en de veranderende ruimtebehoeften binnen universiteitssteden. Leer meer over de renovatie en transformatie van monumentale onderwijsgebouwen. 

13.00 uur

Heerlijke lunch in de iconische dining hall van het St. Catherines College.

15.00 uur

Bezoek het bijzondere Beecroft Building van Hawkins\Brown en het elegante Nazrin Shah Centre van Niall McLaughlin Architects. 

18.00 uur

Exclusief diner in restaurant Cherwell Boathouse, gelegen in een authentiek Victoriaans boothuis aan de oevers van de rivier Cherwell.

Overnachting in het charmante De Vere Oxford Thames. 

 

Dag 3 - Donderdag 17 mei 2019

Geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Check-out.

09.00 uur

Toparchitect Niall McLaughlin licht toe hoe Oxford University omgaat met de invloed van design op onderwijs, talentontwikkeling en 21st century skills, innovatieve onderwijsmodellen en innovatieve nieuwbouw binnen de campusstrategie en stadsontwikkeling. 

Bezoek het speelse Investcorp Building van Zaha Hadid, de ambitieuze Blavatnik School of Government van Herzog & de Meuron, het indrukwekkende Mathematical Institute en het state- of-the-art Big Data Institute onder leiding van de directie en architect.

12.30 uur

Vlak achter George Street en tussen de belangrijkste theaters van Oxford bevindt zich het gezellige The Red Lion Oxford. Lekkere lunch in een fantastische atmosfeer.

13.30 uur

Transfer naar luchthaven London Heathrow. Check-in.

17.50 - 20.00 uur

Rechtstreekse vlucht London Heathrow - Brussel met Brussels Airlines.  

Planning en programma onder voorbehoud van wijzigingen.