Bestemmingsinformatie

Oxford is een stad en district in Oxfordshire met 151.000 inwoners.

De universiteit van Oxford is de oudste universiteit in de Engelssprekende wereld en de op één na oudste universiteit in de wereld. Gebouwen in Oxford demonstreren een voorbeeld van de Engelse architectonische periode sinds de komst van de Saksen, inclusief het iconische 18e eeuwse Radcliffe Camera. Oxford wordt ook wel “de stad der dromerige Spitsen” genoemd, een term die is gemunt door Matthew Arnold wegens de harmonische architectuur van de universiteitsgebouwen.

De oude universiteitsgebouwen en kerken, theaters en bibliotheken zijn nog steeds te bezichtigen en zijn in sommige gevallen ook nog in gebruik. Mooie gebouwen zijn bijvoorbeeld de Bodleian bibliotheek, het Sheldonian Theater en het Christ Church college. Deze laatste was de inspiratiebron voor het decor van de Harry Potter-films en enkele scènes zijn hier ook opgenomen. Ook in de avonduren is Oxford erg gezellig.

Oxford kent een gematigd zeeklimaat. De zomer en winter liggen wat temperatuur betreft niet ver uit elkaar. De temperatuur wordt in de zomermaanden sterk getemperd door de invloed van de zee. Het regent er minder dan in andere steden van het Verenigd Koninkrijk, maar het kan er wel het hele jaar door regenen.