Driedaags Verdiepingslab

'De onderstroom in organisaties'

De wisselwerking tussen individu en organisatie onder de loep

Schrijf je nu in!

 

In dit driedaags VerdiepingsLab zullen we systeem-psychodynamisch werken waardoor we zicht krijgen op de vaak verborgen dynamiek in organisaties en het effect ervan op medewerkers. De systeem-psychodynamische werkwijze kenmerkt zich door het gebruik van beelden, reflectie op persoonlijke ervaringen en een niet-wetende, onderzoekende houding en geeft op prachtige wijze zicht op de niet-bewuste ‘onderstroom’ in organisaties. Welke irrationele processen kunnen spelen in organisaties en welke invloed kunnen deze hebben?
 
Voor wie?
Voor professionals (team)coaches en adviseurs die:
  • Minimaal 3 jaar werkervaring hebben met organisaties en/of werknemers. 
  • Bereid zijn te werken met eigen persoonlijke ervaringen, gevoelens en zelfreflectie.
  • Op zoek zijn naar een werkmethode om snel tot de kern door te dringen.
  • Willen werken met de verborgen dynamieken in organisaties.
  • Graag leren door te werken met casussen en praktische oefeningen. De cursus bevat de nodige theorie, maar is veelal gericht op doen, ervaren en reflectie hierop. 
Je wilt herkennen wanneer dynamieken onder de oppervlakte invloed hebben op de coachee, het team of de organisatie waarmee je werkt en jouw interventies mede hierop afstemmen.
 
Doel
  • Bewustwording van dynamieken die mogelijk spelen in een organisatie.
  • Leren werken met het reflectiemodel ‘organisatie-rol-analysemodel’ (ORA) waarmee in de coachingsrelatie de onbewuste processen in de werkcontext tussen werknemer en organisatie onderzocht kunnen worden.
  • Toevoegen van een systeem-psychodynamische kijk aan het eigen coaching repertoire.
  • Leren werken met systeem-psychodynamische werkvormen en begrippen vanuit een open en onderzoekende houding.
  • Verdieping van professionele houding en vaardigheden als coach.
Na deze driedaagse ben je in staat te herkennen wanneer systeem-psychodynamische factoren een rol spelen in de te onderzoeken vraagstukken van de coachee, het team of de organisatie. De coach/adviseur kan samen met de medewerker(s) onderzoeken welke invloed onbewuste processen hebben op het functioneren van betrokkenen en bepalen welke interventies gedaan kunnen worden.

 

Accreditatie
Accreditatie is verleend voor het register Arbeid- en Organisatiepsycholoog NIP. Voor deze scholing krijgt u 35 punten (eisen voor 35 punten: bijwonen van alle 3 de dagen, literatuur lezen, uitvoeren organisatieopdracht en toets voldoende) 
 
Locatie
Dit driedaags Verdiepingslab vindt plaats op een inspirerende plek bij het Naardermeer.
 
We hopen van harte je te mogen verwelkomen bij dit VerdiepingsLab ‘De onderstroom in organisaties’! Informatie over de kosten en praktische zaken vind je hier. Mocht je meer willen weten of vragen hebben dan kun je contact opnemen met:
Claudia Ng-A-Tham: c.tham@peopleinprogress.nl: 06-13049398 of                              Eva Janssen: ej@decoach.com; 06-24812860
 
Inschrijven
Klik hier voor het aanmeldformulier voor 16, 17 januari en 7 februari 2020. De inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding en ontvangst van betaling. Annuleren zonder kosten is schriftelijk (per e mail) mogelijk tot 16 december 2019, daarna worden de volledige kosten in rekening gebracht, ongeacht de reden van annulering. Je kunt wel iemand anders in jouw plaats laten deelnemen, mits je de naam van die persoon doorgeeft.
 
 
Afbeelding: Levi W. Yaggi, copyright©2000 by Carthography Associates, Davidrumsey.com, License: creativecommons.org
avg en evenementen
 avg en evenementen