Driedaags Verdiepingslab

'De onderstroom in organisaties'

De wisselwerking tussen individu en organisatie onder de loep

Schrijf je nu in!

 

In dit driedaags VerdiepingsLab zullen we kijken naar de verborgen dynamieken in organisaties en het effect ervan op medewerkers. Dit zullen we doen vanuit systeem-psychodynamisch perspectief door het gebruik van beelden, reflectie op persoonlijke ervaringen en een niet-wetende, onderzoekende houding. Het geeft op prachtige wijze zicht op de niet-bewuste ‘onderstroom’ in organisaties. Welke irrationele processen kunnen spelen in organisaties en welke invloed kunnen deze hebben?

Doelen: 

  • Bewustwording van dynamieken die mogelijk spelen in de organisatie waarmee gewerkt wordt.
  • Leren werken met het reflectiemodel ‘organisatie-rol-analyse model’ (ORA) waarmee in de coachingsrelatie de onbewuste processen in de werkcontext tussen werknemer en organisatie onderzocht kunnen worden.
  • Leren werken met systeem-psychodynamische werkvormen en begrippen vanuit een open en onderzoekende houding. 
  • Verdieping van professionele houding en vaardigheden als coach.

Na deze driedaagse is de deelnemer in staat te herkennen wanneer onbewuste systemische dynamieken een rol spelen in de te onderzoeken vraagstukken van de coachee, het team of de organisatie. De coach/adviseur kan samen met de medewerker(s) onderzoeken welke invloed onbewuste processen hebben op het functioneren van betrokkenen en bepalen welke interventies gedaan kunnen worden.

 

Praktische informatie over dit driedaags VerdiepingsLab:

Voorafgaand aan de eerste twee dagen krijg je relevante literatuur om door te nemen voor de bijeenkomst. We gaan praktisch aan de slag met verschillende opdrachten. Theorie, oefeningen, persoonlijke reflectie, groepsreflecties en groepsbesprekingen worden afgewisseld. 

In de periode tussen de tweedaagse en de derde dag voer je een organisatie-observatie uit. Dit vormt de input waarmee we gaan werken op de laatste dag. 

 

Data en tijden: 

24 september 2020 van 9.30- 17.00 uur, inloop vanaf 9.00 uur.

25 september 2020 van 9.30 - 17.00 uur, inloop vanaf 9.00 uur.

13 november 2020 van 9.30 - 16.30 uur, inloop vanaf 9.00 uur.

 

Kosten:

€595 excl. BTW voor NIP-leden. 

€650 excl. BTW voor niet NIP-leden. 

Inclusief literatuur, lunch, drankjes en borrel na afloop.

Dit is een introductietarief vanwege de nieuwe accreditatie van het NIP

Het aantal deelnemers is minimaal 12, maximaal 16. 

 

Locatie: Naardermeer 5, 1412 CV Naarden.

 

Voor wie?

Voor professionele (team)coaches en adviseurs die:

  • minimaal 3 jaar werkervaring hebben met organisaties en/of werknemers. 
  • bereid zijn te werken met eigen persoonlijke ervaringen, gevoelens en zelfreflectie.
  • op zoek zijn naar een werkmethode om snel tot de kern door te dringen

en hiermee de dynamieken in de organisatie te doorgronden. 

Deze inzichten neem je  mee in de voor te stellen interventies. Het geleerde kan ook gebruikt worden om te reflecteren op eigen positie en handelwijze in het contact met de klant. Welke druk wordt ervaren op de rol en hoe daarmee om te gaan.

 

Inschrijven: 

Deelname vindt plaats op volgorde van aanmelding. Annuleren zonder annuleringskosten  met volledige restitutie is schriftelijk (per e-mail) mogelijk tot 24 augustus 2020. Daarna wordt het volledige cursusbedrag in rekening gebracht, ongeacht de reden van annulering. Je kunt wel iemand anders in jouw plaats laten deelnemen, mits je de naam van die persoon van te voren doorgeeft.

 

Klik hier voor het aanmeldformulier en meer informatie over dit VerdiepingsLab.

 

Accreditatie:

Er zijn 35 punten toegekend voor het register Arbeid- en Organisatiepsycholoog NIP en Arbeid- en Gezondheidspsycholoog NIP.

 

Trainers: 

Claudia Ng-A-Tham

Coach en consultant met gedegen ervaring in het begeleiden van leidinggevenden en professionals in de zakelijke en non-profit dienstverlening. Zij werkt ruim 15 jaar met veel plezier aan de ontwikkeling van mensen en organisaties vanuit haar bedrijven People in Progress en TriaScope. Persoonlijke ontwikkeling, leiderschap, interculturele aspecten, teamontwikkeling en organisatieverandering hebben haar bijzondere interesse. Haar werkwijze kenmerkt zich door een brede psychologische achtergrond, maar het werken met onbewuste dynamieken vormt daarin wel een rode draad. Vanuit die invalshoek heeft zij ook een systeem-psychodynamische nascholing voor bedrijfsartsen ontwikkeld. Zij heeft een academische achtergrond (jurist) en heeft onder meer de tweejarige postdoctorale leergang Coaching en Consultancy van de USBO/UU (Organisatie Psychologie) gevolgd. Ook heeft zij gedurende 12 jaar in verschillende managementfuncties gewerkt binnen het bank- en verzekeringsbedrijf.

Eva Janssen

Coach, trainer, assessor en loopbaanbegeleider. Als psycholoog heeft ze ruime ervaring in de begeleiding van professionals die snel groeien in verantwoordelijkheid. In coaching helpt zij hen een slag te maken in persoonlijke profilering en effectiviteit, op een authentieke manier die zorgt voor meer plezier, meer rust en meer stevigte. Als trainer helpt zij teams vanuit verbinding samen te werken. Zij werkt vanuit een brede achtergrond in de Sociale- en Arbeid- & Organisatiepsychologie en inzicht in organisaties. Daarnaast heeft zij zich geschoold in de haptonomie. Deze ervaring op het gebied van emotie en lichaam en op het vlak van verbinding tussen mensen, benut zij in combinatie met haar ervaring met het ontwikkelen van gedrag en het beïnvloeden van cognities. Zij is gecertificeerd Register Psycholoog/Arbeid- en Organisatie (NIP). Sinds 2004 werkt zij met ontzettend veel plezier met klanten uit profit en non-profit organisaties vanuit De Coach. 

 

We hopen van harte je te mogen verwelkomen bij het VerdiepingsLab ‘De onderstroom in organisaties’! Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met:

Claudia Ng-A-Tham: c.tham@peopleinprogress.nl 06-13049398 of 

Eva Janssen; ej@decoach.com; 06-24812860

 
Inschrijven
Klik hier voor het aanmeldformulier voor 24, 25 september 2020 en terugkomdag 13 november 2020. De inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding en ontvangst van betaling. Annuleren zonder kosten is schriftelijk (per e mail) mogelijk tot 1 maand voor de startdatum, daarna worden de volledige kosten in rekening gebracht, ongeacht de reden van annulering. Je kunt wel iemand anders in jouw plaats laten deelnemen, mits je de naam van die persoon doorgeeft.
 
 
Afbeelding: Levi W. Yaggi, copyright©2000 by Carthography Associates, Davidrumsey.com, License: creativecommons.org
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren