Drs. ing. D. (Dimitri) Hoogenboom MBA

Summercourse  1 - HR als Strategisch adviseur

Dimitri heeft als organisatie adviseur namens KPMG, Accenture en PwC Consulting profit- en non-profitorganisaties in binnen- en buitenland geholpen op het gebied van strategie executie. In al die jaren is er bij hem een visie ontstaan op wat organisaties onderscheidend maakt als het gaat om een effectieve uitvoering van de strategie. Dit denkkader is goed te begrijpen zonder bedrijfskundige achtergrond en het bleek universeel toepasbaar binnen alle branches en landen.   
 
Na zijn carrière als organisatie adviseur heeft Dimitri in 2014 de overstap gemaakt naar een (interim) management rol waarin hij de opgedane kennis nu zelf in praktijk brengt als algemeen directeur van Prominent. Naast zijn huidige functie treedt Dimitri regelmatig op als gastspreker en helpt hij jonge start-ups met het opzetten en uitbouwen van hun organisatie.

Prof. Dr. Lidewey E.C. van der Sluis

Summercourse 2 - Talentmanagement

Lidewey van der Sluis is part-time hoogleraar Strategisch Talentmanagement aan de Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast is zij spreker, auteur, expert en adviseur. Verder is zij buitengewoon hoogleraar aan de North-West University in Zuid-Afrika en visiting professor aan diverse business schools in Europa en Zuid-Afrika. Zij richtte binnen het Nyenrode Center for Leadership and Management Development het Powerhouse ‘Competing for Talent’ op. Dat is inmiddels een toonaangevend internationaal netwerk van academici en praktijkdeskundigen rondom haar leerstoel. Zij heeft ruim 200 publicaties op haar naam staan en heeft in Nederland en daarbuiten een reputatie opgebouwd als bevlogen spreker en vernieuwende denker met een strategische visie op leiderschap en het organiseren van werk. Lidewey is visionair op het gebied van talentmanagement, holocratisch organiseren, en dragend leiderschap en werkt als zelfstandige voor overheidsorganisaties, zorg- en onderwijsinstellingen, en het bedrijfsleven.

Drs. ing. Sander Oude Luttikhuis

Summercourse 3 - Van picknicks naar economische waarde creatie!

Drs. ing. Sander Oude Luttikhuis studeerde Business Administration aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft een postdoctorale studie in Business Valuation afgerond aan Rotterdam School of Management.  

Hij heeft ruime ervaring in het domein van financieel management, bedrijfswaarderingen, fusies & overnames en het aantrekken van kapitaal. In zijn dagelijkse praktijk begeleid Sander instellingen en bedrijven naar de kapitaalmarkt. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker en trainer voor financieel management.

Prof. dr. ir. Rini van Solingen

Summercourse  4 - Agile Werken voor HRM

Rini van Solingen is hoogleraar aan de TU-Delft en CTO bij Prowareness We-On. Hij is een veelgevraagd spreker en docent, en tevens auteur van een aantal managementboeken over snelheid, wendbaarheid en zelforganisatie, waaronder: De Kracht van Scrum, De Bijenherder, Agile werken in 60 minuten, De Responsive Enterprise, en Scrum voor Managers.
 
Na zijn carrière als organisatie adviseur heeft Dimitri in 2014 de overstap gemaakt naar een (interim) management rol waarin hij de opgedane kennis nu zelf in praktijk brengt als algemeen directeur van Prominent. Naast zijn huidige functie treedt Dimitri regelmatig op als gastspreker en helpt hij jonge start-ups met het opzetten en uitbouwen van hun organisatie.

Drs. Cris Zomerdijk

Summercourse 5 - Veranderkunde voor HR

Cris Zomerdijk is een bevlogen en enthousiaste veranderkundige en vennoot bij Holland Consulting Group. Hij is gespecialiseerd in het versterken van klantgerichtheid, ondernemerschap en innovatie bij dienstverlenende organisaties. Daarnaast is hij actief als gastdocent aan de Baak en Maastricht School of Management, auteur en frisse managementspreker die professionals weet te inspireren om veranderingen in gang te zetten. Cris begeleidt als organisatieadviseur dienstverlenende organisaties bij het beter inspelen op hun veranderende omgeving. Tijdens zijn college zal hij op basis van praktijkervaringen een pragmatisch en inspirerend college verzorgen. U kunt direct morgen met concrete inzichten en acties aan de slag. Hierbij komen diverse voorbeelden aan bod uit zijn publicaties ‘Kom in Beweging: voor de dromers die doen’ (2016) en ‘Doen, omdat het je wat doet!’ (2017). 

 

Prof. dr. Désirée M. van Gorp LL.M.

Summercourse 6 - Duurzame inzetbaarheid

Désirée van Gorp is hoogleraar International Business en voorzitter van de International Advisory Board en full time MBA opleidingscommissie aan Nyenrode Business Universiteit. Zij is eveneens gasthoogleraar aan de Renmin Universiteit in Beijing, China en Politecnico di Milano, Italy. Désirée geeft les op het gebied van Global Sourcing, Offshoring, Outsourcing, New technologies & Innovation en International Business & Diplomacy en is door haar studenten meerdere keren tot hoogleraar van het jaar gekozen. Désirée is onder ander lid van: Raad van Commissarissen van Atradius; Adviescommissie van de World Trade Organization, Chairs Programme en het International Institute of Social Studies.

 

* Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.