Programma

 

Dag 1 - Woensdag 15 mei 2019

We ontmoeten elkaar op Schiphol Airport. Op de informatieschermen in de vertrekhal ziet u het juiste KLM balienummer. Hier volgt de kennismaking met de reisgenoten en de reisbegeleiding van Schindler, Reynaers BV en Rientjes & Partners. Aansluitend volgt de check-in.

11.40 - 16.00 uur
Rechtstreekse vlucht Amsterdam Schiphol - Istanbul International Airport per KLM vlucht KL1613. 
Aan boord worden snacks en een drankje geserveerd.

Let op: Het is in Istanbul 1 uur later dan in Nederland.

Vanaf de luchthaven volgt de transfer naar het centrum van Istanbul.

Bij aankomst maken we een korte wandeling door de stad. We eindigen bij het diner restaurant; Meze. Het Meze by Lemon Tree bevindt zich tegenover het historische Pera Palace Hotel en serveert creatieve Turkse gerechten met een moderne twist. De naam van het restaurant is afgeleid van hapjes van kleine gerechten – zogenoemde ‘mezes’ – gemaakt van groenten, vlees en vis die worden geserveerd met raki of wijn als onderdeel van een maaltijd. Turkse mezes zijn zo divers in smaken, kleuren en ingrediënten dat men gemakkelijk de verschillende invloeden van de keukens uit Anatolië kan zien.

Na het diner volgt de check-in bij het hotel en is er gelegenheid om nog een drankje te drinken in de hotelbar.

Overnachting in W Hotel Istanbul.

 

Dag 2 - Donderdag 16 mei 2019

Geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel, een goed begin van de dag!

Vandaag staat in het teken van een fieldtrip langs enkele interessante projecten van Schindler en Reynaers BV in Istanbul.

08.30 uur
Bezichtiging Reynaers project Cendere Porta Vadi 3. ETAP-Istanbul | Investor: Artas / Avrupa Konutlari.

Porta Vadi, dat wordt gerealiseerd in de Cendere-vallei - een zeer snel ontwikkelende regio van Istanbul - wordt gebouwd op een locatie die investeerders dichterbij brengt. Het project grenst aan het Vadistanbul-project en bevindt zich zeer dicht bij het Türk Telekom-stadion en het Şişli Etfal-ziekenhuis, dat in aanbouw is. Ook de metro is vlakbij.

Porta Vadi ligt aan de Cendere-straat, één van de drukste en meest centrale straten van Istanbul met zijn innovatieve en laaggelegen horizontale architectuur. Elke poort van Porta Vadi opent naar winkelcentra, openbaar vervoer, bossen, hoofdaders, kunst, sport en culturele centra. De derde fase van het Porta Vadi project omvat diverse woningen, kantoren en winkels, omgeven door Europa's grootste botanische park. Het totale Porta Vadi-project bestaat uit 72 appartementen, 166 kantoren en 20 winkels in totaal 4 blokken. 

11.00 uur
Bezichtiging Schindler project New Airport Istanbul.

Op 29 oktober 2018 opende de Turkse president Erdogan officieel de nieuwe luchthaven bij Istanbul: Istanbul Airport. De luchthaven – die 10 miljard Euro kostte en is gelegen aan de Zwarte Zee – moet één van de drukste luchthavens ter wereld worden.

In de eerste fase is er één gedeelte van de terminal klaar, evenals twee start- en landingsbanen. Daarmee kan de Istanbul (New) Airport negentig miljoen passagiers per jaar verwerken. Over een aantal jaar komen daar nog drie banen bij. Over tien jaar zal de capaciteit zijn uitgebreid naar 200 miljoen passagiers per jaar.
De nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines verplaatste bij de opening slechts enkele lijnen naar de nieuwe luchthaven. Maar sinds 7 april 2019 worden alle commerciële vluchten vanaf deze luchthaven uitgevoerd en niet meer vanaf Atatürk International Airport. 

Waar grote Europese luchthavens worstelen met grenzen aan capaciteit en geluidshinder heeft Hüseyin Kadri Samsunlu van Istanbul New Airport naar eigen zeggen 76 miljoen vierkante meter grond ter beschikking om de komende jaren uit te groeien tot een luchthaven die 200 miljoen passagiers per jaar aan kan. De luchthaven moet hét knooppunt tussen oost en west worden. 


De lunch van vandaag vindt plaats en route.

15.30 uur
Bezoek aan het Reynaers project Sea Pearl Ataköy | Investor: Kuzu Grup.
Sea Pearl in Ataköy is gelegen aan de Europese kant van Istanbul, binnen 10 minuten rijden vanaf de internationale luchthaven Istanbul Atatürk. Het project omvat 8 woontorens met 1480 wooneenheden, een vijfsterren hoteltoren met 120 kamers, 95 serviceflats en een retailpodium.
Alle units in het project - inclusief de hotelkamers - zullen genieten van een prachtig uitzicht op zee. Het project heeft directe toegang tot de kust van Ataköy en zal meer dan 10.000 m² aan groengebied omvatten dat door exclusief landschaparchitectuur zal worden ingericht met tuinen in barokstijl, aangekleed met pijnbomen. 
Het onderscheidende ontwerp van het project leidt tot een ongeëvenaarde conclusie: het is het enige project in Istanbul met een ononderbroken uitzicht op zee vanaf elke unit en met directe toegang tot de zee. Daarnaast kunnen bewoners profiteren van een jachthaven, een internationale luchthaven, winkelcentra en een luxe hotel van wereldklasse binnen de directe omgeving. 

17.30 uur
Wandeling via de levendige 'Spice Market' naar de beroemde Galata Brug.
De Kruidenbazaar (Spice Market) in de Eminönü-wijk van Istanbul is ook bekend als de Egyptische Bazaar. Het is één van de oudste overdekte markten van de stad. Hij werd ontworpen door de toenmalige hoofdarchitect van het Ottomaanse Rijk, Mimar Kasım, die in het jaar voor de opening (1660) overleed.

De Galatabrug (Galata Köprüsü) is een brug over de Gouden Hoorn die de wijken Eminönü (west) en Galata (oost) van Istanbul met elkaar verbindt. De twee verdiepingen tellende brug is de langste basculebrug ter wereld met een totale lengte van 466 meter en een breedte van 80 meter. Het wegdek is 42 meter breed, met drie rijbanen en aan beide kanten een trottoir. Er is ook een tramverbinding over de brug. Op het onderste niveau van de brug bevinden zich veel (vis)restaurants.

Diner in specialiteitenrestaurant Sardunya aan de Bosporus.

Na het diner retour naar het hotel. Gelegenheid voor een drankje in de hotelbar.

Overnachting in W Hotel Istanbul.

 

Dag 3 - Vrijdag 17 mei 2019

Geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Aansluitend volgt de check-out. 

09.00 uur
Deze ochtend maakt u kennis met enkele cultuur historische highlights zoals hét symbool van de stad: de Haghia Sophia, de Blauwe Moskee - ook wel Sultan Ahmet Moskee genoemd - en de uit de 6e eeuw daterende ondergrondse wateropslagplaats Basilica Cisterne.

12.00 uur
U stapt aan boord voor een afsluitende cruise over de Bosporus. Tijdens deze ontspannen boottocht wordt aan boord de lunch geserveerd.

Bij terugkeer aan de kade volgt de transfer naar de luchthaven. Check-in.

17.00 - 19.35 uur
Vertrek van de rechtstreekse KLM vlucht van Istanbul naar Amsterdam Schiphol per KL1614.

Alle deelnemers reizen op eigen gelegenheid huiswaarts.


Einde van de Schindler en Reynaers BV inspiratiereis naar Istanbul.