Kanker heeft vele gezichten. Misschien wel de grootste verdienste van alle technologische ontwikkelingen tot nu toe, en de medische toepassing daarvan, is het inzicht dat de presentatie van deze ziekte bij elke patiënt uniek is. Dat maakt het aanbieden van de juiste behandeling, op het juiste moment, bij de juiste patiënt tot dé uitdaging voor arts en ingenieur. 
Journaliste en presentatrice Maria Henneman neemt je mee in dit derde TU Delft Health College op 4 april om 19.30 uur in het Auditorium, Aula TU Delft 

 

In beelden

Op deze avond leer je dat deze toekomstdroom binnen bereik ligt, en zelfs deels al verwezenlijkt is. De onderzoekers Dennis Schaart (TU Delft) en Dennis Vriens (LUMC) vertellen over hun onderzoek naar de best mogelijke medische beeldvorming, de interpretatie daarvan en de impact die dit heeft op de aangeboden medische behandeling. Denk aan het tot op de millimeter nauwkeurig volgen en bijstellen van de bestraling van een tumor. Daarnaast kan het in kaart brengen van veranderingen in de tumor al tijdens een behandeling aanleiding geven om op een alternatief behandelplan over te stappen. Dit beperkt onnodige bijwerkingen en verhoogt de kans op genezing. En wat te denken van het volgen van een molecuul door het hele menselijk lichaam? Dit zal de ontwikkeling van nieuwe medicijnen flink kunnen versnellen.

 

Overbruggen

Beide onderzoekers kunnen door hun jarenlange ervaring in de oncologie uitstekend een brug slaan tussen hun specialisaties. De recente opening van het HollandPTC protonentherapiecentrum, op de campus van de TU Delft, geeft de samenwerking tussen technische universiteit en universitair medische centra nog eens een enorme extra impuls. Hier zijn arts en ingenieur letterlijk in elkaars wereld ondergedompeld, wat het tot een broeinest van technisch-medische innovatie maakt. 
Bruggen bouwen, dat is wat we hier in Delft doen!

 

Zwemkampioen

Gastspreker op deze avond over oncologie is Maarten van der Weijden: Kankeroverlevende, olympisch kampioen en Elfstedenzwemmer. Hij deelt zijn persoonlijke ervaring met kanker, en zijn hartstocht voor ondersteuning van het bestrijden van deze ziekte.

 

 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren