Onderwijsparade 2019

TIJD OM TE BOUWEN!

De HR Onderwijsparade vindt dit jaar plaats op donderdag 23 mei op RDM. Na eerdere edities van de Onderwijsparade en opgedane inspiratie over verwondering, in beweging komen en onderzoeken is nu de tijd aangebroken om te gaan (ver)bouwen. Deze vierde editie van de Onderwijsparade maakt je wegwijs in het bouwen van vernieuwend onderwijs. 

Op deze Onderwijsparade delen we opnieuw ervaringen van docenten. In diverse WERKplaatsen binnen de hogeschool wordt bijvoorbeeld flink geëxperimenteerd en samen aan nieuw onderwijs gebouwd. Ben jij op zoek naar inspiratie om in jouw klas of opleiding ook aan de slag te gaan met nieuwe werkvormen of onderwijsleertechnologie? Is jouw opleiding aan het verbouwen of werk je aan een nieuw curriculumontwerp? Kom dan inspiratie opdoen en bouw mee aan nieuw onderwijs.     

Sessies

Dankzij de bijdragen van meer dan 35 collega's hebben wij een mooi programma kunnen bouwen. Het programma is opgedeeld in zes thema's:

  1. Inclusieve pedagogiek en didactiek
  2. Onderwijsleertechnologie
  3. Onderwijsontwerp
  4. Contextrijk onderwijs
  5. Onderzoek naar onderwijsinnovaties
  6. Vernieuwend leren van docenten

 

Over de Onderwijsparade
De Onderwijsparade is bedoeld als hogeschoolbreed podium om ervaringen met onderwijsvernieuwing te delen, in contact te komen met collega’s van andere opleidingen, om met elkaar van gedachten te wisselen daarover en elkaar verder te helpen. Er gebeurt zoveel moois binnen de opleidingen, maar leren we ook hogeschoolbreed voldoende van elkaar? Leidende gedachte achter de Onderwijsparade is dus altijd het ontmoeten, het delen van kennis en ervaringen en het leren van elkaar.