14 mei 2019

13:30 - 14:00

ONTVANGST

14:00 - 14:30

OPENING FLEXBUREAU 4.0
Welkom & Opening door uw dagvoorzitter.

Wim Davidse Flexstrateeg & hoofdredacteur Flexmarkt Magazine

14:30 - 15:15

ALGORITMES VERSUS DE FLEXBRANCHE
Spreker: Sjuk Akkerman Sector Banker Services ING

  • Mogelijk 20-70% van de flexmarkt kan verschuiven naar platformen 
  • Potentie van werkplatformen 
  • Welke rollen kunnen platformen overnemen 

In een krappe arbeidsmarkt begint het traditionele uitzenden steeds meer te wringen. Dit bewijst de opkomst van de verschillende online businessmodellen, zoals de werkplatformen. Wat is de potentie van deze platformen en welke rollen kunnen ze overnemen? Deze sessie geeft je inzicht in de  ‘platformiserings-beroepen’ van de toekomst. Aan het einde worden je een aantal zeer prikkelende stellingen voorgelegd die je verder helpen na te denken over dit onderwerp.

15:15 - 15:45

Netwerkpauze

15:45 - 16:30

DE MID/BACKOFFICE VAN DE TOEKOMST
Spreker: Martijn Remmelzwaal, Experts in Flex

Waar let ik op bij de digitale transformatie van mijn mid/backoffice? Het is tijd voor verandering. Welke tools kun je eigenlijk inzetten? Of waar let je op als er afspraken komen met softwareleveranciers? Wat zijn de valkuilen in een implementatieproces? Waar liggen de kansen?

Met de afgelopen 30 jaar ontwikkeling van fax tot web 3.0, blockchain as a service, cryptovaluta, machine learning en quantum computing, growth hacking en matchingstools o.b.v. Aritificial Intelligence is het bijna niet voor te stellen dat vandaag de dag in de flexbranche nog urenbriefjes verwerkt worden op papier ingediende documenten. ID bewijzen gaan op basis van een zwartwit copy en een krabbel met vulpen voor akkoord, in de vorm van papier de archief ordner in. Waar blijft die digitale revolutie in onze branche? De kosten van administratie en beheersing van alle controles op processen, rijzen de pan uit. En door onze geliefde (soms gehate) wetgever, is er bijna geen bedrijfsvoering te voeren die “compliant” is.

16:30 - 17:15

DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG: GENERATIE Z
Spreker: Miek Crouzen, Young Works

Wat kenmerkt deze nieuwe generatie? Hoe is het om op te groeien in deze tijd en welke zaken hebben simpelweg te maken met ‘jong zijn’? Hoe is dit relevant voor de flexmarkt?

De babyboomers, generatie X en Y kennen we. We zijn het zelf, we werken met ze samen en we rekruteren ze voor onze opdrachtgevers. In deze inspiratiesessie nemen we je mee in de wereld van generatie Z. De eerste werkzoekenden van deze generatie Z kloppen inmiddels op de virtuele deuren. Wie is deze generatie? Wat onderscheidt hen van de andere generaties? Aan de hand van relevante voorbeelden en veel interactie met ruimte voor vragen, wordt je voorbereid op de komst van deze groep schoolverlaters.

17:15 - 17:45

Netwerkpauze

17:45 - 18:30

DE WERKVRAAG VAN DE TOEKOMST
Spreker: Richard van Hooijdonk Trendwatcher, futurist en interionaal topspreker

Als we naar de toekomst kijken, dienen we ons niet alleen af te vragen waar we de talenten vinden die ons naar die onvoorstelbare toekomst navigeren, we dienen ons ook af te vragen wie kan die toekomst bouwen? 

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Anticiperen op de vraag van de toekomst. Hoe bouwen we het personeelsbestand van de toekomst? Wat zijn de beroepen? Naar welke skills moeten we zoeken?

18:30 - 19:00

WAKKERLIGGER: BOUWEN AAN FLEXBUREAU 4.0
Sprekers:

Strategisch voorsorteren in een economische stille periode: nieuwe oplossingen voorbereiden, op weg naar succes in de nieuwe toekomst.

19:00 - 21:00

AFSLUITING MET NETWERK WALKINGDINER