aanmelder.nl, eenvoudig evenementen organiseren

IPC School Leader for Learning

De School Leader for Learning-opleiding is bedoeld voor schoolleiders en -directeuren. Tijdens de opleiding gaan we met je aan de slag door middel van vier trainingsdagen op een centrale plek in Nederland. Bovendien voer je praktijkopdrachten uit en is er ruimte voor individuele begeleiding op school.

Je ontwikkelt vaardigheden en strategieën om de organisatie van het IPC-curriculum, samen met het schoolteam en de IPC-coördinator, vorm te geven en te verbinden met de onderwijskundige benadering van de school. Daarbij sta je stil bij de vraag: welke competenties en leiderschapsstijl vraagt het leren en werken met IPC van mij?

Aan de hand van verschillende onderwijskundige visies bepalen we wat er nodig is om de focus op leren op school te vergroten. De nadruk ligt op je rol en de meerwaarde daarvan. Er wordt aangesloten bij het competentieprofiel in de ‘Beroepsstandaard voor schoolleiders in het Primair Onderwijs’.

Schoolleidersregister
De School Leader for Learning-opleiding van IPC is voortaan voor twee professionaliseringsthema’s geregistreerd in het Schoolleidersregister PO​. Het gaat om de thema’s ‘Toekomstgericht onderwijs’ en ‘Leidinggeven aan verandering’. Op die manier werk je als schoolleider dus tegelijk aan je herregistratie én IPC.

Doel

Als schooldirecteur ondersteunen bij: 1) IPC als wijze van leren en lesgeven; 2) IPC als leidende onderwijskundige benadering; 3) IPC verbinden met andere vakken van de school.

Voor wie?
Schoolleiders en/of -directeuren.

Tijdsinvestering
In totaal 140 uur (bij volledig traject), met o.a. 4 trainingsdagen, praktijkopdrachten en individuele begeleiding.

Kosten
€1.695,- per deelnemer (exclusief kosten registratie Schoolleidersregister à 55 euro)

Je betaalt 50 procent  van de kosten bij inschrijving en 50 procent  4 weken voor aanvang  van de opleiding. 

Indien je de inschrijving annuleert betaal je € 65,- administratiekosten. Indien je je inschrijving binnen 4 weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst annuleert, betaal je 50 procent van de opleidingskosten.

Locatie
Cursus- en vergadercentrum Domstad (www.accommodatiedomstad.nl), Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht.

Deelnemersminimum
De opleiding gaat van start bij een minimum van 10 deelnemers.

Data bijeenkomsten

  • 8 november 2019
  • 31 januari 2020
  • 27 maart 2020
  • 15 mei 2020

Als je je eerder dit schooljaar hebt opgegeven voor een opleiding, dan ben je ingedeeld in een cyclus op een locatie die het meest bij je in de buurt is. Je hebt hier als het goed is bericht van ontvangen. Je hoeft je niet opnieuw aan te melden via onderstaand formulier.

inschrijfformulier maken in word
 inschrijfformulier maken in word