Ronald van der Molen

Psychologische veiligheid laat teams floreren  

Ronald van der Molen (1973) is werkzaam als organisatieadviseur en leiderschapscoach. Vanuit zijn bedrijf Transformatio leert hij leidinggevenden hoe ze teams en ecosystemen kunnen bouwen waar mensen floreren. Daarnaast verzorgt hij presentaties en workshops over thema’s als organisch leiderschap, bevlogenheid, sociale innovatie, zelfsturing en gedragsverandering. 

Zijn boodschap? Mensen en organisaties gaan pas echt gaan floreren als de verandering op organische wijze ontstaat en wordt geleid. Ronald gebruikt lessen uit de natuur zodat leiders en professionals anders naar hun vak gaan kijken. Hij geniet ervan als eikels in bomen veranderen. 

Naast diverse leidinggevende functies  heeft Ronald ruim 20 jaar ervaring met het in beweging brengen van vrijwilligers, het initiëren van (social) start-ups, het begeleiden van projecten, het opzetten van netwerken en het opleiden van leidinggevenden en teamcoaches. Hij weet complexe zaken terug te brengen tot de kern en wordt geroemd om zijn inspiratie, creativiteit, humor, scherpe analyses en duurzame resultaten. Zijn nieuwe boek De kracht van organisch leiderschap is genomineerd voor Managementboek van het jaar.

Carolien Hamming  

Gek op Stress – Maar niet altijd

Carolien Hamming is directeur van CSR Centrum voor stress- en burnout coaching en ze is co-auteur van het boek ‘Gek op Stress, maar niet altijd’. Over stress is ze nooit uitgeleerd en ze draagt haar kennis hierover met plezier uit via blogs, verschillende media, lezingen en cursussen. Vanuit een psycho-biologische visie  begeleidt ze mensen bij herstellen van burn-out en ze leert jaarlijkse vele professionals deze ‘CSR-methode’ toe te passen.  

 

Henriëtte Wijnen 

Van ongewenst naar gewenst gedrag op de werkvloer 

Henriette Wijnen (1964) is zelfstandig interim-manager, trainer, loopbaan- & managementcoach. Zij heeft 20 jaar leidinggevende ervaring, ook tijdens veranderprocessen, in zowel de commerciële- en in de publieke sector. Daarnaast is zij de auteur van Julia’s Slangenkuil (Gopher 2016), een waargebeurd verhaal over de impact van giftig management. Zij is trainer en spreker over de weg naar gewenst en integer gedrag op de werkvloer.  

Bas Snippert, MSc

Veiligheid als fundament voor positief en coachend leiderschap

Bas Snippert, MSC, werkt als Stress Specialist en Integratief Leiderschapscoach met ondernemers, leidinggevenden en teams binnen snelgroeiende MKB en grote organisaties zoals TATA Steel, Ministerie van J&V en Clingendael Instituut. 

Pepijn Nicolas 

Werkdrukmanagement en werkplezier 

Pepijn is procesfacilitator en hij begeleidt strategische veranderprocessen in organisaties, branches en maatschappij. Zelfstandig adviseur sinds 1999 en directeur en mede-oprichter van De Goede Praktijk. Hij ontwierp enkele zelfregiemethoden voor organisatieontwikkeling, verandermanagement en voor werkdruk. 

Pepijn werkt waar verandering ‘niet als vanzelf gaat’. Waar mensen en organisaties het samen moeilijk hebben, in de loopgraven zitten, verschillend denken over het probleem of de beste oplossing. Er druk is, stress, gedoe, ruzie of waar onder water heel wat meer aan de hand is dan erboven. In veel van zijn trajecten activeert Pepijn het ‘zelfhelend vermogen’ van organisaties. Waarbij ze zelf hun veranderingen gestalte geven en daar meteen beter van worden. Die kwaliteit brengt hij ook in bij de vijfsterrenaanpak. 

 

Matthijs Steeneveld 

Investeren in Psychologisch kapitaal  

Matthijs Steeneveld is psycholoog, trainer en coach bij het Bureau voor Positieve Psychologie Daarnaast is hij auteur van het boek Optimisme - Hoop - Veerkracht - Zelfvertrouwen. Dit boek helpt de lezer om effectiever om te gaan met stress, tegenslagen en uitdagingen. Een toegankelijk en praktisch boek dat stevig verankerd is in de wetenschap van de positieve psychologie.
Matthijs faciliteert teamontwikkeling en traint medewerkers in organisaties. Daarnaast leidt hij professionals op om te werken met positieve psychologie. 

Krijn Dijkema 

Ongewenste omgangsvormen op het werk  -  Van beleid naar praktijk 

Krijn Dijkema is Arbeidsinspecteur bij de Inspectie SZW. Naast het arbo-brede werkveld heeft hij zich met name beziggehouden met inspecties op het gebied van psychosociale arbeidsbelasting in o.m. de dienstverlening en openbaar bestuur.  Sinds 2015 is hij werkzaam bij het landelijk opererende team Arbeidsdiscriminatie dat zich bezighoudt met het onderwerp discriminatie en andere vormen van ongewenst gedrag op de werkplek.