Globaal programma


Hieronder vindt u een globaal overzicht van het vijfdaagse programma. De exacte invulling van de VNO-NCW Midden ledenreis zal de komende periode worden vastgesteld. Wij houden u via deze website op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Dag 0 - Dinsdag 24 september 2019
U kunt op dinsdag 24 september gebruik maken van een voorovernachting in het Ibis Schiphol  Airport Hotel*** inclusief een parkeerplaats, ontbijt en shuttle service naar Schiphol. Wij vernemen graag bij uw inschrijving of u gebruik wenst te maken van deze mogelijkheid. 


Dag 1 - Woensdag 25 september 2019
07.30 uur
Verzamelen bij de KLM check-in balie op Schiphol. Kennismaking met de overige reisgenoten en de reisbegeleiding van Rientjes & Partners. Aansluitend volgt de check-in en is er gelegenheid tax-free te winkelen en nog een maaltijd te nuttigen.

09.50 uur
Vertrek van de rechtstreekse KLM vlucht van Amsterdam naar Helsinki.

13.10 uur (lokale tijd)
Aankomst op de luchthaven van Helsinki, het is in Helsinki 1 uur later dan in Amsterdam. Na een hartelijk ontvangst door de gids volgt de transfer naar het centrum, waar een heerlijke lunch  voor ons gereed staat. Aansluitend volgt een korte kennismaking met alle reisgenoten door middel van Elevator Pitches (een presentatie van max. 5 minuten per bedrijf, zonder AV-ondersteuning).

In de middag ontdekt u Helsinki te voet onder leiding van een lokale gids die u tevens kennis laat maken met het leven in Finland. 
Finland werd in 2018 door de Verenigde Naties beoordeeld als het gelukkigste land ter wereld (Nederland stond op plaats 6). Hierbij wordt onder andere gekeken naar inkomen, sociale ondersteuning, levensverwachting en de mate van vrijheid in een land. De Finnen verklaren hun geluk door de aanwezigheid van natuur, kinderopvang, goede scholen en gratis gezondheidszorg. 
Qua architectuur is de stad een verrukking met vele mooie gebouwen ontworpen door vooraanstaande Finse architecten; brede straten en grote pleinen in een compact stadscentrum.

Aan het eind van de middag volgt de check-in bij hotel Fabian 4* en heeft u tijd om zich even op te frissen. Het diner vindt deze avond plaats in het hart van Helsinki, op loopafstand van het hotel.

Overnachting in hotel Fabian 4*. 


Dag 2 - Donderdag 26 september 2019
Geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. 

We starten deze ochtend met een rondleiding door de Sofia Future Farm, gevolgd door een ontmoeting met het management achter dit unieke concept. Daarnaast zal er kennis gemaakt worden met een lokale start-up in het thema "high tech". De Sofia Future Farm ligt op loopafstand van het hotel. Aan het eind van de ochtend volgt de transfer per bus voor een bezoek aan de allereerste ecologische Finse designsauna; Löyly.
De sauna is een essentieel onderdeel van de Finse cultuur. De openbare sauna's van Löyly omvatten een traditionele rooksauna en een houtgestookte sauna. Het gebouw wordt verwarmd met stadsverwarming en er wordt elektriciteit gebruikt dat wordt opgewekt door gecertificeerde zonne- en windenergie. Waterkracht wordt niet als energiebron gebruikt vanwege de schadelijke gevolgen voor het milieu. Het gebouw is het eerste FSC-gecertificeerde gebouw in Finland en de tweede in heel Scandinavië. Het certificaat van ‘Forest Stewardship Council’ bewijst dat al het gebruikte houtmateriaal afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Het restaurant serveert biologische gerechten en duurzaam gevangen vis. 

Bij deze ecologische sauna wordt er een heerlijke lunch geserveerd en staat er een ontmoeting met de managers van Löyly op het programma die u meer vertellen over het duurzame concept van Löyly.


Gerelateerde afbeelding

Na het programma bij Löyly volgt de terugkeer naar het centrum van Helsinki. Er is enige vrije tijd om zelf de stad verder te ontdekken of zakelijke afspraken in te plannen. Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid (en kosten) de sauna's van Löyly ervaren door middel van een saunabezoek. Neemt u in dit geval uw zwemkleding mee, aangezien het dragen hiervan verplicht is in deze sauna.

Het diner vindt vanavond plaats in restaurant Savu. 

Overnachting in hotel Fabian 4*. 


Dag 3 - Vrijdag 27 september 2019
Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Na het ontbijt volgt de check-out bij de receptie van het hotel. Eventuele persoonlijke uitgaven dient u hier te voldoen (b.v. barkosten).

Nadat de check-out worden we ontvangen op de Nederlandse Ambassade in Helsinki. Tevens maken we kennis met Nederlandse ondernemers die reeds actief zijn in Finland. Aan het eind van de middag volgt er de lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch is het tijd om per bus naar de luchthaven van Helsinki te vertrekken.

16.30 uur
Vertrek van de rechtstreekse vlucht met Air Baltic van Helsinki naar Riga.

17.35 uur
Aankomst op de luchthaven van Riga, gevolgd door een transfer naar het hotel waar de check-in zal plaatsvinden in hotel Neiburgs 4*. 

Het diner zal vanavond geserveerd worden in restaurant Bibliotheka No. 1.

Overnachting in het Neiburgs Hotel 4*. 


Dag 4 - Zaterdag 28 september 2019
De dag wordt gestart met een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Na het heerlijke ontbijt volgt er een interessant zakelijk programma waarbij wij kennismaken met verschillende lokale ondernemers die op diverse gebieden actief zijn in de zakelijke markt in Riga/Letland. Onder voorbehoud van beschikbaarheid maken wij kennis met de volgende bedrijven en ondernemers:

Jānis Ošlejs | Ondernemer en econoom
Jānis Ošlejs is ondernemer en één van de toonaangevende Letse economen. Jānis is oprichter en CEO van het bedrijf ‘Primekss Group’, dat tot de grootste leveranciers van industriële betonvloeren in Europa behoort, met vestigingen in verschillende Europese landen. Hij is tevens de mede-eigenaar en bestuursvoorzitter van de bedrijven MolPort.com (2007) en liefdadigheidsinstelling www.radosumapils.lv.

Raivis Vaitekuns | Medeoprichter en creatief directeur bij Coffee Pixels
Raivis Vaitekuns is een grote naam in de Letse speciaal koffiescene. Hij was mede-oprichter van het eerste third-wave café in Riga, MiiT Coffee. Daarna werkte hij als een barista-trainer voor Gemoss Kafijas Studija voordat hij aan de slag ging met Coffee Pixels. Samen met zijn neven maakt hij eetbare koffierepen die uw cafeïne-inname kunnen optimaliseren en u daarnaast de gelegenheid geeft om van speciale koffie te genieten, waar u ook bent. Coffee Pixels behoort tot de Top10 meest geliefde Start-up merken in Letland.


Jānis Ošlejs                               Raivis Vaitekuns                    Ainars Klavins                      Egils Grasmanis


Ainars Klavins | CEO van ‘Overly’.
Overly is het eerste en enige bedrijf in de Baltische staten dat zich richt op Augmented Reality-technologie en de ontwikkeling van oplossingen. In vijf jaar tijd heeft het bedrijf indrukwekkende projecten gemaakt die wereldwijd erkenning hebben gekregen en in de afgelopen jaren is uitgegroeid naar andere markten zoals België, Nederland, Sweden, Kenia en andere landen. Ainars droomde altijd over ondernemerschap en zijn werk in IT, met Overly maakt hij zijn beide dromen waar en richt hij zich op het runnen van een Augmented Reality bedrijf in de Baltische staten.
Augmented Reality, vertaald als ‘toegevoegde realiteit’ of ‘TR’ is een live - direct of indirect - beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer. Deze, soms met behulp van QR-code toegevoegde elementen, bevatten veelal sensordata of extra informatie over de omgeving.

Egils Grasmanis | CEO en oprichter van ‘Brain Games and Brain Games Publishing’
Brain Games distribueert sinds 2004 bordspellen in de Baltische staten. Sinds 2012 ontwikkelt en publiceert Brain Games Publishing games, meestal door lokale ontwerpers met internationale licenties en verkoop. De omzet van Brain Games Publishing is met 300% gegroeid ten opzichte van 2015. Brain Games verkoopt Publishing games in meer dan 40 landen over de hele wereld, inclusief de VS. In 2017 werd Brain Games bordspel 'Ice Cool' winnaar van 's werelds meest prestigieuze bordspel ‘Spiel des Jahres’ in de categorie 'kinderbordspel‘. Naast het runnen van een uitgeverij van bordspellen, heeft ondernemer Egils Grasmanis ook verschillende sociale activiteiten geleid. In 2016 was hij te gast bij TEDxRiga en sprak hij over vluchtelingen, crisis en de mensheid.

Na deze inspirerende ochtend zal de lunch plaatsvinden in Restaurant Garage. 

Na de lunch volgt er een Highlight tour door Riga met diverse (culturele) stops waarbij u kennis maakt met deze verrassende stad. Riga kent namelijk, sinds de onafhankelijkheid van Letland in 1991, een toenemende belangstelling en is zich aan het ontwikkelen tot een moderne Europese stad.  

Na het ontdekken van Riga is er tijd om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen of zakelijke afspraken in te plannen. 

In de avond zal het diner plaatsvinden in restaurant Muusu.

Overnachting in het Neiburgs Hotel 4*. 


Dag 5 - Zondag 29 september 2019
Ook vandaag is er wederom een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Na het ontbijt volgt de check-out in hotel Neiburgs 4*. 

Vanochtend staat er een bezoek aan de lokale Centrale Markt op de planning waarbij wij samen met de chefs inkopen zullen gaan doen voor een interactieve kookworkshop. De kookworkshop zal tevens de lunch zijn voor deze laatste dag in Riga. 

Na de lunch volgt de transfer per bus naar de luchthaven van Riga. 

16.25 uur
Vertrek van de rechtstreekse vlucht met Air Baltic van Riga naar Amsterdam.

17.50 uur
Aankomst op de luchthaven Amsterdam Schiphol Airport. Waar er een einde komt aan een fantastische VNO-NCW ledenreis naar Helsinki & Riga. Alle deelnemers reizen op eigen gelegenheid huiswaarts. 

 
 

>MELD U AAN VOOR DEZE INSPIRERENDE LEDENREIS<