FAQ

Waaraan dient mijn ARC19 inzending te voldoen? 

Je kunt je projecten inzenden via het inzendformulier. Dat vind je hier. Belangrijk is dat je goed motiveert waarom je een project instuurt binnen een bepaalde categorie. Vergeet ook niet de gevraagde PDF mee te sturen.


Waaraan dient de gevraagde PDF te voldoen?

De inzending moet bestaan uit een documentatie (PDF) waarin achtereenvolgens de opgave, de aanpak (het proces) en de eventuele samenwerking met andere partijen is beschreven. De inzending dient in woord, beeld en tekeningen een goede indruk te geven van het project. Per project kan een documentatie van maximaal 10 pagina’s worden ingezonden.


Mag ik voor ARC19 meerdere projecten inzenden?

Dat is toegestaan. Iedere architect of bureau kan meerdere projecten inzenden binnen een categorie of verdeeld over meerdere categorieën.


Kan ik 1 project in meerdere categorieën van de ARC19 Awards indienen?

Ook dat is toegestaan. Bedenk wel dat je dient te voldoen aan de voor iedere prijs gespecificeerde inzendvoorwaarden en dat je dus ook dient te motiveren op grond van welke motieven je het project inzendt voor een specifieke categorie. Dit dient ook te worden verwerkt in de gevraagde PDF.


Ik ben als ontwerper opgeleid in het buitenland. Kan ik dan ook meedoen aan ARC19?

Iedere ontwerper afgestudeerd aan een erkende opleiding, resp. ingeschreven in het beroepsregister kan meedoen.


Kan ik mezelf aanmelden voor de Jong Talent Award?

Dat is mogelijk als je voldoet aan de criteria, die je kunt lezen op de pagina Jong Talent Award. Wel vragen we je een aantal referenties op te geven.


Zijn aan deelname kosten verbonden?

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Inzenden voor de ARC19 Awards is gratis.


Wat gebeurt met de inzendingen?

Alle inzendingen worden beoordeeld door professionele jury’s die in meerdere ronden genomineerden en winnaars aanwijzen. Deze worden gepubliceerd in de november editie van de Architect. De winnaars ontvangen de fel begeerde ARC19 Award tijdens de feestelijke prijsuitreiking in Amsterdam.


Heb je nog vragen of opmerkingen neem dan contact op met:

Harm Tilman
Hoofdredacteur de Architect
Vakmedianet
Prinses Margrietlaan 3
2404 HA Alphen aan den Rijn

E harmtilman@vakmedianet.nl
T 088-5840760
M 06-22240855