ARC19 Development Award

Een initiatief van RED Company en de Architect

 

De ARC19 Development Award is de prijs voor best ontwikkelde architectuur project van 2018/2019. Het betreft projecten die gezamenlijk worden ingediend door de architect en de ontwikkelaar.

Doel is het bevorderen van de inzet van excellente architectuur in de commerciële projectontwikkeling. De Award wil de tevens de dialoog tussen project ontwikkelaar en architect bevorderen om zo tot een hoogwaardige kwalitatieve gebouwde omgeving na te streven.

Wanneer kun je meedoen?

Het project wordt aangedragen door een combinatie van ontwikkelaar en architect. Het project moet zijn opgeleverd tussen 1 januari 2018 en 31 juli 2019. Het project is een voorbeeld van excellente architectuur die wordt ingezet om tot een succesvolle projectontwikkeling te komen.

Dat wil zeggen dat naast hoge architectonische kwaliteiten, het project ook een zakelijk succes moet zijn. Het project mag dus niet verlieslijdend zijn. De prijs is nadrukkelijk bedoeld voor projecten die voldoen aan zowel een hoge architectonische kwaliteit als een zakelijk succes.

Projecten waarbij er sprake is van een Publiek Private Samenwerking (PPS) of projecten waarbij een consortium van marktpartijen een project voor de overheid ontwikkelt, ontwerpt en realiseert zijn uitgesloten van deelname.

Wat wordt van je gevraagd?

De inzending dient te bestaan uit de volgende bescheiden:

  • Doelstellingen, programma & technische eisen van het project
  • Aanpak en samenwerking waarin duidelijk wordt uitgelegd welke relatie bestaat tussen de architectuur en de projectontwikkelingsstrategie
  • Omschrijving van architectuur van het project in woord en beeld (organisatie, materialisatie, detaillering, opstanden)
  • Omschrijving van de projectontwikkeling van het project in woord en beeld (organisatie, opdrachtgever, partners, klant, belegger etc.).

Ontwikkelaar en architect dienen gezamenlijk in te zenden en te beargumenteren waarom dit in hun ogen een geslaagde ontwerp en ontwikkeling is geworden.

Aanmelding
Tot en met 30 augustus 2019 kunnen ontwikkelingsprojecten worden ingediend op www.arc-awards.nl. Daar kan tevens de documentatie van de projecten worden ge-upload. Deelname staat open voor combinaties van architect(en) en ontwikkelaar(s). Deelname is gratis.

Hoe verloopt de jurering?

De inzendingen worden door een onafhankelijk jury beoordeeld op inzet, werkwijze en resultaat. De jury zal uit de binnengekomen inzendingen drie projecten voordragen als nominaties. De winnaar wordt bekend gemaakt op de feestelijke prijsuitreiking die op 7 november plaats vindt in Amsterdam.

Juryvoorzitter

Do Janne Vermeulen, directeur Team V Architecten

Heb je vragen?

Als je vragen hebt, neem je contact op met de secretaris van de jury, Harm Tilman (hoofdredacteur de Architect), telefonisch +31 6 222 40 855 of email harmtilman@vakmedianet.nl

Publicaties

Alle inzendingen worden gepubliceerd op de website van de Architect. In de special van de Architect die wordt gepresenteerd tijdens de feestelijke prijsuitreiking, wordt naast de winnaar en de nominaties, ook het juryrapport opgenomen.


Nominaties ARC19 Development Award

Imagewharf Werk en Studiogebouw – Affaire d’Architecture
Spaardersbad Unieke loftwoningen in monumentaal zwembad Gouda – Mei architects and planners
Transformatie kantoorgebouw Schubertsingel Den Bosch – Houben / Van Mierlo Architecten

Nominaties ARC19 Development Award