ARC19 Meubel Award

            
 
 

 
 
 

ARC19 Meubel Award Een initiatief van Casala, Oniro en de Architect

Award

De ARC19 Meubel Award richt zich op meubelen voor de home, hospitality en office omgeving. Doel van deze designprijs is het stimuleren van duurzame en kwalitatieve producten voor deze sectoren.

De woon- en werkomgeving maken een geweldige ontwikkeling door. Meubelen spelen een grote rol in het faciliteren van een steeds grotere diversiteit aan activiteiten. Als goed ontworpen producten staan ze garant voor een duurzaam en circulair ingericht interieur.

Tot meubelen rekenen de uitschrijvers kantoor- en projectmeubilair, woonmeubilair, evenals meubelsystemen (kantoorsystemen, opslagsystemen) en losse tafels, stoelen, bureaus en kasten.

Doelgroepen

Architecten, ontwerpers en ontwerpbureaus

Criteria

Belangrijke onderwerpen voor de jury van de ARC19 Meubel Award zijn esthetiek, functionaliteit, creativiteit, duurzaamheid en innovatie. Ideeën over materialen en industriële uitvoerbaarheid van het ontwerp wegen eveneens mee in de besluitvorming. Elk ontwerp wordt door de jury beoordeeld aan de hand van deze criteria. Het ingediende ontwerp dient te voldoen aan ten minste 3 criteria:

  • Esthetiek - Is het meubel hedendaags? Roept het verwondering op?
  • Functionaliteit – Beantwoordt het aan het veronderstelde gebruik? Lost het problemen op?
  • Creativiteit – Is het gemaakt vanuit een bijzondere benadering?
  • Duurzaamheid - Maakt het meubel op een integere manier gebruik van materialen en grondstoffen? Bezit het een lange levensduur? Bevat het gerecycleerde materialen en/of kan het worden gerecycled?
  • Innovatie - Is het technisch gezien vernieuwend én uitvoerbaar?

Meedoen?

Iedere architect en ontwerper, afgestudeerd aan een erkende ontwerpopleiding, kan meedingen naar de ARC Meubel Award 2019 door het insturen van één of meerdere meubelontwerpen. Inzendingen zijn tussen 1-1-2018 en 31-8-2019 gecreëerd. Als het project reeds in productie is genomen is dat niet eerder dan 1 januari 2018 gebeurd. De inzending blijft geestelijk eigendom van de maker. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Waaraan moet je inzending voldoen?

Iedere inzending bestaat uit

  • Maximaal 10 afbeeldingen, tekeningen of renderings (jpg 300 dpi).
  • Deelnemers worden aangemoedigd om video's van hun werk te delen.
  • Projectbeschrijving: doelstellingen, ontwerpuitdagingen, technologische of materiële innovaties, sociale en ecologische impact. Maximaal 500 woorden.
  • Projectspecificatie: afmetingen, materialen, fabricagetechnieken, fabricage- / bouwproces. Maximaal 300 woorden

Hoe kun je inzenden?

Deelnemers kunnen zich tot en met 30 augustus 2019 aanmelden op www.arc-awards.nl. Daar kan tevens de documentatie van de projecten worden geüpload.

Juryvoorzitter

Richard Hutten

Vragen?

Als je vragen hebt, neem je contact op met de secretaris van de jury, Astrid de Wilde (redactie de Architect) via email astriddewilde@vakmedianet.nl

Publicatie

Nominaties en winnaars worden gepubliceerd in de extra uitgave van de Architect die in november 2019 verschijnt. In deze uitgave is tevens het juryrapport opgenomen.

Met je inzending verleen je toestemming voor het rechtenvrij publiceren van teksten, tekeningen en beeldmateriaal.


Nominaties ARC19 Meubel Award

Laminated Coffee Table – Studio Jeroen Wand
The Urge to Sit Dry – Studio Boris Maas
Duurzame meubellijn Cirko – Blossom Architecture